Meer aandacht voor verblijfsrecreatie in Nederland - Flexmoment
Menu

Recreatie - Verblijfsrecreatie

Informatie over de groei in de sector verblijfsrecreatie en ook een groeiende rol voor de salarisadministratie

Bij de verblijfsrecreatie gaat het niet alleen om gasten die in een hotel, huisjesterrein, kampeerterrein of groepsaccommodatie verblijven voor recreatieve doeleinden, maar ook om gasten die daar verblijven voor zakelijke doeleinden.

Ook voor wie het niet ervaren heeft zal duidelijk zijn dat vooral het jaar 2020 dramatisch was voor de sector. Het jaar 2021 komt beter uit de verf in de sectorprognose Leisure van ABN AMRO. Hierin blijkt dat de fastfood, vakantieparken en campings redelijk door de crisis komen. Dat geldt niet voor o.a. reisondernemers, attractieparken en dierentuinen. Vooral in de voorjaarsvakantie 2021 werd een algemene toename van 3,5% vastgesteld. Voor de rest van het jaar voorzag men meer reserveringen en meer omzet. Dat is aan het einde van de zomer ook de praktijk gebleken. Opvallend is dat gasten bereid zijn meer uit te geven voor hun verblijf.

Minder naar het buitenland betekent meer aandacht voor eigen land

Hoewel verwacht wordt dat de omstandigheden voor een buitenlands verblijf beter worden, zullen meer mensen in eigen land een verblijf of vakantie doorbrengen dan in het verleden. Dat is goed voor de sector maar dan moet er wel regionaal geïnvesteerd worden bij vakantieparken, campings en groepsaccommodaties.

Verblijfsrecreatie kent veel takken van sport. Werkgevers in deze sector zijn qua grootte en/of personeelsbestand heel divers. Minder grote ondernemingen worden relatief het zwaarst belast met administratieve verplichtingen. Het kan al veel helpen als bijvoorbeeld de salarisadministratie wordt uitbesteed. Dit kan eenvoudig, is niet duur maar wel efficiënt. En bovendien met veel minder zorgen.

Branche SectorU bent hierCaoRecreatie / VerblijfsrecreatiePensioenVerblijfsrecreatie Zoekt u wat anders? Start Wizard

Cao

Behorend bij: Recreatie - Verblijfsrecreatie

Pensioenfonds

Behorend bij: Recreatie - Verblijfsrecreatie

Wilt u meer weten over dit onderwerp?


Verstuur uw contactgegevens aan ons, dan nemen wij snel vrijblijvend contact met u op.

Uw naam: *
Uw e-mailadres: *
Uw telefoonnr:
Vraag/opmerking: *

* Verplichte velden
Branche SectorU bent hierCaoRecreatie / VerblijfsrecreatiePensioenVerblijfsrecreatie Zoekt u wat anders? Start Wizard
Salarisadministratie op basis van uw cao verzorgen? We leiden u naar de eenvoudigste oplossing. Te Ingewikkeld? Laten we onze agenda’s op elkaar afstemmen voor een verhelderend adviesgesprek. Verrassend maar niet verplichtend. 085 - 8640124
Copyright Flexmoment  |  BECONNUMMER:  720665  |  Disclaimer  |  Privacy Verklaring  |  Algemene Voorwaarden en Verwerkersovereenkomst
Design & development by: Timeless Design
x
Vraag via WhatsApp
CHAT MET ONS OP HET NUMMER 085 864 0124 Vandaag beschikbaar: 0:00-0:00
Onze excuses, op dit moment is onze Chat offline
Wilt u met ons Chatten? Gebruik bovenstaand nummer in uw WhatsApp om de chat te beginnen.
Flexmoment helpt klanten in heel Nederland
Sluiten