Informatie over de Cao Detailhandel aardappelen groente en fruit (AGF) en pensioenfonds - Flexmoment
Menu
Kwaliteit in salarisadministratie
20 plus jaar ervaring binnen MKB
Vaste scherpe tarieven zonder verrassingen
Salarisadministratie uitbesteden? Bereken uw voordeel

Detailhandel aardappelen groente en fruit (AGF)

AGF staat voor aardappelen, groente en fruit. ADN is de branche organisatie voor groente en fruitspecialisten. Als koepel zet ADN zich in om de positie van ondernemers te versterken en de bedrijfsvoering te optimaliseren.

De CVAH (Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel) en de vakbonden CNV en FNV zijn overeengekomen een CAO af te sluiten met een looptijd van 1 april 2020 tot 1 april 2021 en geldt voor alle groente- en fruitspeciaalzaken in Nederland. De ADN was tevreden met de uitkomsten van het CAO overleg, mede omdat de medewerkers hierdoor aan het eind van 2020 een bijzondere beloning via een eenmalige uitkering ontvingen.

Door het aflopen van de vorige regeling per 1 april en omdat er te weinig tijd beschikbaar was voor een volledig overleg, mede door de corona crisis, begon voor partijen de tijd te dringen.

Aanpassing in lonen

De partijen hebben daarom besloten om voor deze CAO alleen een aanpassing in de lonen te doen. Wel begint men zo snel mogelijk de gesprekken die moeten leiden tot een nieuwe CAO. Men geeft aan te zullen trachten toe te werken naar meer inhoudelijke afspraken en het meer eigentijds maken van de bestaande CAO.

De gemaakte afspraken

  • De looptijd van de CAO is één jaar, dus van 1 april 2020 tot 1 april 2021.
  • In december wordt (is inmiddels) een éénmalige uitkering van 1% bruto uitgekeerd over het genoten salaris in 2020.
  • Per 1 januari 2021 wordt (is) een structurele loonsverhoging toegekend op alle lonen van 1,29%.

Voor zover dit nog niet gebeurd is dringt men de werkgevers er op aan om deze aanpassingen tijdig aan de loonadministrateur door te geven.

Een cao kent veel regels die geen ondernemer allemaal uit z’n hoofd kent. En toch moet er aan voldaan worden. Hetzelfde geldt voor regels die de overheid op ondernemers loslaat. Uw belangrijkste aandacht ligt natuurlijk voor de hand; aardappelen, groente en fruit. Daar moet u het van hebben. Al eens overwogen om de salarisadministratie, waar alle regels in samen komen, uit te besteden? Het kan uw dagelijkse bedrijfsvoering echt ten goede komen.

Branche SectorAGF (aardappelen groente en fruit) CaoU bent hierPensioenAGF (Aardappelen Groente en Fruit - Detailhandel) Zoekt u wat anders? Start Wizard
Tijd en geld besparende tip! Wilt u als werkgever niet meer belast worden met de administratieve uitvoering van uw cao en de pensioenverzekering? Kijkt u dan eens hoe eenvoudig en voordelig het is om uw salarisadministratie uit te besteden. Dat bespaart u zorgen en levert u extra tijd op. Voor informatie en condities klik hier. Wilt u als werkgever niet meer belast worden met de administratieve uitvoering van uw cao en de pensioenverzekering?

Wilt u meer weten over dit onderwerp?


Verstuur uw contactgegevens aan ons, dan nemen wij snel vrijblijvend contact met u op.

Uw naam: *
Uw e-mailadres: *
Uw telefoonnr:
Vraag/opmerking: *

* Verplichte velden
Branche SectorAGF (aardappelen groente en fruit) CaoU bent hierPensioenAGF (Aardappelen Groente en Fruit - Detailhandel) Zoekt u wat anders? Start Wizard
Salarisadministratie op basis van uw cao verzorgen? We leiden u naar de eenvoudigste oplossing. Te Ingewikkeld? Laten we onze agenda’s op elkaar afstemmen voor een verhelderend adviesgesprek. Verrassend maar niet verplichtend. 085 - 8640124
Copyright Flexmoment 2019 - 2021  |  BECONNUMMER:  720665  |  Disclaimer  |  Privacy Verklaring  |  Algemene Voorwaarden Salarisadministratie
Design & development by: Timeless Design
x
Vraag via WhatsApp
CHAT MET ONS OP HET NUMMER 085 864 0124 Vandaag beschikbaar: 09:00-22:30
Onze excuses, op dit moment is onze Chat offline
Wilt u met ons Chatten? Gebruik bovenstaand nummer in uw WhatsApp om de chat te beginnen.
Flexmoment helpt klanten in heel Nederland
Sluiten