Glastuinbouw - Kennisbank - Flexmoment

Glastuinbouw

CAO voor de Glastuinbouw

De Glastuinbouw sector moet het nog steeds doen met de CAO zoals die was overeengekomen voor de periode 1 juli 2018 tot en met 31 december 2019. In die CAO zijn een aantal afspraken vastgelegd over de Basis Pensioenregeling, de verdere opbouw en de regeling voor partner en kinderen. Ook werknemers die arbeidsongeschikt worden blijven voortaan pensioen opbouwen. Daarnaast is er een functiehandboek voor de Glastuinbouw samengesteld als hulpmiddel voor ondernemingen bij het indelen van de binnen de organisatie voorkomende functies.

In januari zijn de onderhandelingen gestart voor een nieuwe CAO, maar dat heeft tot april nog niet tot een overeenstemming geleid. De werkgevers hebben een loonbod gedaan van 4,5% over een periode van 18 maanden. De vakbonden vonden onvoldoende bereidheid om de gevolgen van de WAB (Wet Arbeidsmarkt in Balans) voor seizoenswerk op te vangen. Het pijnpunt daarin is dat de bonden vinden dat er teveel negatieve afwijkingen van de WAB in zitten. Over de lonen zou men het wel eens kunnen worden.

Wellicht is het de corona crisis waardoor er tot nu toe (eind mei 2020) geen verdere vorderingen gemaakt zijn.
Wilt u meer weten over dit onderwerp?


Verstuur uw contactgegevens aan ons, dan nemen wij snel vrijblijvend contact met u op.

Uw naam: *
Uw e-mailadres: *
Uw telefoonnr:
Vraag/opmerking: *

* Verplichte velden
Copyright Flexmoment 2019 - 2021  |  BECONNUMMER:  720665  |  Disclaimer  |  Privacy Verklaring  |  Algemene Voorwaarden Salarisadministratie
Design & development by: Timeless Design
x
Vraag via WhatsApp
CHAT MET ONS OP HET NUMMER 085 864 0124 Vandaag beschikbaar: 09:00-22:30
Onze excuses, op dit moment is onze Chat offline
Wilt u met ons Chatten? Gebruik bovenstaand nummer in uw WhatsApp om de chat te beginnen.
Flexmoment helpt klanten in heel Nederland
Sluiten