Uitdagende kansen voor de sector Afbouw - Flexmoment
Menu

Afbouw

Afbouw branche kent veel kleine ondernemers. Met één medewerker moet er al een salarisadministratie op nagehouden worden.

De afbouwbranche wordt de laatste jaren gevormd door gemiddeld 11.500 bedrijven, waarvan 12,5% werkgevers en 87,5% zzp’ers. De afbouwwerkzaamheden bestaan uit stukadoorswerk, wand- en plafondmontage, vloerenleggen, terrazzo, blokken- en elementen stellen en natuursteenbewerking.
De afbouw onderging in 2020 een groei, maar over middellange termijn voorzien deskundige een stabilisatie tot groei.

De arbeidsmarkt

Er is een grote instroombehoefte tot 2023 voorzien en dan wordt er gesproken over meer dan 1.500 voltijdbanen per jaar. Nieuwe arbeidskrachten dienen in te stromen om de groei van het arbeidsvolume en de uitstroom van arbeidsongeschikten en gepensioneerden op te vangen. De krappe arbeidsmarkt zal dus vragen om veel werving en creatieve ideeën. Zo zal instroom vanuit opleidingen onmisbaar zijn. Een mogelijkheid wordt ook gezien in het bundelen van kleinere opleidingen.
Voor het werven van zij-instromers wordt er gedacht aan een nieuwe opleidingsmethodiek via certificaten. Via deze certificaten is er dan alsnog een diploma te behalen, wat weer zal leiden tot betere inkomensvooruitzichten. Gelijktijdig kan de administratieve druk bij afbouwbedrijven eenvoudig verminderd worden door de salarisadministratie uit te besteden.

Kansen voor de afbouwbranche

Daarvoor zal de energietransitie een belangrijke rol kunnen spelen. Huiseigenaren zullen aangezet worden te verduurzamen, maar het kunnen vooral de woningcorporaties zijn die hierin moeten en willen investeren. Het gaat daarbij om hoge bedragen die geïnvesteerd moeten worden en kunnen resulteren in een stroom aan opdrachten voor hoofdaannemers. De afbouwbranche kan profijt hebben van een strategische samenwerking met die hoofdaannemers.

Salarisadministratie uitbesteden de oplossing?

De administratieve druk bij afbouwbedrijven kan eenvoudig verminderd worden door de salarisadministratie uit te besteden. Hiermee vervalt een terugkerende zorg en de kosten en de baten houden elkaar in evenwicht. Voor werkgever en werknemer is er, op welk tijdstip dan ook, de mogelijkheid online alle voor hen geldige informatie in te zien.

BrancheU bent hierCaoAfbouwPensioenAfbouw Zoekt u wat anders? Start Wizard

Cao

Behorend bij: Afbouw

Pensioenfonds

Behorend bij: Afbouw

Wilt u meer weten over dit onderwerp?


Verstuur uw contactgegevens aan ons, dan nemen wij snel vrijblijvend contact met u op.

Uw naam: *
Uw e-mailadres: *
Uw telefoonnr:
Vraag/opmerking: *

* Verplichte velden
BrancheU bent hierCaoAfbouwPensioenAfbouw Zoekt u wat anders? Start Wizard
Salarisadministratie op basis van uw cao verzorgen? We leiden u naar de eenvoudigste oplossing. Te Ingewikkeld? Laten we onze agenda’s op elkaar afstemmen voor een verhelderend adviesgesprek. Verrassend maar niet verplichtend. 085 - 8640124
Copyright Flexmoment  |  BECONNUMMER:  720665  |  Disclaimer  |  Privacy Verklaring  |  Algemene Voorwaarden en Verwerkersovereenkomst
Design & development by: Timeless Design
x
Vraag via WhatsApp
CHAT MET ONS OP HET NUMMER 085 864 0124 Vandaag beschikbaar: 0:00-0:00
Onze excuses, op dit moment is onze Chat offline
Wilt u met ons Chatten? Gebruik bovenstaand nummer in uw WhatsApp om de chat te beginnen.
Flexmoment helpt klanten in heel Nederland
Sluiten