Informatie over cao Metaal & Techniek - Flexmoment
Menu

Metaal & Techniek

Cao Metaal & Techniek

Het was 5 september 2019 dat de sociale partners tijdens de laatste onderhandelingen een principeakkoord bereikten over een nieuwe cao met een looptijd van 1 juni 2019 tot en met 30 september 2021. Daarna is het tijdelijk akkoord omgezet in een definitieve cao. Deze geldt voor de vijf onder de Metaal & Techniek branche vallende sectoren.

Er was gekozen voor verbetering van de lonen en met name vanwege de noodzaak om technische vakmensen voor de sector te kunnen behouden en de aantrekkelijkheid voor nieuwe medewerkers te vergroten. Mede daarvoor zijn de feitelijke lonen in de looptijd van deze cao al in fases verhoogd.

Werkingssfeer cao Metaal & Techniek

De werkingssfeer staat uitvoerig beschreven in de cao's. Het gaat dan om de bewerkingen die uitgevoerd worden. Zoals "installeren", "het bewerken van metaal" etc. Op grond van de bewerkingen vallen alle bedrijven in onderstaande sectoren onder de cao Metaal en Techniek:

  • het carrosseriebedrijf
  • de technische installatiesector
  • de goud- en zilvernijverheid
  • het isolatiebedrijf
  • het metaalbewerkingsbedrijf inclusief het rolluiken-, markiezen- en zonweringsbedrijf

Werknemers en cao

De cao's Metaal en Techniek zijn van toepassing op alle werknemers in de sectoren die onder de werkingssfeer vallen en een functie hebben tot en met functiegroep 11 (salarisgroep J).

Wat zijn verder de belangrijkste afspraken?

Jeugdtabellen:
Het tekort aan vakmensen is groot en daarom wordt het aantrekkelijker gemaakt voor jongeren door vakgerichte scholing en extra beloning in nieuwe en vereenvoudigde jeugdtabellen.

Generatiepact:
De 80-90-100 variant van het Generatiepact gaat gelden voor werknemers van 60 jaar. Wel moeten de verlofstuwmeren boven de 296 uur eerst worden opgenomen.

Flexibel naar vast:
In de looptijd van deze cao hebben partijen de intentie uitgesproken om 5.000 flexibele contracten om te zetten naar vaste contracten.

Opleiden en ontwikkelen:
Er wordt 1,5 miljoen euro beschikbaar gesteld voor opleiden en ontwikkelen. Hiervoor worden vouchers uitgegeven.

De bedrijfstak Metaal & Techniek vertegenwoordigt in totaal ca. 27.000 ondernemingen en ca. 300.000 werknemers. Inmiddels vinden er voorbereidende besprekingen plaats en worden onderzoeken gedaan om een nieuwe cao af te sluiten als de huidige op 21 oktober 2021 afloopt.

Meer informatie?

Wilt u een meer gedetailleerde informatie over deze cao, neemt u dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag met juiste antwoorden op uw vragen.

Branche Metaal & Techniek CaoU bent hierPensioenMetaal & Techniek Zoekt u wat anders? Start Wizard

Pensioenfonds

Behorend bij: Metaal & Techniek

Wilt u meer weten over dit onderwerp?


Verstuur uw contactgegevens aan ons, dan nemen wij snel vrijblijvend contact met u op.

Uw naam: *
Uw e-mailadres: *
Uw telefoonnr:
Vraag/opmerking: *

* Verplichte velden
Branche Metaal & Techniek CaoU bent hierPensioenMetaal & Techniek Zoekt u wat anders? Start Wizard
Salarisadministratie op basis van uw cao verzorgen? We leiden u naar de eenvoudigste oplossing. Te Ingewikkeld? Laten we onze agenda’s op elkaar afstemmen voor een verhelderend adviesgesprek. Verrassend maar niet verplichtend. 085 - 8640124
Copyright Flexmoment  |  BECONNUMMER:  720665  |  Disclaimer  |  Privacy Verklaring  |  Algemene Voorwaarden en Verwerkersovereenkomst
Design & development by: Timeless Design
x
Vraag via WhatsApp
CHAT MET ONS OP HET NUMMER 085 864 0124 Vandaag beschikbaar: 09:00-22:30
Onze excuses, op dit moment is onze Chat offline
Wilt u met ons Chatten? Gebruik bovenstaand nummer in uw WhatsApp om de chat te beginnen.
Flexmoment helpt klanten in heel Nederland
Sluiten