Informatie over de cao slagersbedrijf - Flexmoment
Menu

Slagersbedrijf

Cao sector Slagersbedrijf

Na moeizame onderhandelingen tussen de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie namens de werkgevers en FNV en CNV Vakmensen is er een cao afgesproken voor de periode van 1 januari 2021 t/m 28 februari 2022. Een looptijd van 14 maanden derhalve.

Werkingssfeer van deze cao, die ook de salarisadministratie moet volgen

De cao geldt voor een onderneming of een deel daarvan waarin bedrijfsmatig voor menselijke consumptie vlees wordt bewerkt tot (toebereide) waren, al dan niet in samenhang met de bereiding van vleeswaren, en de verkoop daarvan aan particulieren, horeca of instellingen, alsmede voorverpakkingsbedrijven en centrale slagerijen.
De werkingssfeer van deze cao wordt hiermede zo danig aangepast dat niet alleen het bedrijfsmatig verwerken van vlees, maar ook het vervaardigen van zo genaamde hybride producten -samengestelde producten die deels uit dierlijke en deels uit plantaardige grondstoffen bestaan- onder de werkingssfeer van deze cao valt.

Belangrijke afspraken:

  • Er zal een initiële loonsverhoging van de brutosalarissen plaatsvinden per 1 oktober 2021, gevolgd door een initiële loonsverhoging per 1 januari 2022.
  • Op basis van een fulltime werkverband zal een eenmalige bruto uitkering per 1 juli 2021 worden uitgekeerd.
  • Wederom op basis van een fulltime werkverband komt er eenmalig een extra verlofdag beschikbaar.
  • In de cao is een zogenaamde “zwaar werk regeling” opgenomen voor werknemers die aan de daarvoor gestelde eisen voldoen. Zij worden op basis daarvan in gelegenheid gesteld om eerder met pensioen te gaan.
  • Cao-partijen hebben de wens uitgesproken om bedrijven die door uitzonderlijke corona-omstandigheden in zwaar weer verkeren, te ontzien aangaande de loonsverhoging per 1 oktober en 1 januari a.s.

Voelt de salarisadministratie als een blok aan uw been?

Zou u als werkgever niet meer belast willen worden met de administratieve uitvoering van deze cao en de pensioenverzekering? Dat kan eenvoudig geregeld worden door de salarisadministratie uit te besteden. U behoudt 24/7 online inzicht, terwijl het werk veilig en deskundig elders wordt verricht. De eerste opbrengst is meer tijd voor uw corebusiness.

Branche SectorSlagersbedrijf CaoU bent hierPensioenSlagersbedrijf Zoekt u wat anders? Start Wizard

Pensioenfonds

Behorend bij: Slagersbedrijf

Algemeen verbindendverklaring (AVV)

Behorend bij: Slagersbedrijf


Wilt u meer weten over dit onderwerp?


Verstuur uw contactgegevens aan ons, dan nemen wij snel vrijblijvend contact met u op.

Uw naam: *
Uw e-mailadres: *
Uw telefoonnr:
Vraag/opmerking: *

* Verplichte velden
Branche SectorSlagersbedrijf CaoU bent hierPensioenSlagersbedrijf Zoekt u wat anders? Start Wizard
Salarisadministratie op basis van uw cao verzorgen? We leiden u naar de eenvoudigste oplossing. Te Ingewikkeld? Laten we onze agenda’s op elkaar afstemmen voor een verhelderend adviesgesprek. Verrassend maar niet verplichtend. 085 - 8640124
Copyright Flexmoment  |  BECONNUMMER:  720665  |  Disclaimer  |  Privacy Verklaring  |  Algemene Voorwaarden en Verwerkersovereenkomst
Design & development by: Timeless Design
x
Vraag via WhatsApp
CHAT MET ONS OP HET NUMMER 085 864 0124 Vandaag beschikbaar: 09:00-22:30
Onze excuses, op dit moment is onze Chat offline
Wilt u met ons Chatten? Gebruik bovenstaand nummer in uw WhatsApp om de chat te beginnen.
Flexmoment helpt klanten in heel Nederland
Sluiten