Medewerkers in de gehandicaptenzorg hebben een eigen cao - Flexmoment
Menu
Kwaliteit in salarisadministratie
20 plus jaar ervaring binnen MKB
Vaste scherpe tarieven zonder verrassingen
Salarisadministratie uitbesteden? Bereken uw voordeel

Gehandicaptenzorg

Informatie over de cao gehandicaptenzorg

De cao werd overeengekomen door de werkgeversorganisaties VGN en MEE.NL enerzijds en namens de werknemers FNV Zorg & Welzijn, CNV Zorg & Welzijn, onderdeel van CNV Connectief, NU’91: Beroepsorganisatie van de verpleging en verzorging, FBZ: Federatie van beroepsorganisaties in de Zorg en daaraan gerelateerd onderwijs en onderzoek, anderzijds. De looptijd van de cao is van 1 april 2019 tot en met 30 september 2021.

De cao is door het Ministerie van Sociale zaken en Werkgelegenheid Algemeen Verbindend Verklaard. (AVV)

De werkingssfeer

De cao is van toepassing op de arbeidsovereenkomst tussen werkgever en werknemer in de gehandicaptenzorg. De werkgever is in dit verband een zorg- of jeugdhulpaanbieder met als doelstelling het verlenen van zorg- en dienstverlening en/of ondersteuning aan mensen met een:

  • Lichamelijke handicap en/of
  • Verstandelijke handicap en/of
  • Zintuigelijke handicap.

De werknemer is de persoon die een arbeidsovereenkomst is aangegaan met bovengenoemde werkgever met uitzondering van de persoon die:

  • ambtenaar is in de zin van de Wet Privatisering ABP
  • de AOW-gerechtigde leeftijd heeft bereikt
  • alleen dan wel samen eindverantwoordelijk is voor de dagelijkse leiding van de aanbieder
  • incidenteel voor een korte periode in de schoolvakanties werkzaam is voor een periode van maximaal 6 weken achtereen
  • uurdocent is
  • uitsluitend werkzaam is ter vervulling van een stage

Toepassing cao op relatiepartner indien:

a. Een persoon met wie een ongehuwde werknemer via een door de notaris opgesteld stuk een gemeenschappelijke huishouding voert.
b. De persoon met wie de ongehuwde werknemer krachtens de Wet Geregistreerd Partnerschap een geregistreerd partnerschap heeft.

Bij indiensttreding dient de werknemer inzake bovenstaande regeling schriftelijke bewijsstukken te overleggen dat er sprake is van een gemeenschappelijke huishouding. Is hieraan voldaan, dan wordt de relatiepartner voor de toepassing van deze cao als echtgenoot/echtgenote aangemerkt.

Voorst zijn er drie uitzonderingen in de cao opgenomen als de werkgever tevens een andere organisatie op het gebied van de zorg en welzijn beheert. Indien de werkgever tevens valt onder de werkingssfeer van een andere cao en tot slot als de werkgever in het kader van dienstverlening aan een door het OAGz aangewezen experiment wil deelnemen.

Aan het management van gehandicaptenzorg organisaties worden steeds meer eisen gesteld van zowel organisatorische als administratieve aard. Dat is behoorlijk belastend. Voor de veelomvattende salarisadministratie is er een oplossing. Die is eenvoudig uit te besteden waardoor veel tijd gewonnen wordt en zorg wordt weggenomen.

Branche Gehandicaptenzorg CaoU bent hierPensioenGehandicaptenzorg Zoekt u wat anders? Start Wizard
Tijd en geld besparende tip! Wilt u als werkgever niet meer belast worden met de administratieve uitvoering van uw cao en de pensioenverzekering? Kijkt u dan eens hoe eenvoudig en voordelig het is om uw salarisadministratie uit te besteden. Dat bespaart u zorgen en levert u extra tijd op. Voor informatie en condities klik hier. Wilt u als werkgever niet meer belast worden met de administratieve uitvoering van uw cao en de pensioenverzekering?

Wilt u meer weten over dit onderwerp?


Verstuur uw contactgegevens aan ons, dan nemen wij snel vrijblijvend contact met u op.

Uw naam: *
Uw e-mailadres: *
Uw telefoonnr:
Vraag/opmerking: *

* Verplichte velden
Branche Gehandicaptenzorg CaoU bent hierPensioenGehandicaptenzorg Zoekt u wat anders? Start Wizard
Salarisadministratie op basis van uw cao verzorgen? We leiden u naar de eenvoudigste oplossing. Te Ingewikkeld? Laten we onze agenda’s op elkaar afstemmen voor een verhelderend adviesgesprek. Verrassend maar niet verplichtend. 085 - 8640124
Copyright Flexmoment 2019 - 2021  |  BECONNUMMER:  720665  |  Disclaimer  |  Privacy Verklaring  |  Algemene Voorwaarden Salarisadministratie
Design & development by: Timeless Design
x
Vraag via WhatsApp
CHAT MET ONS OP HET NUMMER 085 864 0124 Vandaag beschikbaar: 09:00-22:30
Onze excuses, op dit moment is onze Chat offline
Wilt u met ons Chatten? Gebruik bovenstaand nummer in uw WhatsApp om de chat te beginnen.
Flexmoment helpt klanten in heel Nederland
Sluiten