De sportbranche en de sportverenigingen - Flexmoment
Menu
Kwaliteit in salarisadministratie
20 plus jaar ervaring binnen MKB
Vaste scherpe tarieven zonder verrassingen
Salarisadministratie uitbesteden? Bereken uw voordeel

Sport - Sportverenigingen

Samenwerken in de sportbranche

De uitvoerende sportbranche kent een enorme omvang waar veel mensen in werkzaam zijn, zowel bezoldigd, parttime betaald of vrijwillig. Niet vreemd dus dat er verschillende overkoepelende organisaties zijn, elk voor een eigen segment in de sport. Dit is overigens een logisch gevolg van de grote diversiteit in sportuitoefening en de daaruit ontstane organisaties. Maar samenwerking in de sport heeft ook z’n weg gevonden:
Samen Presteren is het arbeidsmarktfonds van en voor de sportsector en wordt bestuurd door de sociale partners. De werknemersorganisaties FNV, De Unie en CNV Vakmensen werken hierin samen met de Werkgeversorganisatie in de Sport (WOS) aan het vernieuwen en professionaliseren van de arbeidsmarkt binnen de sector. Elke sector in de sport kent zijn eigen cao en de daaruit voortvloeiende rechten en plichten. Een van deze sectoren is:

Sportverenigingen

Nederland kent het hoogste aandeel mensen dat lid is van een sportvereniging ten opzichte van alle Europese landen. De organisatievorm en de dominantie zijn de kenmerken van de amateursport zoals deze beoefend wordt. Toch staan veel verenigingen onder druk. Het aantal leden daalt. Hoe te overleven is voor een aantal verenigingen de grote vraag. Er zijn ook tegenstellingen door clubs die eenvoudig overleven en blijven voortbestaan. Natuurlijk speelt onderlinge concurrentie een rol en ook de commerciële aanbieders roeren zich op de markt.
Om te voorkomen dat het de verkeerde kant opgaat met de sportverenigingen zeggen insiders dat het van belang is dat zij zich inspannen door het bevorderen van het verenigingsleven en de factor “meedoen” in te brengen. Voorts gezondheid door bewegen te promoten, ruimte te bieden aan talenten en uitdaging te creëren en aandacht te schenken aan beleving en lokale evenementen.

Sportverenigingen hebben voor een deel mensen in dienst en soms met  verschillende overeenkomsten. Dat vraagt professioneel beheer en met name de salarisadministratie is veeleisend. Om goede mensen die er gekwalificeerd mee om kunnen gaan te vinden is niet eenvoudig. Wat is dan wel eenvoudig. Gewoon de salarisadministratie uitbesteden. Dan blijft bijna alleen de loonstroken uitbetalen nog over. Om de kosten hoeft een bestuur het niet te laten.

Hieronder kunt u doorklikken naar meer informatie over de lopende cao Sportverenigingen.

Branche SectorU bent hierCaoSportverenigingenPensioenSportverenigingen Zoekt u wat anders? Start Wizard
Tijd en geld besparende tip! Wilt u als werkgever niet meer belast worden met de administratieve uitvoering van uw cao en de pensioenverzekering? Kijkt u dan eens hoe eenvoudig en voordelig het is om uw salarisadministratie uit te besteden. Dat bespaart u zorgen en levert u extra tijd op. Voor informatie en condities klik hier. Wilt u als werkgever niet meer belast worden met de administratieve uitvoering van uw cao en de pensioenverzekering?

Wilt u meer weten over dit onderwerp?


Verstuur uw contactgegevens aan ons, dan nemen wij snel vrijblijvend contact met u op.

Uw naam: *
Uw e-mailadres: *
Uw telefoonnr:
Vraag/opmerking: *

* Verplichte velden
Branche SectorU bent hierCaoSportverenigingenPensioenSportverenigingen Zoekt u wat anders? Start Wizard
Salarisadministratie op basis van uw cao verzorgen? We leiden u naar de eenvoudigste oplossing. Te Ingewikkeld? Laten we onze agenda’s op elkaar afstemmen voor een verhelderend adviesgesprek. Verrassend maar niet verplichtend. 085 - 8640124
Copyright Flexmoment 2019 - 2021  |  BECONNUMMER:  720665  |  Disclaimer  |  Privacy Verklaring  |  Algemene Voorwaarden Salarisadministratie
Design & development by: Timeless Design
x
Vraag via WhatsApp
CHAT MET ONS OP HET NUMMER 085 864 0124 Vandaag beschikbaar: 09:00-22:30
Onze excuses, op dit moment is onze Chat offline
Wilt u met ons Chatten? Gebruik bovenstaand nummer in uw WhatsApp om de chat te beginnen.
Flexmoment helpt klanten in heel Nederland
Sluiten