Informatie over de sector Weefselkweek - Flexmoment
Menu

Agrarisch - Weefselkweek

Plantum branchevereniging voor de sector weefselkweek

Voor bedrijven uit de sector veredeling, vermeerdering en opkweek van zaden en planten is Plantum de branchevereniging. Deze zijn werkzaam in de landbouw, tuinbouw en sierteelt. Plantum zet zich in voor de belangen van de aangesloten leden en treedt namens de sector op als gesprekpartner voor overheden en belangengroeperingen. 

Weefselkweek als vermeerderingstechniek

Weefselkweek als vermeerderingstechniek heeft zich volledig “genesteld” in de huidige sierteeltsector. Zo danken gewassen als Gerbera en Lelie hun bestaansrecht aan een snelle en ziektevrije vermeerdering van identieke nakomelingen. Het vermeerderingsproces is populair om de relatief korte groeicyclus, een ideale techniek om grote aantallen te produceren. De steriele laboratorium omstandigheden maken het mogelijk om planten ziektevrij te maken en te houden. Dat levert een groot voordeel op t.o.v. de teelt buiten of in kassen.

Onbekend maakt onbemind

Alle reden dus om meer informatie over de sector weer te geven. Voor buitenstaanders misschien even schrikken, maar zaad is meer waard dan goud. De omzetwaarde van zaden en jonge planten is ca. 3,3 miljard euro per jaar en om dat te bereiken werken zo’n 12.000 mensen in deze sector. Om ook de toekomst veilig te stellen investeren Nederlandse veredelingsbedrijven gemiddeld 15% van hun omzet.

Weefselkweek is een specialisme, waarbij de planten uit speciale klimaatcellen groeien, waarbij de temperatuur en de lichtintensiteit zo optimaal mogelijk worden ingesteld.

Van de bedrijfsadministratie ondergaat de salarisadministratie over het algemeen de meeste wijzigingen door nieuwe wetgeving, regels, cao vernieuwingen enz. Dat zal in de weefselkweek sector niet veel anders zijn. Het uitbesteden van de salarisadministratie kan de druk al behoorlijk verminderen. Gevolg? Minder zorgen en meer tijd voor de weefselkweek.

Hieronder kunt u doorklikken naar informatie over de lopende cao weefselkweek.

Branche SectorU bent hierCaoWeefselkweekPensioenWeefselkweek Zoekt u wat anders? Start Wizard

Cao

Behorend bij: Agrarisch - Weefselkweek

Pensioenfonds

Behorend bij: Agrarisch - Weefselkweek

Wilt u meer weten over dit onderwerp?


Verstuur uw contactgegevens aan ons, dan nemen wij snel vrijblijvend contact met u op.

Uw naam: *
Uw e-mailadres: *
Uw telefoonnr:
Vraag/opmerking: *

* Verplichte velden
Branche SectorU bent hierCaoWeefselkweekPensioenWeefselkweek Zoekt u wat anders? Start Wizard
Salarisadministratie op basis van uw cao verzorgen? We leiden u naar de eenvoudigste oplossing. Te Ingewikkeld? Laten we onze agenda’s op elkaar afstemmen voor een verhelderend adviesgesprek. Verrassend maar niet verplichtend. 085 - 8640124
Copyright Flexmoment  |  BECONNUMMER:  720665  |  Disclaimer  |  Privacy Verklaring  |  Algemene Voorwaarden en Verwerkersovereenkomst
Design & development by: Timeless Design
x
Vraag via WhatsApp
CHAT MET ONS OP HET NUMMER 085 864 0124 Vandaag beschikbaar: 09:00-13:00
Onze excuses, op dit moment is onze Chat offline
Wilt u met ons Chatten? Gebruik bovenstaand nummer in uw WhatsApp om de chat te beginnen.
Flexmoment helpt klanten in heel Nederland
Sluiten