Gespecialiseerde detailhandel in bloemen en planten - Flexmoment
Menu
Kwaliteit in salarisadministratie
20 plus jaar ervaring binnen MKB
Vaste scherpe tarieven zonder verrassingen
Salarisadministratie uitbesteden? Bereken uw voordeel

Gespecialiseerde detailhandel in bloemen en planten

Voor de looptijd van 1 januari 2020 tot en met 31 december 2022 heeft de VBW (Vereniging Bloemist Winkeliers), mede namens CVAH (branchevereniging voor o.a. de ambulante bloemisten) met de vakbond AVV (De Democratische Vakbond) een cao gesloten voor de bloemendetailhandel.

De onderhandelaars beschrijven de cao als een evenwichtig pakket aan afspraken, waarmee zowel de continuïteit van de onderneming als het belang van de werknemer gediend is.

Periodiek overleg

Partijen hebben afgesproken dat zij gedurende de looptijd van deze cao periodiek overleg voeren over ontwikkelingen in de branche, kansen en bedreigingen. Begrip voor elkaar en slagvaardigheid zijn o.m. redenen die hieraan ten grondslag liggen.

De functie onderbouwing is als volgt opgesplitst:

  • Aankomend winkelmedewerker.
  • Winkelmedewerker.
  • Verkoper/binder.
  • Vaktechnisch verkoper/binder.
  • Allround/coördinerend medewerker
  • Bedrijfsleider.

De aanpassingen in het kort:

  1. Voor de loonstijging is het Wettelijk minimumloon het uitgangspunt. Aanpassing vindt plaats op 1 januari en 1 juli.
  2. Vanaf 1 januari is de normale werkweek 40 uur en de loontabel is daarop aangepast. Over het uiteindelijke aantal uren kunnen tussen werkgever en werknemer afspraken worden gemaakt.
  3. De reiskostenvergoeding bedraagt € 0,15 per kilometer, geldend vanaf de 11e km per enkele reis.
  4. Per medewerker wordt een (persoonlijk) opleidingsbudget t.b.v. vakmatige ontwikkeling toegekend van 0,5% van de loonsom per jaar.

Heeft u ook moeite om alle cao wijzigingen in uw salarisadministratie bij te houden en ook nog alle andere wetswijzigingen? De salarisadministratie uitbesteden kan en een voordelige en een ontzorgende oplossing zijn.

Ga voor meer informatie over de pensioenregeling voor de sector bloemist winkeliers naar de betreffende pagina.

Branche SectorBloemen en Planten CaoU bent hierPensioenBloemen en Planten (Detailhandel) Zoekt u wat anders? Start Wizard
Tijd en geld besparende tip! Wilt u als werkgever niet meer belast worden met de administratieve uitvoering van uw cao en de pensioenverzekering? Kijkt u dan eens hoe eenvoudig en voordelig het is om uw salarisadministratie uit te besteden. Dat bespaart u zorgen en levert u extra tijd op. Voor informatie en condities klik hier. Wilt u als werkgever niet meer belast worden met de administratieve uitvoering van uw cao en de pensioenverzekering?

Wilt u meer weten over dit onderwerp?


Verstuur uw contactgegevens aan ons, dan nemen wij snel vrijblijvend contact met u op.

Uw naam: *
Uw e-mailadres: *
Uw telefoonnr:
Vraag/opmerking: *

* Verplichte velden
Branche SectorBloemen en Planten CaoU bent hierPensioenBloemen en Planten (Detailhandel) Zoekt u wat anders? Start Wizard
Salarisadministratie op basis van uw cao verzorgen? We leiden u naar de eenvoudigste oplossing. Te Ingewikkeld? Laten we onze agenda’s op elkaar afstemmen voor een verhelderend adviesgesprek. Verrassend maar niet verplichtend. 085 - 8640124
Copyright Flexmoment 2019 - 2021  |  BECONNUMMER:  720665  |  Disclaimer  |  Privacy Verklaring  |  Algemene Voorwaarden Salarisadministratie
Design & development by: Timeless Design
x
Vraag via WhatsApp
CHAT MET ONS OP HET NUMMER 085 864 0124 Vandaag beschikbaar: 09:00-22:30
Onze excuses, op dit moment is onze Chat offline
Wilt u met ons Chatten? Gebruik bovenstaand nummer in uw WhatsApp om de chat te beginnen.
Flexmoment helpt klanten in heel Nederland
Sluiten