WHK Beschikking - Kennisbank - Flexmoment
Menu

Begrip: WHK Beschikking

Per 1 januari 2020 zijn er diverse wijzigingen doorgevoerd rond de opbouw van premies voor de Werkhervattingskas (Whk). Zo is er nu een gemiddeld percentage vastgesteld voor alle berekeningen. Op de eerste plaats vervallen de rekenpercentages voor de ZW en WGA en wordt nu dus het gemiddelde percentage in alle berekeningen gebruikt. Grote en middelgrote werkgevers kunnen een individuele opslag of korting krijgen op het gemiddelde percentage en niet meer op het rekenpercentage. Voor kleine werkgevers geldt dat zij een sectorale premie voor de WGA en ZW betalen.

Per 1 januari 2020 is ook de Wet Arbeidsmarkt in Balans in werking getreden en daarmee komen sectorfondsen te vervallen. Het gevolg is dat de zogenoemde staartlasten Ziektewet verschoven worden naar de Werkhervattingskas. Er is sprake van staartlasten bij ZW-uitkeringen die zijn ontstaan als een werkgever nog verzekerd was via het UWV, terwijl deze inmiddels eigenrisicodrager voor de ZW is.

Wilt u meer weten over dit onderwerp?


Verstuur uw contactgegevens aan ons, dan nemen wij snel vrijblijvend contact met u op.

Uw naam: *
Uw e-mailadres: *
Uw telefoonnr:
Vraag/opmerking: *

* Verplichte velden
Copyright Flexmoment  |  BECONNUMMER:  720665  |  Disclaimer  |  Privacy Verklaring  |  Algemene Voorwaarden en Verwerkersovereenkomst
Design & development by: Timeless Design
x
Vraag via WhatsApp
CHAT MET ONS OP HET NUMMER 085 864 0124 Vandaag beschikbaar: 0:00-0:00
Onze excuses, op dit moment is onze Chat offline
Wilt u met ons Chatten? Gebruik bovenstaand nummer in uw WhatsApp om de chat te beginnen.
Flexmoment helpt klanten in heel Nederland
Sluiten