Nieuwe cao Afbouw per 1 januari 2022 - Flexmoment
Menu

Afbouw

Nieuwe cao Afbouw wordt verwerkt door de salarisadministratie 

De nieuwe cao Afbouw heeft de looptijd van twee jaar t.w. van 1 januari 2022 tot 1 januari 2024. De afspraken zijn tot stand gekomen via onderhandelingen tussen NOA (Nederlandse Ondernemersvereniging voor Afbouwbedrijven) en de vakbonden FNV en CNV-vakmensen. De adviesraad NOA heeft met het akkoord ingestemd. De eerstvolgende stap is om de cao aan het Ministerie van Sociale Zaken en werkgelegenheid voor te leggen voor een Algemeen Verbindend Verklaring, zoals bij vorige cao’s ook het geval was.

Werkingssfeer

De bepalingen van deze cao zijn van toepassing op alle werkgevers, die werkzaamheden verrichten of doen verrichten in ondernemingen op het gebied van het stukadoors-afbouwbedrijf, het plafond- en wandbedrijf, het vloerenbedrijf, het terrazzobedrijf, het blokkenstellersbedrijf en het natuursteenbedrijf en op alle werknemers, werkzaam in de ondernemingen op het hiervoor genoemde gebied.

Duurzame inzet werknemers

Hierin zijn flinke stappen gezet. Behalve dat in de komende twee jaar de lonen zullen worden verhoogd, gaat de sector veel werk maken van innovatie. Onder duurzame inzetbaarheid wordt voorts verstaan het stimuleren van opleidingen, scholing en loopbaanontwikkeling. Bovendien wordt deelname aan vakopleidingen beloond via een hoger loon. Ook zal er ruimte komen om werknemers te ondersteunen als deze een andere “draai” aan hun loopbaan willen of moeten geven. Tevens is de in de vorige cao afgesproken regeling voor oudere werknemers uitgebreid om hen in staat te stellen op latere leeftijd korter te gaan werken.

Overige aandachtpunten

De cao partijen hebben verder afgesproken gemaakt over:

  • Een jaarlijks budget van 250.000 euro ter bevordering van innovatie;
  • Onderzoek naar werkstress in de Afbouw;
  • De verkoop van 5 bovenwettelijke dagen zoals vakantie, roostervrij en atv, door de werknemer aan de werkgever;
  • Administratie eenvoudiger maken voor de Nederlandse werkgever (cao Afbouw) om hun Nederlandse werknemers in België te laten werken.

Meer afspraken en meer regels betekent extra belasting voor de salarisadministratie

Administratie moet maar Afbouw brengt het geld binnen. Zeker de salarisadministratie zal het moeten ontgelden met steeds weer wijzigingen en aanpassingen. Veel werkgevers hebben inmiddels de oplossing hiervoor gevonden door de salarisadministratie geheel of gedeeltelijk uit te besteden. Deze oplossing haalt bij de werkgever heel wat zorg weg, terwijl de kosten hiervoor al snel door de baten worden gedekt.

Branche Afbouw CaoU bent hierPensioenAfbouw Zoekt u wat anders? Start Wizard

Pensioenfonds

Behorend bij: Afbouw

Wilt u meer weten over dit onderwerp?


Verstuur uw contactgegevens aan ons, dan nemen wij snel vrijblijvend contact met u op.

Uw naam: *
Uw e-mailadres: *
Uw telefoonnr:
Vraag/opmerking: *

* Verplichte velden
Branche Afbouw CaoU bent hierPensioenAfbouw Zoekt u wat anders? Start Wizard
Salarisadministratie op basis van uw cao verzorgen? We leiden u naar de eenvoudigste oplossing. Te Ingewikkeld? Laten we onze agenda’s op elkaar afstemmen voor een verhelderend adviesgesprek. Verrassend maar niet verplichtend. 085 - 8640124
Copyright Flexmoment  |  BECONNUMMER:  720665  |  Disclaimer  |  Privacy Verklaring  |  Algemene Voorwaarden en Verwerkersovereenkomst
Design & development by: Timeless Design
x
Vraag via WhatsApp
CHAT MET ONS OP HET NUMMER 085 864 0124 Vandaag beschikbaar: 09:00-19:30
Onze excuses, op dit moment is onze Chat offline
Wilt u met ons Chatten? Gebruik bovenstaand nummer in uw WhatsApp om de chat te beginnen.
Flexmoment helpt klanten in heel Nederland
Sluiten