De Retail non-food heeft per 1 januari 2021 een nieuwe cao met een looptijd van anderhalf jaar en loopt dus tot 1 juli 2022. Deze cao is overeengekomen tussen de volgende werkgevers partijen:
De volgende partijen hebben namens de werknemers onderhandeld: de AVV, De Unie, CNV Vakmensen en RMU Werknemers.
Met deze nieuwe cao vertrouwen de betrokken partijen erop dat hierdoor verder aandacht kan worden besteed aan het versterken en toekomstbestendig maken van de non-food sector. De cao Retail non-food bestaat uit een algemeen deel en een aantal aparte modules. In de modules staan de afwijkende afspraken die gelden voor de branches wonen, schoenen en tuincentra.
Het betreft hier een raam-cao en is van toepassing op de arbeidsovereenkomst tussen de werkgever en de werknemer, die in Nederland werkzaam is in een onderneming in de Retail non-food.
Arbeidsovereenkomsten tussen werkgever en medewerker bij een onderneming in de Retail non-food zijn van toepassing in een onderneming waar de omzet voor ten minste 50% afkomstig is uit of ten minste 50% van de medewerkers werkt in een of meer van de volgende activiteiten:
Onder een onderneming in de Retail non-food wordt ook verstaan een onderneming of een afdeling van een onderneming die ondersteunend is aan en samenhangt met de activiteiten van die onderneming, bijvoorbeeld een hoofdkantoor, centraal magazijn, distributiecentrum en/of callcenter. Eveneens is deze cao van toepassing op Dille & Kamille en Xenos.
Tot niet zo lang geleden was het gebruikelijk de salarisadministratie in eigen beheer uit te voeren. Dat is voor ondernemingen met een beperkt aantal medewerkers een flink aandachtpunt. Inmiddels is het volledig verantwoord mogelijk om de salarisadministratie uit te besteden. Of het nu om 1 medewerker gaat of om 30 en meer. Om de kosten hoeft u het niet te laten; tijd en kosten bij het zelf doen vragen al snel een hogere prijs.