Informatie over de cao recreatie en hun salarisadministratie - Flexmoment
Menu

Recreatie / Dagrecreatie

Cao Recreatie (dagrecreatie) en de salarisadministratie

De cao Recreatie had een looptijd van 1 januari tot en met 31 december 2020. Deze is nu ongewijzigd verlengd tot en met 31 december 2021. Wel hebben partijen in januari 2021 besloten om een jaaruren systematiek toe te voegen. De cao is tot stand gekomen uit onderhandelingen tussen HISWA-RECRON namens de werkgevers en FNV Horecabond en CNV Vakmensen namens de werknemers. Er is een AVV (Algemeen Verbindend Verklaring) van de bepalingen van deze cao.

Werkingssfeer / toepassing

De bepalingen van de cao zijn van toepassing op de arbeidsovereenkomst die is gesloten tussen de werkgever in de dagrecreatie en de werknemer. Een ondernemer in de dagrecreatie kan bestaan uit verschillende bedrijfsonderdelen, waarin activiteiten in de dagrecreatie worden verricht. Dat wil zeggen het bieden van een product en/of dienst op het gebied van recreatie, educatie en/of cultuur, dat door de consument in één dag wordt afgenomen. De bepalingen van de cao zijn van toepassing  op de arbeidsovereenkomst die is gesloten tussen de werkgever in de dagrecreatie en die lid is van HISWA-RECRON en is aangemeld als deelnemers van de cao Dagrecreatie, en de werknemer.

Uitzondering hogere functies en stagiair

De cao bepalingen zijn niet van toepassing op de werknemer die is ingedeeld in een functie boven functieniveau 9 en op de stagiair. Toepassing naar evenredigheid geldt voor een werknemer met een dienstverband van minder dan de normale arbeidstijd. In dergelijke gevallen worden de in de cao opgenomen arbeidsvoorwaarden naar evenredigheid toegepast.

Cao voorwaarden zijn er niet voor eeuwig en worden regelmatig aangepast. Dat betekent tussentijdse wijzigingen en zeker bij het verlengen of vernieuwen. Behalve alle andere regelgeving is het de salarisadministratie die alles tijdig moet aanpassen. Dat geeft extra druk en die is te voorkomen door de salarisadministratie veilig uit te besteden. Zo kan de werkdruk eenvoudig verminderd worden.

Branche SectorDagrecreatie CaoU bent hierPensioenDagrecreatie Zoekt u wat anders? Start Wizard

Pensioenfonds

Behorend bij: Recreatie / Dagrecreatie

Wilt u meer weten over dit onderwerp?


Verstuur uw contactgegevens aan ons, dan nemen wij snel vrijblijvend contact met u op.

Uw naam: *
Uw e-mailadres: *
Uw telefoonnr:
Vraag/opmerking: *

* Verplichte velden
Branche SectorDagrecreatie CaoU bent hierPensioenDagrecreatie Zoekt u wat anders? Start Wizard
Salarisadministratie op basis van uw cao verzorgen? We leiden u naar de eenvoudigste oplossing. Te Ingewikkeld? Laten we onze agenda’s op elkaar afstemmen voor een verhelderend adviesgesprek. Verrassend maar niet verplichtend. 085 - 8640124
Copyright Flexmoment  |  BECONNUMMER:  720665  |  Disclaimer  |  Privacy Verklaring  |  Algemene Voorwaarden en Verwerkersovereenkomst
Design & development by: Timeless Design
x
Vraag via WhatsApp
CHAT MET ONS OP HET NUMMER 085 864 0124 Vandaag beschikbaar: 09:00-19:30
Onze excuses, op dit moment is onze Chat offline
Wilt u met ons Chatten? Gebruik bovenstaand nummer in uw WhatsApp om de chat te beginnen.
Flexmoment helpt klanten in heel Nederland
Sluiten