Het pensioenfonds bpfBouw is er ook voor de Afbouwbranche - Flexmoment
Menu
Kwaliteit in salarisadministratie
20 plus jaar ervaring binnen MKB
Vaste scherpe tarieven zonder verrassingen
Salarisadministratie uitbesteden? Bereken uw voordeel

Afbouw

Pensioen Bouw en Afbouw

“Geld voor later” is geen onbekend gezegde dat tegenwoordig wordt vertaald in het begrip ouderdomspensioen. Daarbij moet wel aangetekend worden dat dit alleen opgaat voor hen die een pensioen opbouwen.
Het pensioenfonds bpfBouw geeft aan dat het ouderdomspensioen afhangt van twee kerngetallen:

  • Het aantal jaren dat men deelgenomen heeft aan deze pensioenregeling.
  • De hoogte van het salaris.

Potentiële gepensioneerden kunnen hier keuzes maken

Het ouderdomspensioen gaat in bij het bereiken van de 67 jarige leeftijd. Men kan echter ook andere keuzes maken. Het is namelijk mogelijk eerder met pensioen te gaan zolang het pensioen niet onder de afkoopgrens komt. In 2020 is deze grens €497,27 per jaar. Het pensioen uitstellen tot het 70ste jaar kan ook. De mogelijkheden daarbij zijn afhankelijk van de persoonlijke situatie.

Het partnerpensioen is een verhaal apart

Eerst wat met “partner” wordt bedoeld:

  • Een echtgenote of echtgenoot
  • De persoon met wie men een geregistreerd partnerschap heeft
  • De persoon met wie men een samenlevingsovereenkomst heeft en dat door de notaris is opgesteld.

Daarop volgt de vraag op hoeveel pensioenuitkering een partner recht heeft. Dat wordt bepaald door hoe lang men in de bouw werkzaam is/is geweest, het opgebouwde pensioen tot aan de pensionering als men al met pensioen is en in sommige gevallen een wezenpensioen.

Dan is er nog het arbeidsongeschiktheidspensioen

Als een werknemer twee jaar ziek is geweest kunnen er omstandigheden zijn dat het UWV een werknemer arbeidsongeschikt verklaart. Via de werkgever wordt er dan geen pensioen meer opgebouwd.
Raakt men arbeidsgeschikt dan is er wellicht kans op een arbeidsongeschiktheids- of invaliditeitspensioen. Dat is een maandelijkse aanvulling op de arbeidsongeschiktheidsuitkering van UWV.

Daarnaast biedt het bpfBouw nog aanvullingsregelingen en een z.g. BeterExedent-regeling. Deze regelingen, voor zover men daarvoor in aanmerking komt, kunnen al tijdens het werkzame leven in gang gezet worden.

Meer informatie?

Als u zich als werkgever in de sector Afbouw teveel belast voelt door administratieve zorgen die de salarisadministratie met zich meebrengt, dan is het uitbesteden van deze werkzaamheden behalve tijd en zorg besparend ook nog een hele voordelige oplossing. Dus ook geen zorgen meer over het administreren van het pensioen voor alle medewerkers.

Branche Afbouw CaoAfbouw PensioenfondsU bent hier Zoekt u wat anders? Start Wizard
Tijd en geld besparende tip! Wilt u als werkgever niet meer belast worden met de administratieve uitvoering van uw cao en de pensioenverzekering? Kijkt u dan eens hoe eenvoudig en voordelig het is om uw salarisadministratie uit te besteden. Dat bespaart u zorgen en levert u extra tijd op. Voor informatie en condities klik hier. Wilt u als werkgever niet meer belast worden met de administratieve uitvoering van uw cao en de pensioenverzekering?

Wilt u meer weten over dit onderwerp?


Verstuur uw contactgegevens aan ons, dan nemen wij snel vrijblijvend contact met u op.

Uw naam: *
Uw e-mailadres: *
Uw telefoonnr:
Vraag/opmerking: *

* Verplichte velden
Branche Afbouw CaoAfbouw PensioenfondsU bent hier Zoekt u wat anders? Start Wizard
Salarisadministratie op basis van uw cao verzorgen? We leiden u naar de eenvoudigste oplossing. Te Ingewikkeld? Laten we onze agenda’s op elkaar afstemmen voor een verhelderend adviesgesprek. Verrassend maar niet verplichtend. 085 - 8640124
Copyright Flexmoment 2019 - 2021  |  BECONNUMMER:  720665  |  Disclaimer  |  Privacy Verklaring  |  Algemene Voorwaarden Salarisadministratie
Design & development by: Timeless Design
x
Vraag via WhatsApp
CHAT MET ONS OP HET NUMMER 085 864 0124 Vandaag beschikbaar: 09:00-22:30
Onze excuses, op dit moment is onze Chat offline
Wilt u met ons Chatten? Gebruik bovenstaand nummer in uw WhatsApp om de chat te beginnen.
Flexmoment helpt klanten in heel Nederland
Sluiten