Ontwikkeling Bouwmaterialenhandel - Flexmoment
Menu

Bouw - Bouwmaterialen

Trend bouwmaterialen: schaarste in materiaal en personeel

Leveranciers van bouwmaterialen zijn voor een groot deel afhankelijk van de bedrijvigheid in de bouw in de breedste zin van het woord. Corona heeft weliswaar voor een dip gezorgd, maar de bouwbranche herstelde zich snel. Op afstand was en is China de grote aanjager. De economie herstelde zich in hoog tempo en dat was in Nederland zeker het geval.

Behalve de inkoop staat ook de salarisadministratie onder druk

Dat is materiaaltekort van producten waar juist de bouw niet buiten kan. De bouwmaterialenhandel struint de hele wereld af om nog binnen een redelijke termijn te kunnen leveren. Schaarser betekent echter ook duurder. Iedereen wil scherp aan de prijs blijven. Dat geldt echter minder voor de grondstoffenleveranciers. De markt bepaalt de prijs via vraag en aanbod. De bouwmaterialenhandel probeert de eerste klap op te vangen maar moet uiteindelijk een hogere prijs rekenen en de bouwmaatschappijen doen daarop hetzelfde.
Schaarste is er ook op het gebied van personeel. Als de bouwmaterialenhandel al moeite heeft om voldoende medewerkers aan te trekken dan geldt dat nog meer in de bouw. Als door personeelsgebrek in de bouw de productie wordt beperkt heeft dat weer invloed op hun leveranciers.

De vooruitzichten zijn goed als de grootste problemen overwonnen zijn

Dan gaat het om meer stabiliteit in het bulktransport. Veel lege containers staan nog steeds op de verkeerde locatie en rederijen hebben in de crisis oudere schepen uit de vaart genomen. De prijzen zullen pas zakken als er voldoende aanbod is, terwijl er een flinke toename van het aantal bouwvergunningen komt. Behalve zelf rationeel te werken is de bouwmaterialenhandel tijdelijk afhankelijk van externe ontwikkelingen. Experts zien begin 2022 dat er meer rust in de markt komt.

Met drukke tijden in het vooruitzicht kan het nuttig zijn om eens te onderzoeken welke werkzaamheden eventueel uitbesteed kunnen worden. Eén daarvan is de salarisadministratie. Door deze veilig uit te besteden valt er veel zorg, aandacht en werk weg. Behalve dan de aangeleverde loonstaten, die moet de werkgever zelf uit betalen.

Branche SectorU bent hierCaoHibinPensioenHibin Zoekt u wat anders? Start Wizard

Cao

Behorend bij: Bouw - Bouwmaterialen

Pensioenfonds

Behorend bij: Bouw - Bouwmaterialen

Wilt u meer weten over dit onderwerp?


Verstuur uw contactgegevens aan ons, dan nemen wij snel vrijblijvend contact met u op.

Uw naam: *
Uw e-mailadres: *
Uw telefoonnr:
Vraag/opmerking: *

* Verplichte velden
Branche SectorU bent hierCaoHibinPensioenHibin Zoekt u wat anders? Start Wizard
Salarisadministratie op basis van uw cao verzorgen? We leiden u naar de eenvoudigste oplossing. Te Ingewikkeld? Laten we onze agenda’s op elkaar afstemmen voor een verhelderend adviesgesprek. Verrassend maar niet verplichtend. 085 - 8640124
Copyright Flexmoment  |  BECONNUMMER:  720665  |  Disclaimer  |  Privacy Verklaring  |  Algemene Voorwaarden en Verwerkersovereenkomst
Design & development by: Timeless Design
x
Vraag via WhatsApp
CHAT MET ONS OP HET NUMMER 085 864 0124 Vandaag beschikbaar: 0:00-0:00
Onze excuses, op dit moment is onze Chat offline
Wilt u met ons Chatten? Gebruik bovenstaand nummer in uw WhatsApp om de chat te beginnen.
Flexmoment helpt klanten in heel Nederland
Sluiten