Informatie over de cao Detailhandel Aardappelen Groente en Fruit (AGF) - Flexmoment
Menu

Detailhandel Aardappelen Groente Fruit (AGF)

AGF staat voor aardappelen, groente en fruit. ADN is de branche organisatie voor groente en fruitspecialisten. Als koepel zet ADN zich in om de positie van ondernemers te versterken en de bedrijfsvoering te optimaliseren.

De CVAH (Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel) en de vakbonden CNV en FNV zijn overeengekomen een cao af te sluiten met een looptijd van 1 april 2021 tot en met 31 december 2023 en geldt voor alle groente- en fruitspeciaalzaken in Nederland. ADN was zeer content met de gemaakte afspraken. Er is een basis gelegd voor een duidelijke structurele en betaalbare loonontwikkeling. Daarmee wordt een aantrekkelijk loongebouw opgetuigd en zeker ook voor nieuwe en jonge mensen.

Verplichtingen werkgever en werknemer  

De werkgever is verplicht al datgene te doen en na te laten wat een goed werkgever in gelijke omstandigheden behoort te doen en na te laten. De werkgever moet de werknemer een schriftelijke versie van de arbeidsovereenkomst uitreiken. Daarin moeten alle relevante afspraken in zijn vastgelegd zoals het loon, de uitbetalingsperiode, de arbeidsduur, de data , de functie, de plaats van arbeid enz. Van zijn/haar kant is de werknemer verplicht de hem opgedragen werkzaamheden, voortvloeiend uit zijn functie, naar beste vermogen en op ordelijke wijze te verrichten. In de officiële cao tekst staan nadere details beschreven.

Belangrijke afspraken

  • De loontabel is per 1 januari 2022 aangepast en dient uiteraard doorgevoerd te worden. Deze is nu aangepast naar een 40-urige werkweek en daarmee verhoogd met 2,37%.
  • In deze cao-periode wordt verder drie keer een salarisverhoging op basis van de stijging van het wettelijk minimumloon toegepast. Dit gebeurt per 1 juli 2022, 1 januari 2023 en 1 juli 2023.
  • Er zullen gesprekken worden gevoerd over een ruimere arbeidsovereenkomst, richting de 40 uur.
  • Een vermindering van toeslagen voor het werken in de avonden en op zaterdagen.
  • Een langere looptijd van de cao n.l. 33 maanden.

De werkgevers dienen deze aanpassingen tijdig aan de loonadministrateur door te geven.

Er bestaat geen verplichting om de salarisadministratie zelf uit te voeren

Een cao kent veel regels en geen ondernemer kent ze niet allemaal uit z’n hoofd. Toch moet er aan voldaan worden. Hetzelfde geldt voor regels die de overheid op ondernemers loslaat. Uw belangrijkste aandacht ligt natuurlijk voor de hand; aardappelen, groente en fruit. Daar moet u het van hebben. Heeft u eens overwogen om de salarisadministratie, waar alle regels in samen komen, uit te besteden? Het kan uw dagelijkse bedrijfsvoering echt ten goede komen.

Branche SectorAardappelen Groente Fruit (AGF) CaoU bent hierPensioenDetailhandel Aardappelen Groente Fruit (AGF) Zoekt u wat anders? Start Wizard

Pensioenfonds

Behorend bij: Detailhandel Aardappelen Groente Fruit (AGF)

Wilt u meer weten over dit onderwerp?


Verstuur uw contactgegevens aan ons, dan nemen wij snel vrijblijvend contact met u op.

Uw naam: *
Uw e-mailadres: *
Uw telefoonnr:
Vraag/opmerking: *

* Verplichte velden
Branche SectorAardappelen Groente Fruit (AGF) CaoU bent hierPensioenDetailhandel Aardappelen Groente Fruit (AGF) Zoekt u wat anders? Start Wizard
Salarisadministratie op basis van uw cao verzorgen? We leiden u naar de eenvoudigste oplossing. Te Ingewikkeld? Laten we onze agenda’s op elkaar afstemmen voor een verhelderend adviesgesprek. Verrassend maar niet verplichtend. 085 - 8640124
Copyright Flexmoment  |  BECONNUMMER:  720665  |  Disclaimer  |  Privacy Verklaring  |  Algemene Voorwaarden en Verwerkersovereenkomst
Design & development by: Timeless Design
x
Vraag via WhatsApp
CHAT MET ONS OP HET NUMMER 085 864 0124 Vandaag beschikbaar: 09:00-19:30
Onze excuses, op dit moment is onze Chat offline
Wilt u met ons Chatten? Gebruik bovenstaand nummer in uw WhatsApp om de chat te beginnen.
Flexmoment helpt klanten in heel Nederland
Sluiten