Informatie over kappers in Nederland - Flexmoment
Menu

Detailhandel - Kappersbedrijf

De kappersbranche in Nederland

Hieronder vallen zowel salonhouders, kappers als relevante leveranciers. Door hen worden afspraken gemaakt om de kwaliteit van het kappersvak naar een hoger niveau te tillen en om de arbeidspositie van werknemers en werkgevers veilig te stellen. Ook is er een samenwerkingsverband waarin deelnemers hun vakbekwaamheid delen en onderlinge verhoudingen afspreken.

In de stichting Brancheplatform Kappers zijn het de sociale partners ANKO, CNV Vakmensen en FNV MOOI die samenwerken om de sociaal-economische omstandigheden in de kappersbranche te bevorderen. Zo ziet het brancheplatform het als een taak om afspraken met betrekking tot variabele beloning te registreren en te monitoren ten behoeve van het daadwerkelijk realiseren van de afspraken. Bovendien voert dit platform de subsidieregeling Opleidingssubsidie uit.

De sociale partners hechten veel waarde aan de kwaliteit van middelbare beroepsopleidingen om te bereiken dat recent gediplomeerde beroepsoefenaars aansluiten bij de wensen van het bedrijfsleven. Daartoe worden door de sociale partners beroepscompetitieprofielen opgesteld waarin beschreven wordt wat een beroepsoefenaar met gemiddeld vier jaar werkervaring, opgedaan na het behalen van een diploma, moet kunnen en kennen en over welke vaardigheden hij/zij moet beschikken.

De kappersbranche kent een grote verscheidenheid in kappers en salonhouders. Ook zij worden steeds meer belast met regelgeving, cao regels, aanpassingen in de pensioenen enz. Vooral voor bedrijven met kleinere personeelsbestanden kost dat  de werkgever veel werk en tijd voor de salarisadministratie. Uitbesteden kan een uitgelezen kans zijn om tijd vrij te maken voor het kappersvak en zorgen te beperken en ook nog tegen een aantrekkelijk tarief.

Branche SectorU bent hierCaoKappersbedrijfPensioenKappers Zoekt u wat anders? Start Wizard

Cao

Behorend bij: Detailhandel - Kappersbedrijf

Pensioenfonds

Behorend bij: Detailhandel - Kappersbedrijf

Wilt u meer weten over dit onderwerp?


Verstuur uw contactgegevens aan ons, dan nemen wij snel vrijblijvend contact met u op.

Uw naam: *
Uw e-mailadres: *
Uw telefoonnr:
Vraag/opmerking: *

* Verplichte velden
Branche SectorU bent hierCaoKappersbedrijfPensioenKappers Zoekt u wat anders? Start Wizard
Salarisadministratie op basis van uw cao verzorgen? We leiden u naar de eenvoudigste oplossing. Te Ingewikkeld? Laten we onze agenda’s op elkaar afstemmen voor een verhelderend adviesgesprek. Verrassend maar niet verplichtend. 085 - 8640124
Copyright Flexmoment  |  BECONNUMMER:  720665  |  Disclaimer  |  Privacy Verklaring  |  Algemene Voorwaarden en Verwerkersovereenkomst
Design & development by: Timeless Design
x
Vraag via WhatsApp
CHAT MET ONS OP HET NUMMER 085 864 0124 Vandaag beschikbaar: 09:00-22:30
Onze excuses, op dit moment is onze Chat offline
Wilt u met ons Chatten? Gebruik bovenstaand nummer in uw WhatsApp om de chat te beginnen.
Flexmoment helpt klanten in heel Nederland
Sluiten