WHK Beschikking - Kennisbank - Flexmoment
Kennisbank
Begrippen
WHK Beschikking

Begrip: WHK Beschikking

Per 1 januari 2020 zijn er diverse wijzigingen doorgevoerd rond de opbouw van premies voor de Werkhervattingskas (Whk). Zo is er nu een gemiddeld percentage vastgesteld voor alle berekeningen. Op de eerste plaats vervallen de rekenpercentages voor de ZW en WGA en wordt nu dus het gemiddelde percentage in alle berekeningen gebruikt. Grote en middelgrote werkgevers kunnen een individuele opslag of korting krijgen op het gemiddelde percentage en niet meer op het rekenpercentage. Voor kleine werkgevers geldt dat zij een sectorale premie voor de WGA en ZW betalen.

Per 1 januari 2020 is ook de Wet Arbeidsmarkt in Balans in werking getreden en daarmee komen sectorfondsen te vervalen. Het gevolg is dat de zogenoemde staartlasten Ziekenwet verschoven worden naar de Werkhervattingskas. Er is sprake van staartlasten bij ZW-uitkeringen die zijn ontstaan als een werkgever nog verzekerd was via het UWV, terwijl deze inmiddels eigenrisicodrager voor de ZW is.

Staat uw antwoord er niet tussen? Neem dan contact met ons op Contact opnemen
Copyright Flexmoment 2019 - 2020  |  BECONNUMMER:  720665  |  Disclaimer  |  Privacy Verklaring  |  Algemene Voorwaarden Salarisadministratie
Design & development by: Timeless Design
x
Vraag via WhatsApp
CHAT MET ONS OP HET NUMMER 085 864 0124 Vandaag beschikbaar: 09:00-22:30
Onze excuses, op dit moment is onze Chat offline
Wilt u met ons Chatten? Gebruik bovenstaand nummer in uw WhatsApp om de chat te beginnen.
Sluiten