53e week - Kennisbank - Flexmoment
Menu

Begrip: 53e week

Een weeknummer is het volgnummer dat een week in een kalenderjaar krijgt. Maandag wordt internationaal erkend als de eerste dag van een week. Volgens internationale standaard is de eerste week van een jaar de week die vier of meer dagen van een kalenderjaar omvat.

Het meest voorkomend is dat een jaar 52 weken telt, maar eens in de 5 of 6 jaar hebben we te maken met 53 weken. Het gemiddelde jaar telt namelijk geen 364 dagen (52x7) maar 365 0f 366 dagen. Bij salarisbetalingen per 4 weken ontstaat er dus een probleem. Bij betalingen per week kan zich dan ineens een extra week  aandienen en valt de 53e week dus in de laatste verloningsperiode. Er is echter nooit een extra verloningsperiode vastgesteld.

Bijna alle CAO’s voorzien in de uitbetaling van de extra week. In enkele andere CAO’s  is deze extra week in het uurloon verrekend en dan hoeft er dus geen extra week uitbetaald te worden.

Wilt u meer weten over dit onderwerp?


Verstuur uw contactgegevens aan ons, dan nemen wij snel vrijblijvend contact met u op.

Uw naam: *
Uw e-mailadres: *
Uw telefoonnr:
Vraag/opmerking: *

* Verplichte velden
Copyright Flexmoment  |  BECONNUMMER:  720665  |  Disclaimer  |  Privacy Verklaring  |  Algemene Voorwaarden en Verwerkersovereenkomst
Design & development by: Timeless Design
x
Vraag via WhatsApp
CHAT MET ONS OP HET NUMMER 085 864 0124 Vandaag beschikbaar: 09:00-13:00
Onze excuses, op dit moment is onze Chat offline
Wilt u met ons Chatten? Gebruik bovenstaand nummer in uw WhatsApp om de chat te beginnen.
Flexmoment helpt klanten in heel Nederland
Sluiten