Cao BIKUDAK ofwel cao voor dakdekkers op platte daken - Flexmoment
Menu
Kwaliteit in salarisadministratie
20 plus jaar ervaring binnen MKB
Vaste scherpe tarieven zonder verrassingen
Salarisadministratie uitbesteden? Bereken uw voordeel

Bikudak

De cao BIKUDAK is de collectieve arbeidsovereenkomst voor de bitumineuze en kunststof dakbedekkingsbedrijven. De cao heeft een looptijd van 1 januari 2019 tot en met 31 december 2020.

De onderhandelingen over deze cao werden gevoerd door de werknemersorganisaties FNV Bouwen & Wonen en CNV Vakmensen. Namens de werkgevers onderhandelde de Vereniging Dakbedekkingsbranche Nederland, VEBIDAK.

Voornaamste punten in de cao BIKUDAK

Er zijn in deze cao veel afspraken over arbeidszaken vastgelegd. Daarbij is degelijk rekening gehouden met de specifieke omstandigheden in de bedrijfstak zoals het werken op hoogte. Het overgrote deel van de afspraken in de cao zijn aanvullend op de wet- en regelgeving van de overheid. Maar soms wordt daarvan ook afgeweken zoals bij de proeftijd en de opzegtermijn.

Voor wie geldt deze cao?

De cao BIKUDAK geldt voor werknemers van ieder bedrijf in Nederland dat zich voor het grootste deel van de omzet bezig houdt met het aanbrengen, onderhouden, reinigen of herstellen van bitumineuze en/of kunststof dakbedekkingen. Tevens het inwerken of anderszins waterdicht aanbrengen van permanente veiligheidsvoorzieningen.
In de praktijk wordt deze cao ook wel de cao voor dakdekkers op platte daken genoemd.

Hoe gaat het verder in 2021?

Er is dan nog geen nieuwe cao en dus blijft de oude voorlopig van kracht. Wel zijn er aanpassingen in verband met de stijging van het minimumloon (WML) en zijn er daarom ook aanpassingen gemaakt in het deel garantielonen van de cao. Het gaat daarbij om nieuwe instromers zonder werkervaring in de sector en garantielonen voor werknemers met een arbeidsbeperking

Cao onwerkbaar weer

In december 2020 zijn de betreffende partijen het eens geworden over een cao, speciaal met betrekking op onwerkbaar weer.

Meer informatie?

Ook voor dakbedekkingsbedrijven is het taakverlichtend om de salarisadministratie uit te besteden. De hoofdtaken vergen al zoveel energie en aandacht dat de beschikbare tijd nauwelijks voldoende is. Uitbesteden van de salarisadministratie kan zelfs voordeliger uitpakken en het bij een vertrouwde partij onderbrengen gaat veilig en digitaal.

Wilt u een meer gedetailleerde informatie over deze cao, neemt u dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag met juiste antwoorden op uw vragen. Ga voor meer informatie over de pensioenregeling BIKUDAK naar de betreffende pagina.

Branche SectorDakbedekkingsbedrijven; Bitumineuze en Kunststof CaoU bent hierPensioenBikudak Zoekt u wat anders? Start Wizard
Tijd en geld besparende tip! Wilt u als werkgever niet meer belast worden met de administratieve uitvoering van uw cao en de pensioenverzekering? Kijkt u dan eens hoe eenvoudig en voordelig het is om uw salarisadministratie uit te besteden. Dat bespaart u zorgen en levert u extra tijd op. Voor informatie en condities klik hier. Wilt u als werkgever niet meer belast worden met de administratieve uitvoering van uw cao en de pensioenverzekering?

Wilt u meer weten over dit onderwerp?


Verstuur uw contactgegevens aan ons, dan nemen wij snel vrijblijvend contact met u op.

Uw naam: *
Uw e-mailadres: *
Uw telefoonnr:
Vraag/opmerking: *

* Verplichte velden
Branche SectorDakbedekkingsbedrijven; Bitumineuze en Kunststof CaoU bent hierPensioenBikudak Zoekt u wat anders? Start Wizard
Salarisadministratie op basis van uw cao verzorgen? We leiden u naar de eenvoudigste oplossing. Te Ingewikkeld? Laten we onze agenda’s op elkaar afstemmen voor een verhelderend adviesgesprek. Verrassend maar niet verplichtend. 085 - 8640124
Copyright Flexmoment 2019 - 2021  |  BECONNUMMER:  720665  |  Disclaimer  |  Privacy Verklaring  |  Algemene Voorwaarden Salarisadministratie
Design & development by: Timeless Design
x
Vraag via WhatsApp
CHAT MET ONS OP HET NUMMER 085 864 0124 Vandaag beschikbaar: 09:00-22:30
Onze excuses, op dit moment is onze Chat offline
Wilt u met ons Chatten? Gebruik bovenstaand nummer in uw WhatsApp om de chat te beginnen.
Flexmoment helpt klanten in heel Nederland
Sluiten