Informatie over cao bij handelaren in bouwmaterialen - Flexmoment
Menu

Hibin

Collectieve arbeidsovereenkomst voor de groothandel in bouwmaterialen

Deze is overeengekomen door onderhandelingen tussen Koninklijke HIBIN namens de werkgevers en CNV Vakmensen, FNV Bouwen & Wonen en De Unie namens de werknemers. De looptijd van de cao is van 1 januari 2021 t/m 31 december 2022.

Werkingssfeer

Deze cao is van toepassing op de leden van de Vereniging van Handelaren in Bouwmaterialen in Nederland (Koninklijke HIBIN), voor zover zij onder de werkingssfeer van de cao vallen, en hun werknemers. Er geldt tevens een AVV ofwel een Algemeen Verbindend Verklaring. Hierdoor zijn de meeste bepalingen van deze cao ook van toepassing voor alle werkgevers en werknemers die bij inwerkingtreding of gedurende de looptijd van de avv onder de werkingssfeer vallen of komen te vallen.

Is afwijken van de cao mogelijk?

Afwijken van de cao is alleen maar mogelijk als voor de werknemer in gunstige zin wordt afgeweken. Die moeten dan wel schriftelijk worden vastgelegd. Bovendien moet de werkgever toestemming hebben van de Vaste Commissie voor elke situatie waarin in negatieve zin van de cao-regel wordt afgeweken.

Momenten voor periodieke salarisverhoging en waarop de salarisadministratie aan het werk moet

  • Voor de jeugdige werknemer geschiedt dit eenmaal per jaar op de dag dat deze jarig is. Er zal minimaal het maandloon betaald moeten worden dat vermeld is in de tabel Jeugdlonen.
  • Vaststelling van het salaris van volwassen werknemers geschiedt eenmaal per jaar en wel op 1 maart met inachtneming van het aantal ervaringsjaren tot het maximaal aantal functiejaren in de betreffende groep.
  • Is het hoogste niveau in de salarisschaal bereikt dan krijgt de werknemer alleen nog de algemene salarisverhoging per cao.

Bij deze cao is overeengekomen dat er een eenmalige uitkering op 1 juli 2021 zal plaatsvinden.

Het is altijd weer de salarisadministratie die de regels van de cao moet toepassen, buiten nog alle andere aanpassingen van de regelgeving door overheden en semi-overheden. Wellicht is het tijd om aan uitbesteden van de salarisadministratie te denken.

Branche SectorBouwmaterialen CaoU bent hierPensioenHibin Zoekt u wat anders? Start Wizard

Pensioenfonds

Behorend bij: Hibin

Wilt u meer weten over dit onderwerp?


Verstuur uw contactgegevens aan ons, dan nemen wij snel vrijblijvend contact met u op.

Uw naam: *
Uw e-mailadres: *
Uw telefoonnr:
Vraag/opmerking: *

* Verplichte velden
Branche SectorBouwmaterialen CaoU bent hierPensioenHibin Zoekt u wat anders? Start Wizard
Salarisadministratie op basis van uw cao verzorgen? We leiden u naar de eenvoudigste oplossing. Te Ingewikkeld? Laten we onze agenda’s op elkaar afstemmen voor een verhelderend adviesgesprek. Verrassend maar niet verplichtend. 085 - 8640124
Copyright Flexmoment  |  BECONNUMMER:  720665  |  Disclaimer  |  Privacy Verklaring  |  Algemene Voorwaarden en Verwerkersovereenkomst
Design & development by: Timeless Design
x
Vraag via WhatsApp
CHAT MET ONS OP HET NUMMER 085 864 0124 Vandaag beschikbaar: 0:00-0:00
Onze excuses, op dit moment is onze Chat offline
Wilt u met ons Chatten? Gebruik bovenstaand nummer in uw WhatsApp om de chat te beginnen.
Flexmoment helpt klanten in heel Nederland
Sluiten