De cao voor de schoen- en lederwarenindustrie is niet verlengd - Flexmoment
Menu
Kwaliteit in salarisadministratie
20 plus jaar ervaring binnen MKB
Vaste scherpe tarieven zonder verrassingen
Salarisadministratie uitbesteden? Bereken uw voordeel

Schoen- en lederwarenindustrie

De cao voor de schoen-leder-en lederwarenindustrie werd in september 2018 afgesloten voor een periode van 1 september 2018 tot 1 januari 2021. De onderhandelingen werden gevoerd door de Federatie Nederlandse Lederwaren-en Schoenfabrikanten en de Federatie van Nederlandse Lederfabrikanten namens de werkgevers en namens de weknemers door de FNV en CNV-Vakmensen.

De cao wordt vooralsnog niet verlengd

Voor een nieuwe cao stond op 5 december 2020 het eerste overleg gepland, maar al snel werd duidelijk dat de werkgevers geen cao meer wilde afsluiten. Het bleek duidelijk dat het belang van collectieve afspraken bij de werkgevers anders ligt dan bij de vakbonden. De consequentie is dat er geen nieuwe cao meer wordt afgesloten en de afspraken uit de oude cao hun nawerking blijven behouden.
De werkgevers vinden de oude cao beknellend in de combinatie van werk en beloning. Zij hebben nog voorgesteld om een z.g. knip in de cao voor te stellen, dus in afspraken voor productiemedewerkers en medewerkers die andere taken hebben. Voor de bonden was dit niet bespreekbaar. Voor hen gold één cao voor alle werknemers.

Wat is het gevolg?

De huidige cao blijft van kracht voor de in dienst zijnde werknemers. In de z.g. nawerking blijft de huidige cao van kracht totdat er een nieuwe cao van kracht wordt of werknemers een ander contract tekenen. Vakbondsleden kunnen wel gebruik blijven maken van de juridische ondersteuning.

Meer informatie?

Wilt u een meer gedetailleerde informatie over deze cao, neemt u dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag met juiste antwoorden op uw vragen.

Branche Schoen- en Lederwarenindustrie CaoU bent hierPensioenSchoen-, Leder- en Lederwarenindustrie Zoekt u wat anders? Start Wizard
Tijd en geld besparende tip! Wilt u als werkgever niet meer belast worden met de administratieve uitvoering van uw cao en de pensioenverzekering? Kijkt u dan eens hoe eenvoudig en voordelig het is om uw salarisadministratie uit te besteden. Dat bespaart u zorgen en levert u extra tijd op. Voor informatie en condities klik hier. Wilt u als werkgever niet meer belast worden met de administratieve uitvoering van uw cao en de pensioenverzekering?

Wilt u meer weten over dit onderwerp?


Verstuur uw contactgegevens aan ons, dan nemen wij snel vrijblijvend contact met u op.

Uw naam: *
Uw e-mailadres: *
Uw telefoonnr:
Vraag/opmerking: *

* Verplichte velden
Branche Schoen- en Lederwarenindustrie CaoU bent hierPensioenSchoen-, Leder- en Lederwarenindustrie Zoekt u wat anders? Start Wizard
Salarisadministratie op basis van uw cao verzorgen? We leiden u naar de eenvoudigste oplossing. Te Ingewikkeld? Laten we onze agenda’s op elkaar afstemmen voor een verhelderend adviesgesprek. Verrassend maar niet verplichtend. 085 - 8640124
Copyright Flexmoment 2019 - 2021  |  BECONNUMMER:  720665  |  Disclaimer  |  Privacy Verklaring  |  Algemene Voorwaarden Salarisadministratie
Design & development by: Timeless Design
x
Vraag via WhatsApp
CHAT MET ONS OP HET NUMMER 085 864 0124 Vandaag beschikbaar: 09:00-22:30
Onze excuses, op dit moment is onze Chat offline
Wilt u met ons Chatten? Gebruik bovenstaand nummer in uw WhatsApp om de chat te beginnen.
Flexmoment helpt klanten in heel Nederland
Sluiten