Kortlopende cao grafische bedrijven in salarisadministratie verwerkt - Kennisbank - Flexmoment
Menu

Let op:

Onderstaande gearchiveerde informatie over de cao Grafimedia is mogelijk verouderd.Klik hier om de meest recente informatie over de cao Grafimedia te bekijken.

Cao Grafimedia - 2020

Gearchiveerd op:   24 februari 2022 om 10:30

Met veel moeite is een cao tot stand gekomen van 1 augustus 2020 tot 1 januari 2022 zodat de afspraken bij de salarisadministratie kunnen worden vastgelegd

De onderhandelingen werden gevoerd door de Vereniging het Koninklijk Verbond van Grafische Ondernemingen namens de werkgevers en FNV Media en Cultuur, CNV Vakmensen en De Unie namens de werknemers. Vooral vanuit werkgeverszijde werd zorgelijk gekeken naar nieuwe voorwaarden omdat in 2020 een aantal grafimedia bedrijven moeilijke tijden doormaakten. De looptijd is dan ook relatief kort. Inmiddels zijn werkgevers en werknemers vertegenwoordigers in onderhandeling voor een nieuwe cao.

Werkingssfeer

Deze cao is van toepassing op het grafimedia-bedrijf  en daartoe behoren ondernemingen die zich toeleggen op een of meer van de volgende activiteiten:

Het vervaardigen, bewerken en of beheren van data met het doel deze data, hoofdzakelijk in de vorm van tekst en/of afbeeldingen, te verveelvoudigen, tot eindproducten te verwerken en te verspreiden of openbaar te maken middels gedrukte, geprinte en/of elektronische vorm, dan wel deze hiervoor geschikt te maken.

Tot het grafimediabedrijf behoren ondernemingen die zich toeleggen op hoogdruk, diepdruk, vlakdruk en ongeachte het te bedrukken materiaal.

Twijfel over werkingssfeer:

Indien twijfel bestaat of een onderneming behoort tot de hierbij genoemde werkingssferen, beslist daarover het bestuur van de ROGB (De Raad voor Overleg in de Grafimediabranche), na ingewonnen advies bij de Commissie cao-zaken.

Vindt u het belastend om iedere keer alle wijzigingen in de cao en soms het pensioen te moeten verwerken?

Informeert u dan eens naar de mogelijkheid om de salarisadministratie geheel of gedeeltelijk (dat laatste kan dus ook) uit te besteden. Het is een efficiënte oplossing om zorgen te verminderen en meer tijd te verkrijgen voor de corebusiness.

Gerelateerd

Behorend bij: Cao Grafimedia

Gerelateerd

Behorend bij: Cao Grafimedia

Gerelateerd

Behorend bij: Cao Grafimedia

Gerelateerd

Behorend bij: Cao Grafimedia

Cao

Behorend bij: Cao Grafimedia


Wilt u meer weten over dit onderwerp?


Verstuur uw contactgegevens aan ons, dan nemen wij snel vrijblijvend contact met u op.

Uw naam: *
Uw e-mailadres: *
Uw telefoonnr:
Vraag/opmerking: *

* Verplichte velden
Copyright Flexmoment  |  BECONNUMMER:  720665  |  Disclaimer  |  Privacy Verklaring  |  Algemene Voorwaarden en Verwerkersovereenkomst
Design & development by: Timeless Design
x
Vraag via WhatsApp
CHAT MET ONS OP HET NUMMER 085 864 0124 Vandaag beschikbaar: 09:00-22:30
Onze excuses, op dit moment is onze Chat offline
Wilt u met ons Chatten? Gebruik bovenstaand nummer in uw WhatsApp om de chat te beginnen.
Flexmoment helpt klanten in heel Nederland
Sluiten