Bouw en Infra hebben een nieuwe cao - Flexmoment
Menu
Kwaliteit in salarisadministratie
20 plus jaar ervaring binnen MKB
Vaste scherpe tarieven zonder verrassingen
Salarisadministratie uitbesteden? Bereken uw voordeel

Bouw & infra

De cao Bouw & Infra liep af op 1 januari 2020

In feite hadden de betrokken cao partijen al in november 2019 moeten starten met de onderhandelingen voor een nieuwe cao. Werkgeversverenigingen Bouwend Nederland, Aannemersfederatie Nederland, WoningBouwersNL en Vereniging van Waterbouwers hebben, in gezamenlijk overleg met FNV en CNV Vakmensen, besloten de onderhandelingen voor de Bouw & Infra op te schorten. Tot dan hadden werkgevers en vakbonden intensief met elkaar gesproken over onder meer duurzame inzetbaarheid, Arbo en veiligheid, eerder stoppen bij zwaar werk, instroom en onderwijs en tot slot flexibilisering en uitzenden.

Alle partijen gaven aan dat ze de situatie blijven monitoren en dat zij weer in gesprek zullen gaan als het juiste moment zich voordoet.

Nieuwe cao per 1 januari 2021

Inmiddels is het dan zover dat er een nieuwe cao tot stand gekomen is, waar alle betrokken onderhandelaars zich in konden vinden. De looptijd is met terugwerkende kracht van 1 januari 2021 tot en met 31 december 2022.

Werkingssfeer

Deze cao is van toepassing op ondernemingen, op werkgevers en werknemers in de bouw & infra. Een werkgever is iedere natuurlijke persoon, rechtspersoon, vennootschap en maatschap die in Nederland door één of meer werknemers arbeid laat verrichten in deze sector. Ten grondslag ligt een overeenkomst tot aanneming van werk, tenzij hij zelf ondernemer is of als hulp van de aannemer van werk.
Ondernemingen in de bouw en infra zijn bouw- en infraondernemingen, ondernemingen die bouwen in eigen beheer, uitzendondernemingen en opleidingsbedrijven.

De cao-partijen hebben overeenstemming bereikt over het sturingsprogramma “behoud vakleerkrachten”, met als doel om een infrastructuur in te richten om sectorale samenhang te organiseren en te realiseren en een ter zake doend aanbod neer te zetten om vakmensen te boeien en te binden.

Bouw & Infra cao kent veel regels

De Bouw en Infra cao kent veel regels die geen ondernemer allemaal uit z’n hoofd kent. En toch moet er aan voldaan worden. Al eens overwogen om de salarisadministratie, waar alle regels in samen komen, uit te besteden? Het kan uw dagelijkse bedrijfsvoering echt ten goede komen.

Branche SectorBouwnijverheid / Bouwbedrijf CaoU bent hierPensioenBouw Zoekt u wat anders? Start Wizard
Tijd en geld besparende tip! Wilt u als werkgever niet meer belast worden met de administratieve uitvoering van uw cao en de pensioenverzekering? Kijkt u dan eens hoe eenvoudig en voordelig het is om uw salarisadministratie uit te besteden. Dat bespaart u zorgen en levert u extra tijd op. Voor informatie en condities klik hier. Wilt u als werkgever niet meer belast worden met de administratieve uitvoering van uw cao en de pensioenverzekering?

Wilt u meer weten over dit onderwerp?


Verstuur uw contactgegevens aan ons, dan nemen wij snel vrijblijvend contact met u op.

Uw naam: *
Uw e-mailadres: *
Uw telefoonnr:
Vraag/opmerking: *

* Verplichte velden
Branche SectorBouwnijverheid / Bouwbedrijf CaoU bent hierPensioenBouw Zoekt u wat anders? Start Wizard
Salarisadministratie op basis van uw cao verzorgen? We leiden u naar de eenvoudigste oplossing. Te Ingewikkeld? Laten we onze agenda’s op elkaar afstemmen voor een verhelderend adviesgesprek. Verrassend maar niet verplichtend. 085 - 8640124
Copyright Flexmoment 2019 - 2021  |  BECONNUMMER:  720665  |  Disclaimer  |  Privacy Verklaring  |  Algemene Voorwaarden Salarisadministratie
Design & development by: Timeless Design
x
Vraag via WhatsApp
CHAT MET ONS OP HET NUMMER 085 864 0124 Vandaag beschikbaar: 09:00-22:30
Onze excuses, op dit moment is onze Chat offline
Wilt u met ons Chatten? Gebruik bovenstaand nummer in uw WhatsApp om de chat te beginnen.
Flexmoment helpt klanten in heel Nederland
Sluiten