Een GGZ cao die gaat en die komt - Flexmoment
Menu

Geestelijke gezondheidszorg (cao GGZ)

Einde en begin van een cao vraagt inspanning bij de salarisadministratie

Op 31 december 2021 is de looptijd van de huidige cao ten einde. Deze kwam tot stand uit onderhandelingen door de Vereniging GGZ Nederland namens de werkgevers en door de FNV, CNV Zorg & Welzijn, FDZ en Nu’91 namens de werknemers.

Toepassing:

Onder werkgever wordt verstaan de rechtspersoon die -al dan niet samen met een of meer andere rechtspersonen- een of meer instanties in stand houdt met als doel het bieden van zorg, begeleiding en dienstverlening op het gebied van geestelijke gezondheidszorg en/of de verslavingszorg dan wel het ontwikkelen van kennis en/of methodieken op dit gebied. Onder werknemer wordt verstaan de persoon die een arbeidsovereenkomst heeft met de werkgever als bedoeld in deze cao.

Samenloop cao’s

Beheert de werkgever tevens een andere voorziening die onder een andere cao valt, dan is de cao GGZ uitsluitend van toepassing op de werknemers die in die andere voorziening werken als daartoe ontheffing en toestemming is verleend.

Werkingssfeer en AVV (Algemeen verbindend verklaard)

De cao GGZ van 2019 en 2020 is algemeen verbindend verklaard door de minister van SZW. De cao afspraken zijn daarom van toepassing op alle werknemers in de GGZ die onder de werkingssfeer van de cao vallen. Globaal betreft dat iedereen die als werknemer in de geestelijke gezondheidszorg werkt.

Nu de huidige cao binnenkort (31-12-2021) afloopt hebben de werknemersorganisaties voor de komende onderhandelingen over een nieuwe cao de volgende thema’s uitgewerkt die naar hun mening sterke aandacht verdienen: het beloningsbeleid, zeker en gezond aan het werk blijven en een goede balans tussen werk en privé.

Het is een misverstand dat de salarisadministratie in eigen beheer moet worden gedaan

De regelgeving die uit de cao GGZ voortkomt en met name op het gebied van salarisadministratie, veroorzaakt een toenemende druk op hen die verantwoordelijk zijn voor de uitvoering daarvan. Het probleem is tegenwoordig eenvoudig oplosbaar door dit werk uit te besteden.

Branche Geestelijke Gezondheidszorg CaoU bent hierPensioenGeestelijke gezondheidszorg (GGZ) Zoekt u wat anders? Start Wizard

Pensioenfonds

Behorend bij: Geestelijke gezondheidszorg (cao GGZ)

Wilt u meer weten over dit onderwerp?


Verstuur uw contactgegevens aan ons, dan nemen wij snel vrijblijvend contact met u op.

Uw naam: *
Uw e-mailadres: *
Uw telefoonnr:
Vraag/opmerking: *

* Verplichte velden
Branche Geestelijke Gezondheidszorg CaoU bent hierPensioenGeestelijke gezondheidszorg (GGZ) Zoekt u wat anders? Start Wizard
Salarisadministratie op basis van uw cao verzorgen? We leiden u naar de eenvoudigste oplossing. Te Ingewikkeld? Laten we onze agenda’s op elkaar afstemmen voor een verhelderend adviesgesprek. Verrassend maar niet verplichtend. 085 - 8640124
Copyright Flexmoment  |  BECONNUMMER:  720665  |  Disclaimer  |  Privacy Verklaring  |  Algemene Voorwaarden Salarisadministratie
Design & development by: Timeless Design
x
Vraag via WhatsApp
CHAT MET ONS OP HET NUMMER 085 864 0124 Vandaag beschikbaar: 09:00-22:30
Onze excuses, op dit moment is onze Chat offline
Wilt u met ons Chatten? Gebruik bovenstaand nummer in uw WhatsApp om de chat te beginnen.
Flexmoment helpt klanten in heel Nederland
Sluiten