Informatie over de cao voor tuinzaadbedrijven. - Flexmoment
Menu

Tuinzaadbedrijven

Door de nieuwe cao kan de salarisadministratie gelijk aan de slag om alle veranderingen door te voeren. Dit werk kan ook uitbesteed worden.

Plantum, de werkgeversorganisatie speelt uiteraard een belangrijke rol bij het tot stand komen van de arbeidsvoorwaarden in de sector zaden en jonge planten. Uitgangspunten van Plantum hierbij zijn medewerkers op een gezonde, vitale en veilige manier te laten werken tegen een marktconforme beloning.

Onderhandelingsakkoord tussen Plantum en de vakorganisaties CNV Vakmensen, De Unie en FNV hebben geleid tot een nieuwe cao met een looptijd van 1 januari 2021 tot 1 januari 2023.

In de cao is een loonsverhoging opgenomen die met terugwerkende kracht geldt vanaf 1 juli 2021. Op 1 mei 2022 stijgen de lonen wederom. Ook geldt per 1 juli een thuiswerkvergoeding volgens de Nibud-norm wanneer verplicht wordt thuisgewerkt en wanneer de reiskostenvergoeding niet is voortgezet.

In de cao zijn belangrijke wijzigingen opgenomen om de duurzame inzetbaarheid van medewerkers te ondersteunen. Zo krijgen alle medewerkers een vitaliteitsverlofdag en zijn de leeftijdsdagen omgezet in vitaliteitsverlof. Tevens is concreter vastgelegd waarvoor een onderneming het budget voor duurzame inzetbaarheid kan gaan gebruiken. De mogelijkheid voor het kopen van vakantiedagen is uitgebreid en er wordt een vorm van verlofsparen ingevoerd.

Alle administratie hoeft niet in eigen huis gedaan te worden

Wilt u als werkgever niet meer belast worden met de administratieve uitvoering van deze cao en ook de pensioenverzekering? Denk dan eens aan het uitbesteden van de salarisadministratie. Een betrouwbare en efficiënte oplossing, terwijl u online volledig zicht houdt op alle relevante gegevens.

Branche SectorTuinzaadbedrijven CaoU bent hierPensioenTuinzaadbedrijven Zoekt u wat anders? Start Wizard

Pensioenfonds

Behorend bij: Tuinzaadbedrijven

Wilt u meer weten over dit onderwerp?


Verstuur uw contactgegevens aan ons, dan nemen wij snel vrijblijvend contact met u op.

Uw naam: *
Uw e-mailadres: *
Uw telefoonnr:
Vraag/opmerking: *

* Verplichte velden
Branche SectorTuinzaadbedrijven CaoU bent hierPensioenTuinzaadbedrijven Zoekt u wat anders? Start Wizard
Salarisadministratie op basis van uw cao verzorgen? We leiden u naar de eenvoudigste oplossing. Te Ingewikkeld? Laten we onze agenda’s op elkaar afstemmen voor een verhelderend adviesgesprek. Verrassend maar niet verplichtend. 085 - 8640124
Copyright Flexmoment  |  BECONNUMMER:  720665  |  Disclaimer  |  Privacy Verklaring  |  Algemene Voorwaarden en Verwerkersovereenkomst
Design & development by: Timeless Design
x
Vraag via WhatsApp
CHAT MET ONS OP HET NUMMER 085 864 0124 Vandaag beschikbaar: 0:00-0:00
Onze excuses, op dit moment is onze Chat offline
Wilt u met ons Chatten? Gebruik bovenstaand nummer in uw WhatsApp om de chat te beginnen.
Flexmoment helpt klanten in heel Nederland
Sluiten