Informatie over de cao kappers - Flexmoment
Menu
Kwaliteit in salarisadministratie
20 plus jaar ervaring binnen MKB
Vaste scherpe tarieven zonder verrassingen
Salarisadministratie uitbesteden? Bereken uw voordeel

Kappersbedrijf

De cao-Kappers werd in 2019 afgesloten met een looptijd van 1 juli 2019 tot en met 31 januari 2020. De onderhandelingen werden gevoerd door de Algemene Nederlandse Kappersorganisatie (ANKO), CNV Vakmensen en FNV Mooi.

Werkingssfeer; voor wie geldt deze cao?

De cao is er voor kappers, kapsalons en andere kappersbedrijven. Per 27 september 2019 is deze cao algemeen verbindend verklaard voor de hele branche, dat wil zeggen alle werkgevers en werknemers in het kappersbedrijf, waaronder begrepen het haarwerkbedrijf. De cao geldt ook voor de stagiair die een opleiding volgt in het kappersvak.

Ongunstiger voorwaarden zijn verboden

De werkgever mag geen werknemer in dienst nemen of houden en geen huurkracht inzetten op voorwaarden die ongunstiger zijn dan de cao voorschrijft.
Gunstiger arbeidsvoorwaarden zijn wel toegestaan als werkgever en werknemer onderling arbeidsvoorwaarden hebben afgesproken die voor werknemer gunstiger zijn dan de cao afspraken. In dergelijke gevallen gaan de onderlinge afspraken voor.

Er is in 2020 nog geen nieuwe cao tot stand gekomen

Vanwege het ontbreken van een cao worden de afspraken die in de laatst overeengekomen cao zijn vastgelegd gecontinueerd. Gevolg van het ontbreken van een nieuwe cao is wel dat het reglement opleidingssubsidie verlopen is en er geen subsidie kan worden aangevraagd. Per 1 januari 2021 zijn de wettelijke minimum (jeugd)lonen wel gestegen.

Meer informatie?

Wilt u een meer gedetailleerde informatie over deze cao, neemt u dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag met juiste antwoorden op uw vragen.

Ga voor meer informatie over de pensioenregeling voor het kappersbedrijf naar de betreffende pagina.

Branche SectorKappersbedrijf CaoU bent hierPensioenKappers Zoekt u wat anders? Start Wizard
Tijd en geld besparende tip! Wilt u als werkgever niet meer belast worden met de administratieve uitvoering van uw cao en de pensioenverzekering? Kijkt u dan eens hoe eenvoudig en voordelig het is om uw salarisadministratie uit te besteden. Dat bespaart u zorgen en levert u extra tijd op. Voor informatie en condities klik hier. Wilt u als werkgever niet meer belast worden met de administratieve uitvoering van uw cao en de pensioenverzekering?

Wilt u meer weten over dit onderwerp?


Verstuur uw contactgegevens aan ons, dan nemen wij snel vrijblijvend contact met u op.

Uw naam: *
Uw e-mailadres: *
Uw telefoonnr:
Vraag/opmerking: *

* Verplichte velden
Branche SectorKappersbedrijf CaoU bent hierPensioenKappers Zoekt u wat anders? Start Wizard
Salarisadministratie op basis van uw cao verzorgen? We leiden u naar de eenvoudigste oplossing. Te Ingewikkeld? Laten we onze agenda’s op elkaar afstemmen voor een verhelderend adviesgesprek. Verrassend maar niet verplichtend. 085 - 8640124
Copyright Flexmoment 2019 - 2021  |  BECONNUMMER:  720665  |  Disclaimer  |  Privacy Verklaring  |  Algemene Voorwaarden Salarisadministratie
Design & development by: Timeless Design
x
Vraag via WhatsApp
CHAT MET ONS OP HET NUMMER 085 864 0124 Vandaag beschikbaar: 09:00-22:30
Onze excuses, op dit moment is onze Chat offline
Wilt u met ons Chatten? Gebruik bovenstaand nummer in uw WhatsApp om de chat te beginnen.
Flexmoment helpt klanten in heel Nederland
Sluiten