Cao Afbouw ook voor zware beroepen - Kennisbank - Flexmoment
Menu

Let op:

Onderstaande gearchiveerde informatie over de cao Afbouw is mogelijk verouderd.Klik hier om de meest recente informatie over de cao Afbouw te bekijken.

Cao Afbouw - 2020-2021

Gearchiveerd op:   15 maart 2022 om 12:31

Informatie cao Afbouw

De huidige cao heeft een looptijd van twee jaar t.w. van 1 januari 2020 tot en met 31 december 2021. De afspraken zijn tot stand gekomen via onderhandelingen tussen NOA (De Nederlandse Ondernemersvereniging voor Afbouwbedrijven) en de vakbonden FNV en CNV-vakmensen.

De garantielonen zijn hierdoor per 1 mei 2020 met 3% gestegen. Dit percentage is ook in 2021 voorzien.

Werkingssfeer

De bepalingen van deze cao zijn van toepassing op alle werkgevers, die werkzaamheden verrichten of doen verrichten in ondernemingen op het gebied van het stukadoors-afbouwbedrijf, het plafond- en wandbedrijf, het vloerenbedrijf, het terrazzobedrijf, het blokkenstellersbedrijf en het natuursteenbedrijf en op alle werknemers, werkzaam in de ondernemingen op het hiervoor genoemde gebied.

In de cao is ook een zware beroepenregeling opgenomen

Een van de onderdelen daarvan is dat de werkgever in de periode vanaf 2021 tot en met 2025 drie keer een bedrag van maximaal € 21.300,- per jaar aan de werknemer kan toekennen in de drie jaar voor het bereiken van zijn AOW-gerechtigde leeftijd. De werknemer kan dat bedrag gebruiken om drie jaar eerder met pensioen te gaan. Op deze wijze vertrouwen werkgevers een bijdrage te leveren om medewerkers gezond met pensioen te laten gaan.

De 80-90-100 regeling wordt voortgezet

Het gaat hier om een afspraak waarbij werknemers vanaf 57 jaar met een medische indicatie in aanmerking kunnen komen voor een regeling waarbij ze 80% werken, recht hebben op 90% loon en 100% pensioenopbouw. De cao partijen hebben besloten om deze regeling met één jaar te verlengen.

Meer informatie?

Binnen de sector afbouw is sprake van personeelstekort. Ook administratief kan de werkdruk groot zijn en dan kan het ontzorgend zijn om op een eenvoudige en voordelige wijze een deel uit te besteden. Een goed voorbeeld is de salarisadministratie. Hierbij wordt steeds meer vakkennis vereist. Uitbesteden is volkomen veilig en is eenvoudig te regelen. Wilt u een meer gedetailleerde informatie over deze cao, neemt u dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag met juiste antwoorden op uw vragen. 

Gerelateerd

Behorend bij: Cao Afbouw

Gerelateerd

Behorend bij: Cao Afbouw

Gerelateerd

Behorend bij: Cao Afbouw

Gerelateerd

Behorend bij: Cao Afbouw

Cao

Behorend bij: Cao Afbouw


Wilt u meer weten over dit onderwerp?


Verstuur uw contactgegevens aan ons, dan nemen wij snel vrijblijvend contact met u op.

Uw naam: *
Uw e-mailadres: *
Uw telefoonnr:
Vraag/opmerking: *

* Verplichte velden
Copyright Flexmoment  |  BECONNUMMER:  720665  |  Disclaimer  |  Privacy Verklaring  |  Algemene Voorwaarden Salarisadministratie
Design & development by: Timeless Design
x
Vraag via WhatsApp
CHAT MET ONS OP HET NUMMER 085 864 0124 Vandaag beschikbaar: 09:00-22:30
Onze excuses, op dit moment is onze Chat offline
Wilt u met ons Chatten? Gebruik bovenstaand nummer in uw WhatsApp om de chat te beginnen.
Flexmoment helpt klanten in heel Nederland
Sluiten