Het pensioenfonds voor het Bakkersbedrijf is een duurzaam fonds - Flexmoment
Menu

Bakkers

Bedrijfspensioenfonds voor het Bakkersbedrijf

Dit Bakkerspensioenfonds verzorgt de pensioenregelingen voor de circa 150.550 (gewezen) deelnemers, pensioengerechtigden en hun nabestaanden in het bakkersbedrijf.

Het Bakkerspensioenfonds kent een verplichtstelling

De overheid kan een pensioenregeling verplicht maken. Voor het Bakkersbedrijf is in de cao opgenomen dat deze verplichtstelling ook voor deze bedrijfstak geldt. In de Verplichtstelling staan alle bedrijfsactiviteiten die onder deze verplichtstelling vallen. Eén van de voorwaarden is bijvoorbeeld dat de omzet van de bakkersartikelen minimaal 50% van de totale omzet is. Als het pensioenfonds verwacht dat een nog niet aangemeld bedrijf onder de verplichtstelling valt, wordt er een uitnodiging voor een bedrijfsonderzoek gestuurd.

Aanmelden bij het Bakkers Pensioenfonds

Voor ondernemers in het Bakkersbedrijf is het natuurlijk ook mogelijk om zelf initiatief te nemen om te weten te komen of hun bakkerij activiteiten aan de gestelde eisen voldoen of juist niet. Via de website van het Bedrijfspensioenfonds van het Bakkersbedrijf kan elk onderneming of bedrijf zich melden voor een aanvraagformulier Bedrijfsonderzoek. Er volgt daarna een online bedrijfsonderzoek.

Vrijstelling van verplichting

Er kunnen redenen van toepassing op een bedrijf zijn die tot vrijstelling leiden. Enkele voorbeelden daarvan zijn:

  • Er is sprake van eenzelfde of betere pensioenregeling vóórdat het bedrijf onder de verplichtstelling van het Bakkers Pensioenfonds viel.
  • Het bedrijf is overgenomen of onderdeel geworden van een concern waar al een pensioenregeling bestaat.
  • Het bedrijf heeft al een eigen bedrijfs-cao inclusief een pensioenregeling.

Belangrijk om te weten

Het Bakkers Pensioenfonds is al twee jaar op rij uitgeroepen tot het meest duurzame pensioenfonds in de categorie “Kleine Pensioenfondsen”. Dit werd bekendgemaakt door de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO).

Desondanks werkt het bestuur van het Bakkers Pensioenfonds aan een fusie met het Pensioenfonds Zoetwaren. De nieuwe naam zou dan Bedrijfspensioenfonds Voeding gaan worden.

Tijdwinst boeken die minder kost dan het opbrengt?

Wilt u als werkgever niet meer belast worden met de administratieve uitvoering van deze cao en de pensioenverzekering? Kijk dan eens hoe eenvoudig en voordelig het is om uw salarisadministratie uit te besteden. Dat bespaart u zorgen en levert u extra tijd op.

Branche Bakkers CaoBakkersbedrijf PensioenfondsU bent hier Zoekt u wat anders? Start Wizard

Wilt u meer weten over dit onderwerp?


Verstuur uw contactgegevens aan ons, dan nemen wij snel vrijblijvend contact met u op.

Uw naam: *
Uw e-mailadres: *
Uw telefoonnr:
Vraag/opmerking: *

* Verplichte velden
Branche Bakkers CaoBakkersbedrijf PensioenfondsU bent hier Zoekt u wat anders? Start Wizard
Salarisadministratie op basis van uw cao verzorgen? We leiden u naar de eenvoudigste oplossing. Te Ingewikkeld? Laten we onze agenda’s op elkaar afstemmen voor een verhelderend adviesgesprek. Verrassend maar niet verplichtend. 085 - 8640124
Copyright Flexmoment  |  BECONNUMMER:  720665  |  Disclaimer  |  Privacy Verklaring  |  Algemene Voorwaarden en Verwerkersovereenkomst
Design & development by: Timeless Design
x
Vraag via WhatsApp
CHAT MET ONS OP HET NUMMER 085 864 0124 Vandaag beschikbaar: 09:00-22:30
Onze excuses, op dit moment is onze Chat offline
Wilt u met ons Chatten? Gebruik bovenstaand nummer in uw WhatsApp om de chat te beginnen.
Flexmoment helpt klanten in heel Nederland
Sluiten