Juwelierszaken vallen onder de cao Retail non-food - Flexmoment
Menu
Kwaliteit in salarisadministratie
20 plus jaar ervaring binnen MKB
Vaste scherpe tarieven zonder verrassingen
Salarisadministratie uitbesteden? Bereken uw voordeel

Retail Non Food

Over de cao Retail Non-Food

De Retail Non-Food heeft per 1 januari 2021 een nieuwe cao met een looptijd van anderhalf jaar en loopt dus tot 1 juli 2022. Deze cao is overeengekomen tussen de volgende werkgevers partijen:

 • INretail
 • Tuinbranche Nederland
 • Federatie Goud en Zilver (FGZ)
 • Bond van Detaillisten in de Parfumeriehandel (Bodepa)

De volgende partijen hebben namens de werknemers onderhandeld: de AVV, De Unie, CNV Vakmensen en RMU Werknemers.

Met deze nieuwe cao vertrouwen de betrokken partijen erop dat hierdoor verder aandacht kan worden besteed aan het versterken en toekomstbestendig maken van de non-food sector.

Algemeen verbindend verklaring (AVV)

Door de AVV zijn de meeste bepalingen van deze cao van toepassing. Dit geldt voor alle werkgevers en medewerkers (ca. 175.000) die bij inwerkingtreding of gedurende de looptijd van de AVV onder de werkingssfeer van de cao vallen of komen te vallen.

Werkingssfeer

Het betreft hier een raam-cao en is van toepassing op de arbeidsovereenkomst tussen de werkgever en de werknemer, die in Nederland werkzaam is in een onderneming in de Retail non-food.

Arbeidsovereenkomsten tussen werkgever en medewerker bij een onderneming in de Retail non-food zijn van toepassing in een onderneming waar de omzet voor ten minste 50% afkomstig is uit of ten minste 50% van de medewerkers werkt in een of meer van de volgende activiteiten:

 • Juwelierszaken
 • Lederwaren- en reisartikelen
 • Mode en sport
 • Naaimachine reparatie en verkoop
 • Parfumerie artikelen
 • Schoenen
 • Tuincentra
 • Verf en behangzaken
 • Wonen

Onder een onderneming in de Retail non-food wordt ook verstaan een onderneming of een afdeling van een onderneming die ondersteunend is aan en samenhangt met de activiteiten van die onderneming, bijvoorbeeld een hoofdkantoor, centraal magazijn, distributiecentrum en/of callcenter. Eveneens is deze cao van toepassing op Dille & Kamille en Xenos.

Meer informatie?

Als cao’s voor een relatief korte periode wordt afgesloten, zoals nu ook in de retail sector,  dan weet met name de verantwoordelijke voor de salarissen dat er al snel weer veel werk los komt, alleen al voor dit onderdeel. Maar ook overheden zien kans om regels elk jaar te veranderen en die moeten allemaal verwerkt worden. Om daar voor goed vanaf te zijn is er een simpele en betrouwbare oplossing: de salarisadministratie uitbesteden.

Wilt u een meer gedetailleerde informatie over deze cao, neemt u dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag met juiste antwoorden op uw vragen.

Ga voor meer informatie over de pensioenregeling voor INretail non-food naar de betreffende pagina.

Branche SectorJuwelierszakenLederwaren & ReisartikelenParfumerie artikelenTuincentraWonenVerf en BehangzakenMode en SportSchoenenNaaimachines reparatie en verkoop CaoU bent hierPensioenINretail Zoekt u wat anders? Start Wizard
Tijd en geld besparende tip! Wilt u als werkgever niet meer belast worden met de administratieve uitvoering van uw cao en de pensioenverzekering? Kijkt u dan eens hoe eenvoudig en voordelig het is om uw salarisadministratie uit te besteden. Dat bespaart u zorgen en levert u extra tijd op. Voor informatie en condities klik hier. Wilt u als werkgever niet meer belast worden met de administratieve uitvoering van uw cao en de pensioenverzekering?

Wilt u meer weten over dit onderwerp?


Verstuur uw contactgegevens aan ons, dan nemen wij snel vrijblijvend contact met u op.

Uw naam: *
Uw e-mailadres: *
Uw telefoonnr:
Vraag/opmerking: *

* Verplichte velden
Copyright Flexmoment 2019 - 2021  |  BECONNUMMER:  720665  |  Disclaimer  |  Privacy Verklaring  |  Algemene Voorwaarden Salarisadministratie
Design & development by: Timeless Design
x
Vraag via WhatsApp
CHAT MET ONS OP HET NUMMER 085 864 0124 Vandaag beschikbaar: 09:00-22:30
Onze excuses, op dit moment is onze Chat offline
Wilt u met ons Chatten? Gebruik bovenstaand nummer in uw WhatsApp om de chat te beginnen.
Flexmoment helpt klanten in heel Nederland
Sluiten