PAWW - Kennisbank - Flexmoment
Menu

Begrip: PAWW

Elke werknemer die tussen nu of in de toekomst langer dan 10 jaar heeft gewerkt, krijgt te maken met versobering van de wettelijke WW. De PAWW ((Private aanvulling WW & WGA) repareert het gat tussen de oude en de nieuwe WW regeling. De verzamel cao’s die onder de regeling vallen dienen door het ministerie van SZW verbindend te zijn verklaard, waarop de PAWW-afspraak van kracht wordt. De stichting PAWW publiceert op haar website welke cao’s onderdeel uitmaken van de PAWW en vanaf welke datum.

Het is de nieuwe manier van berekenen die leidt tot de eerder genoemde versobering. Er worden namelijk langzamer WW rechten opgebouwd en de maximale WW is flink korter geworden. Iedereen die meer dan 10 jaar gewerkt heeft, bouwt vanaf 2016 nog maar een halve maand WW recht op per gewerkt jaar. Dat was daarvoor een hele maand. Hierdoor ontstaat een gat ten opzichte van de oude situatie.

Sinds 1 januari 2019 moeten werkgevers in de open teelten, glastuinbouw en productie gerichte dierhouderij zich registreren bij de . Per 1 januari van 2020 moeten betreffende werknemers 0.3% PAWW premie betalen.

Wilt u meer weten over dit onderwerp?


Verstuur uw contactgegevens aan ons, dan nemen wij snel vrijblijvend contact met u op.

Uw naam: *
Uw e-mailadres: *
Uw telefoonnr:
Vraag/opmerking: *

* Verplichte velden
Copyright Flexmoment  |  BECONNUMMER:  720665  |  Disclaimer  |  Privacy Verklaring  |  Algemene Voorwaarden en Verwerkersovereenkomst
Design & development by: Timeless Design
x
Vraag via WhatsApp
CHAT MET ONS OP HET NUMMER 085 864 0124 Vandaag beschikbaar: 0:00-0:00
Onze excuses, op dit moment is onze Chat offline
Wilt u met ons Chatten? Gebruik bovenstaand nummer in uw WhatsApp om de chat te beginnen.
Flexmoment helpt klanten in heel Nederland
Sluiten