Cao voor Sociaal Werk, Welzijn en Maatschappelijke dienstverlening - Flexmoment
Menu
Kwaliteit in salarisadministratie
20 plus jaar ervaring binnen MKB
Vaste scherpe tarieven zonder verrassingen
Salarisadministratie uitbesteden? Bereken uw voordeel

Sociaal Werk Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening

Informatie over de cao tussen werkgevers en werknemers, die werkzaam zijn in het sociale domein

De cao Sociaal werk, welzijn & maatschappelijke dienstverlening loopt van 1 juli 2019 tot en met 30 juni 2021. Zolang er geen nieuwe cao is blijven de voorwaarden van kracht. Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft deze cao algemeen verbindend verklaard (AVV).

Werkingssfeer

De cao is van toepassing op de sector Sociaal Werk, Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening in het brede sociale domein bestaande uit instellingen en/of organisaties -of delen ervan- die activiteiten verrichten en/of voorzieningen hebben met als doel het bevorderen van de sociale samenhang, participatie in de maatschappij en zelfredzaamheid van de burger.

De cao kan tevens van toepassing zijn op de individuele medewerker indien deze zich binnen een organisatie of instelling overwegend bezighoudt met activiteiten en voorzieningen en deze tot doel hebben de sociale samenhang, participatie en zelfredzaamheid van de burgers te vergroten.

Het cao akkoord

Dit is verwerkt in de cao-tekst. Bovendien zijn daar twee vervolgafspraken in opgenomen die partijen gezamenlijk gaan oppakken. Het gaat daarbij om extra activiteiten op het gebied van werkbelasting en vitaliteit en om voorlichting over diverse cao onderwerpen.

Algemene vaststelling

De cao-partijen vinden dat deze cao en de werkingssfeer goed aansluiten bij de activiteiten, instellingen en organisaties in de branche Sociaal Werk, Welzijn & Maatschappelijke dienstverlening. In de cao zijn mogelijkheden opgenomen voor maatwerk via aanvullende en afwijkende afspraken. Dat geldt ook voor regelingen met de OR of PVT of als deze niet aanwezig is, met de personeelsvergadering. Ook is er ruimte voor individuele invulling zoals Loopbaanbudget (LBB) en een individueel Keuze Budget (IKB).

Veel organisaties en instellingen binnen deze cao zullen ervaren (hebben) dat er nog veel administratie te doen valt buiten de verplichte vaktechnische rapportage e.d. Het laatste is niet uit te besteden maar het eerste wel. Salarisadministratie uitbesteden door leden van Sociaal Werk Nederland kan veel tijd besparen en zorgen wegnemen.

Branche Sociaal werk CaoU bent hierPensioenSociaal werk, welzijn & maatschappelijke dienstverlening Zoekt u wat anders? Start Wizard
Tijd en geld besparende tip! Wilt u als werkgever niet meer belast worden met de administratieve uitvoering van uw cao en de pensioenverzekering? Kijkt u dan eens hoe eenvoudig en voordelig het is om uw salarisadministratie uit te besteden. Dat bespaart u zorgen en levert u extra tijd op. Voor informatie en condities klik hier. Wilt u als werkgever niet meer belast worden met de administratieve uitvoering van uw cao en de pensioenverzekering?

Wilt u meer weten over dit onderwerp?


Verstuur uw contactgegevens aan ons, dan nemen wij snel vrijblijvend contact met u op.

Uw naam: *
Uw e-mailadres: *
Uw telefoonnr:
Vraag/opmerking: *

* Verplichte velden
Branche Sociaal werk CaoU bent hierPensioenSociaal werk, welzijn & maatschappelijke dienstverlening Zoekt u wat anders? Start Wizard
Salarisadministratie op basis van uw cao verzorgen? We leiden u naar de eenvoudigste oplossing. Te Ingewikkeld? Laten we onze agenda’s op elkaar afstemmen voor een verhelderend adviesgesprek. Verrassend maar niet verplichtend. 085 - 8640124
Copyright Flexmoment 2019 - 2021  |  BECONNUMMER:  720665  |  Disclaimer  |  Privacy Verklaring  |  Algemene Voorwaarden Salarisadministratie
Design & development by: Timeless Design
x
Vraag via WhatsApp
CHAT MET ONS OP HET NUMMER 085 864 0124 Vandaag beschikbaar: 09:00-22:30
Onze excuses, op dit moment is onze Chat offline
Wilt u met ons Chatten? Gebruik bovenstaand nummer in uw WhatsApp om de chat te beginnen.
Flexmoment helpt klanten in heel Nederland
Sluiten