Cao BIKUDAK ofwel cao voor dakdekkers op platte daken - Flexmoment
Menu

Bikudak

De cao BIKUDAK is de collectieve arbeidsovereenkomst voor de Bitumineuze en Kunststof Dakbedekkingsbedrijven. De onderhandelingspartners hebben een akkoord over een nieuwe cao bereikt voor de periode van 1 januari 2022 tot 1 januari 2024. De onderhandelingen over deze cao werden wederom gevoerd door de werknemersorganisaties FNV Bouwen & Wonen en CNV Vakmensen. Namens de werkgevers onderhandelde de Vereniging Dakbedekkingsbranche Nederland, VEBIDAK.

Werkingssfeer

De bepalingen van deze cao zijn van toepassing op de ondernemingen die werkzaamheden verrichten dan wel doen verrichten in de zin van of verband houdende met het aanbrengen, onderhouden (waaronder begrepen reinigen) of herstellen van dakbedekkingen van bitumen en/of kunststof materialen, waaronder tevens begrepen het leveren, plaatsen en zogenaamde inwerken of anderszins waterdicht aanbrengen van permanente veiligheidsvoorzieningen.

Belangrijke punten in de cao BIKUDAK

Loonontwikkelingen speelden in het overleg een grote rol alsmede een aantal regelingen:

  • De lonen worden in de tweejarige looptijd twee keer verhoogd, telkens op 1 april. Dat geldt ook voor de toepasselijke vergoedingen en toeslagen.
  • Deze loonontwikkelingen gelden nu ook voor uta-werknemers. Dat geldt ook voor regelingen voor feestdagen en kort verzuim.
  • De grondslagen t.b.v. de toekenningen van loonsverhogingen zijn gewijzigd.
  • Ook de jeugdlonen zijn aangepast in het belang van een gelijkmatiger ontwikkeling naar het garantieloon voor volwassenen.
  • Bij de vierdaagse werkweek voor oudere werknemers komen dagen ten behoeve van de wintertijdverkorting ten laste van het Sociaal Fonds BIKUDAK

Cao onwerkbaar weer

In december 2020 zijn de betreffende partijen het al eens geworden over een cao, speciaal met betrekking op onwerkbaar weer. Deze zijn na de cao 2021 ook in deze cao opgenomen.

Vergoedingen

De met toestemming van de werkgever thuiswerkende medewerker heeft vanaf 1 januari 2022 recht op een thuiswerkvergoeding conform de sociale regels. Voorts worden:

  • De regels voor vervroegde uittreding verruimd
  • Zullen in een aantal bedrijven worden onderzocht hoe de werkdruk te verminderen en de productiviteit te verbeteren

Eenvoudig de administratieve lasten verlichten?

Wilt u als werkgever niet meer belast worden met de administratieve uitvoering van deze cao en de pensioenverzekering? Kijkt u dan eens hoe eenvoudig en voordelig het is om uw salarisadministratie uit te besteden. Deze kan voor 100% worden overgenomen maar ook gedeeltelijk in gezamenlijk overleg.

Branche SectorDakbedekkingsbedrijven; Bitumineuze en Kunststof CaoU bent hierPensioenBikudak Zoekt u wat anders? Start Wizard

Pensioenfonds

Behorend bij: Bikudak

Wilt u meer weten over dit onderwerp?


Verstuur uw contactgegevens aan ons, dan nemen wij snel vrijblijvend contact met u op.

Uw naam: *
Uw e-mailadres: *
Uw telefoonnr:
Vraag/opmerking: *

* Verplichte velden
Branche SectorDakbedekkingsbedrijven; Bitumineuze en Kunststof CaoU bent hierPensioenBikudak Zoekt u wat anders? Start Wizard
Salarisadministratie op basis van uw cao verzorgen? We leiden u naar de eenvoudigste oplossing. Te Ingewikkeld? Laten we onze agenda’s op elkaar afstemmen voor een verhelderend adviesgesprek. Verrassend maar niet verplichtend. 085 - 8640124
Copyright Flexmoment  |  BECONNUMMER:  720665  |  Disclaimer  |  Privacy Verklaring  |  Algemene Voorwaarden en Verwerkersovereenkomst
Design & development by: Timeless Design
x
Vraag via WhatsApp
CHAT MET ONS OP HET NUMMER 085 864 0124 Vandaag beschikbaar: 0:00-0:00
Onze excuses, op dit moment is onze Chat offline
Wilt u met ons Chatten? Gebruik bovenstaand nummer in uw WhatsApp om de chat te beginnen.
Flexmoment helpt klanten in heel Nederland
Sluiten