De GGZ heeft een nieuwe cao tot en met 31 december 2024 - Flexmoment
Menu

Geestelijke gezondheidszorg (cao ggz)

Einde en begin van een cao vraagt altijd inspanning bij de salarisadministratie

De nieuwe cao kwam tot stand uit onderhandelingen door De Nederlandse ggz ( voorheen Vereniging GGZ Nederland) namens de werkgevers en door de FNV, CNV Zorg & Welzijn, FBZ en Nu’91 namens de werknemers.

AVV (Algemeen verbindend verklaard)

De cao GGZ van 2020 was algemeen verbindend verklaard door de minister van SZW. De cao afspraken waren daarom van toepassing op alle werknemers in de GGZ die onder de werkingssfeer van de cao vallen. Globaal betreft dat iedereen die als werknemer in de geestelijke gezondheidszorg werkt. Voor de nieuwe cao van 1 december 2021 tot en met 31 december 2024 is door partijen bij het Ministerie van SZW opnieuw een AVV aangevraagd.

Belangrijkste punten uit de nieuwe cao

Op de eerste plaats betreft het de loonontwikkeling. De salarissen worden op drie momenten tijdens de looptijd van de cao aangepast t.w. op 1 juli 2022, per 1 mei 2023 en per 1 januari 2024.
Per 1 januari 2022 wordt een reparatie van de lonen voor de middengroepen uitgevoerd. Het betreft de functiegroepen 35 t/m 65. Er wordt namelijk een trede toegevoegd en de onderste trede vervalt. Ten behoeve van het versterken van de inzetbaarheid wordt een balansregeling in het leven geroepen. Het gaat hier om een keuzebudget voor medewerkers, waarbij een bedrag beschikbaar is per persoon. Medewerkers dienen voor de besteding een keuze te maken uit:

  • Uitkering als bruto loon of
  • inzet voor opleiding of ontwikkeling of
  • aankoop van extra verlofuren voor herstel of
  • deelname aan het generatiepact voor belastende functies.

Voorst komt er een extra beloning voor werk- en roosterdruk en maatwerkafspraken in het kader van duurzame inzetbaarheid. De overige punten die in de cao zijn opgenomen in het kort:

  • Per 1-1-2023 worden de eigen bijdrage van de reiskosten woon-werkverkeer gehalveerd.
  • Aanpassing van de thuiswerkvergoeding.
  • Preventie aanpak t.b.v. een veilige werkomgeving.
  • Onderzoek naar meer zeggenschap en hoe verpleegkundige en psychologische beroepen meer invloed kunnen krijgen op het beleid.

Het is een misverstand dat de salarisadministratie in eigen beheer moet worden gedaan

De regelgeving die uit de cao GGZ voortkomt en met name op het gebied van salarisadministratie, veroorzaakt een toenemende druk op hen die verantwoordelijk zijn voor de uitvoering daarvan. Het probleem is tegenwoordig eenvoudig oplosbaar door dit werk uit te besteden en kan meestal met gesloten beurzen geschieden.

Branche Geestelijke Gezondheidszorg CaoU bent hierPensioenGeestelijke gezondheidszorg (ggz) Zoekt u wat anders? Start Wizard

Pensioenfonds

Behorend bij: Geestelijke gezondheidszorg (cao ggz)

Wilt u meer weten over dit onderwerp?


Verstuur uw contactgegevens aan ons, dan nemen wij snel vrijblijvend contact met u op.

Uw naam: *
Uw e-mailadres: *
Uw telefoonnr:
Vraag/opmerking: *

* Verplichte velden
Branche Geestelijke Gezondheidszorg CaoU bent hierPensioenGeestelijke gezondheidszorg (ggz) Zoekt u wat anders? Start Wizard
Salarisadministratie op basis van uw cao verzorgen? We leiden u naar de eenvoudigste oplossing. Te Ingewikkeld? Laten we onze agenda’s op elkaar afstemmen voor een verhelderend adviesgesprek. Verrassend maar niet verplichtend. 085 - 8640124
Copyright Flexmoment  |  BECONNUMMER:  720665  |  Disclaimer  |  Privacy Verklaring  |  Algemene Voorwaarden en Verwerkersovereenkomst
Design & development by: Timeless Design
x
Vraag via WhatsApp
CHAT MET ONS OP HET NUMMER 085 864 0124 Vandaag beschikbaar: 0:00-0:00
Onze excuses, op dit moment is onze Chat offline
Wilt u met ons Chatten? Gebruik bovenstaand nummer in uw WhatsApp om de chat te beginnen.
Flexmoment helpt klanten in heel Nederland
Sluiten