Beveiliging - Kennisbank - Flexmoment

Beveiliging

Pensioen Beveiligingspensioen
Dit fonds verzekert medewerkers die onder de CAO van de Nederlandse Veiligheidsbranche en van de CAO particuliere Beveiliging vallen.
In het bestuur van het pensioenfonds zitten bestuurders namens werknemers, gepensioneerden en werkgevers. Men noemt zich dan ook een fonds vóór en dóór beveiligers.

Nieuwe pensioenafspraken in 2020
Eerder sloten werkgevers en werknemers in 2018 een nieuwe CAO af. Dat gaf ook een aanzet op de pensioenregeling aan te passen. Het pensioen is namelijk fors duurder geworden. Dat mensen langer leven en de lage rente zijn de belangrijkste oorzaken.
In de CAO-afspraak van 2018 is het beschikbare geld in deze bedrijfstak voor pensioenen vastgesteld. Hieruit volgt tevens dat als de bedrijfstak groeit, de hoeveelheid geld vanzelf meegroeit.
Pensioenverbeteringen zijn op twee manieren mogelijk namelijk als het pensioen goedkoper wordt en/of als er meer geld beschikbaar komt.

Tussen 2018 en 2020 is het pensioen duurder geworden
Daarom hebben de Cao-partijen voor alle beveiligers de pensioengrondslag voor de komende drie jaar verhoogd door bevriezing van de franchise.
Voor de werkgever verandert hierdoor niets. Voor werknemers geldt het volgende:

  • In de oude regeling tot 2020 gold dat de opbouw gelijk bleef als het pensioen duurder werd. De premie werd dan verhoogd.
  • Vanaf 2020 geldt dat als een pensioen duurder wordt het beschikbare geld vast staat op het niveau in 2018 en de opbouw dus omlaag gaat.
  • Wordt de pensioenopbouw goedkoper dan gaat deze omhoog. De situatie wordt elk jaar opnieuw berekend.Wilt u meer weten over dit onderwerp?


Verstuur uw contactgegevens aan ons, dan nemen wij snel vrijblijvend contact met u op.

Uw naam: *
Uw e-mailadres: *
Uw telefoonnr:
Vraag/opmerking: *

* Verplichte velden
Copyright Flexmoment 2019 - 2021  |  BECONNUMMER:  720665  |  Disclaimer  |  Privacy Verklaring  |  Algemene Voorwaarden Salarisadministratie
Design & development by: Timeless Design
x
Vraag via WhatsApp
CHAT MET ONS OP HET NUMMER 085 864 0124 Vandaag beschikbaar: 09:00-22:30
Onze excuses, op dit moment is onze Chat offline
Wilt u met ons Chatten? Gebruik bovenstaand nummer in uw WhatsApp om de chat te beginnen.
Flexmoment helpt klanten in heel Nederland
Sluiten