Over INretail non-food, sector tuincentra - Flexmoment
Menu

Detailhandel - Tuincentra

De Retail non-food sector telt veel werknemers en dus is de salarisadministratie een belangrijk onderdeel

De detailhandel wordt gevormd door veel en zeer uiteenlopende sectoren met een grote verscheidenheid aan producten, sommigen met een eigen cao en/of pensioenregeling. Opvallend is de INretail non-food, waarvan de 9 aangesloten sectoren een gemeenschappelijke cao en pensioenvoorziening hebben. Bij elkaar gaat het om 14.000 vestigingen.
Dit deel van de non-food sector kent dan ook de grootste brancheorganisatie van de detailhandel onder de naam INretail met  ca. 5.000 leden die in grote lijnen de volgende productgroepen etaleren: mode – wonen – schoenen – sport en tuin.
Insiders stellen dat de coronacrisis nog steeds voelbaar is in deze sectoren maar ook door de versneld toegenomen digitalisering in zowel winkels als groothandels. De hele non-food sector, ook die buiten een verband met INretail, heeft ongevraagd te maken met nieuwe uitdagingen omdat hun landschap verandert.

Er zijn tuincentra die alle productsoorten aanbieden en gespecialiseerde centra

De laatstgenoemden richten zich op een beperkt assortiment van bijvoorbeeld groenproducten. De tuincentra hebben grotendeels een winkelstructuur, waarbij de online verkoop niet de hoofdactiviteit is. Een onderneming kan natuurlijk meerdere vestigingen hebben en tevens een operationele webshop.
Binnen de sector en zeker in de retail zijn veranderingen en vernieuwingen aan de orde van de dag. Tuintrends waarnemen en bezoeken van beurzen en congressen kost de ondernemer behoorlijk wat tijd.
Opvallend is dat juist tijdens de coronacrisis (2020) de tuinbranche de hoogste omzet ooit behaalde. Dit is een voorbeeld hoe consumentengedrag plotseling kan veranderen bij een ingrijpende situatie. De vraag is of deze ontwikkeling, waarbij de corona restricties een belangrijke rol speelden, zich nu blijft voortzetten. Tuincentra zullen hun succes uit 2020 graag willen continueren.

Heeft u ook ervaren dat de salarisadministratie complexer wordt? 

Wat personeel betreft is er nogal wat veranderd. Nieuwe regels over tijdelijk werk en dienstverbanden en andere verplichtingen voor de werkgever zijn zomaar zaken die steeds meer tijd en aandacht vragen. De salarisadministratie is daarmee nog complexer geworden. Er valt veel bedrijfstijd te winnen door de salarisadministratie uit te besteden. Dat kan inmiddels efficiënt, volkomen veilig én voordelig.

Branche SectorU bent hierCaoRetail non-foodPensioenINretail Zoekt u wat anders? Start Wizard

Cao

Behorend bij: Detailhandel - Tuincentra

Pensioenfonds

Behorend bij: Detailhandel - Tuincentra

Wilt u meer weten over dit onderwerp?


Verstuur uw contactgegevens aan ons, dan nemen wij snel vrijblijvend contact met u op.

Uw naam: *
Uw e-mailadres: *
Uw telefoonnr:
Vraag/opmerking: *

* Verplichte velden
Branche SectorU bent hierCaoRetail non-foodPensioenINretail Zoekt u wat anders? Start Wizard
Salarisadministratie op basis van uw cao verzorgen? We leiden u naar de eenvoudigste oplossing. Te Ingewikkeld? Laten we onze agenda’s op elkaar afstemmen voor een verhelderend adviesgesprek. Verrassend maar niet verplichtend. 085 - 8640124
Copyright Flexmoment  |  BECONNUMMER:  720665  |  Disclaimer  |  Privacy Verklaring  |  Algemene Voorwaarden en Verwerkersovereenkomst
Design & development by: Timeless Design
x
Vraag via WhatsApp
CHAT MET ONS OP HET NUMMER 085 864 0124 Vandaag beschikbaar: 0:00-0:00
Onze excuses, op dit moment is onze Chat offline
Wilt u met ons Chatten? Gebruik bovenstaand nummer in uw WhatsApp om de chat te beginnen.
Flexmoment helpt klanten in heel Nederland
Sluiten