De geestelijke gezondheidszorg (GGZ) raakt velen - Flexmoment
Menu

Geestelijke Gezondheidszorg

De GGZ en onze mentale gezondheid

Mentale gezondheid is van cruciaal belang voor ieders toekomst. De GGZ meldt dan ook dat geestelijke veerkracht een onmisbare eigenschap is om in de huidige maatschappij overeind te blijven.
Lang geleden wisten de Romeinen al dat het voor de mens nuttig was om te streven naar een gezonde geest in een gezond lichaam. Het juiste evenwicht tussen beiden zorgt ervoor dat een mens zich goed en veerkrachtig voelt.

Ook de WHO werd gevraagd een definitie te geven van “mentale gezondheid”. Maar die is er niet want door culturele verschillen, subjectieve evaluaties en concurrerende professionele theorieën kan er niet éen alles afdekkende sticker op geplakt worden.

Meer dan 1 miljoen behandelingen per jaar

De afgelopen jaren is het aantal volwassenen die door de GGZ zijn behandeld ruim boven de 1 miljoen gekomen.
Het is de Nederlandse GGZ die per onderwerp toonaangevende data in kaart brengt. Daarvoor is onder meer de nodige informatie beschikbaar van onderzoeksinstituten als het CBS, Trimbos en Vektis. Ruim 4 op de 10 mensen hebben ooit in hun leven één of meerdere psychische aandoeningen gehad. Daarbij komen angststoornissen het vaakst voor.

Grote werkgever

In de GGZ werken tussen de 120 en 130 duizend mensen. In speciale gevallen kan dat tijdelijk nog meer zijn zoals tijdens de coronacrisis. De GGZ omvat de volgende instellingen (in hoofdlijnen weergegeven):

  • Medisch-specialistische centra voor behandeling en verpleging tot 24-uursverblijf.
  • Klinieken voor behandeling en verpleging van verslaafden.
  • Behandeling met mogelijkheid tot 24-uursverblijf van mensen die een misdrijf hebben gepleegd.
  • Instellingen voor verzorging en begeleiding in een beschermde woonomgeving.
  • Centra voor ambulante behandeling, eventueel in combinatie met medicijngebruik.

Hoe uitbesteding van de salarisadministratie de druk kan verkleinen

De GGZ als organisatie kent een grote verscheidenheid aan specialisten, medewerkers en locaties, van klein tot groot. Werktijden en voorwaarden willen daarbij vaak verschillen en dat legt een grote druk op de salarisadministratie. Door de salarisadministratie op een verantwoorde wijze uit te besteden, kan de zorg en de druk voor dit bedrijfsonderdeel sterk verminderd worden.

BrancheU bent hierCaoGeestelijke gezondheidszorg (cao ggz)PensioenGeestelijke gezondheidszorg (ggz) Zoekt u wat anders? Start Wizard

Cao

Behorend bij: Geestelijke Gezondheidszorg

Pensioenfonds

Behorend bij: Geestelijke Gezondheidszorg

Wilt u meer weten over dit onderwerp?


Verstuur uw contactgegevens aan ons, dan nemen wij snel vrijblijvend contact met u op.

Uw naam: *
Uw e-mailadres: *
Uw telefoonnr:
Vraag/opmerking: *

* Verplichte velden
BrancheU bent hierCaoGeestelijke gezondheidszorg (cao ggz)PensioenGeestelijke gezondheidszorg (ggz) Zoekt u wat anders? Start Wizard
Salarisadministratie op basis van uw cao verzorgen? We leiden u naar de eenvoudigste oplossing. Te Ingewikkeld? Laten we onze agenda’s op elkaar afstemmen voor een verhelderend adviesgesprek. Verrassend maar niet verplichtend. 085 - 8640124
Copyright Flexmoment  |  BECONNUMMER:  720665  |  Disclaimer  |  Privacy Verklaring  |  Algemene Voorwaarden en Verwerkersovereenkomst
Design & development by: Timeless Design
x
Vraag via WhatsApp
CHAT MET ONS OP HET NUMMER 085 864 0124 Vandaag beschikbaar: 0:00-0:00
Onze excuses, op dit moment is onze Chat offline
Wilt u met ons Chatten? Gebruik bovenstaand nummer in uw WhatsApp om de chat te beginnen.
Flexmoment helpt klanten in heel Nederland
Sluiten