De baksteenindustrie en het Bedrijfspensioenfonds Bouw - Flexmoment
Menu

Baksteenindustrie

De sector baksteenindustrie maakt gebruik van het Bedrijfspensioenfonds Bouw (BpfBouw) en de salarisadministratie verwerkt het voor de medewerkers

Ouderdomspensioen wordt bij jongere werknemers wel eens gezien als “iets voor later”. Een ouderdomspensioen levert echter het meeste op als op tijd begonnen wordt met de premieafdracht. Het pensioenfonds bpfBouw geeft dan ook aan dat het ouderdomspensioen afhangt van twee kerngetallen:

  • Het aantal jaren dat men deelgenomen heeft aan deze pensioenregeling.
  • De hoogte van het salaris.

De huidige pensioenregeling kent meerdere mogelijkheden

Het ouderdomspensioen gaat in bij het bereiken van de 67 jarige leeftijd. Men kan echter ook andere keuzes maken. Het is namelijk mogelijk eerder met pensioen te gaan zolang het pensioen niet onder de afkoopgrens komt. In 2020 is deze grens €497,27 per jaar. Het pensioen uitstellen tot het 70ste jaar kan ook. De mogelijkheden daarbij zijn afhankelijk van de persoonlijke situatie.

Het partnerpensioen vraagt om meer aandacht

Eerst wat met “partner” wordt bedoeld:

  • Een echtgenote of echtgenoot
  • De persoon met wie men een geregistreerd partnerschap heeft
  • De persoon met wie men een samenlevingsovereenkomst heeft en dat door de notaris is opgesteld.

Daarop volgt de vraag op hoeveel pensioenuitkering een partner recht heeft. Dat wordt bepaald door hoe lang men in de bouw werkzaam is/is geweest, het opgebouwde pensioen tot aan de pensionering als men al met pensioen is en in sommige gevallen een wezenpensioen. Bovendien moet degene die het pensioen opbouwt tijdig aangeven op welk deel de deelnemer recht wil hebben en welk deel de partner.

Het BpfBouw kent ook een arbeidsongeschiktheidspensioen

Als een werknemer twee jaar ziek is geweest kunnen er omstandigheden zijn dat het UWV een werknemer arbeidsongeschikt verklaart. Via de werkgever wordt er dan geen pensioen meer opgebouwd. Raakt men arbeidsgeschikt dan is er wellicht kans op een arbeidsongeschiktheids- of invaliditeitspensioen. Dat is een maandelijkse aanvulling op de arbeidsongeschiktheidsuitkering van UWV.

De salarisadministratie is onmisbaar maar kan wel veilig uitbesteed worden

De salarisadministratie heeft behalve de loonuitkeringen en het uitvoeren van de cao afspraken, ook nog te maken met de juiste inhoudingen van de pensioenpremies. Nagenoeg het hele pakket van de salarisadministratie kan eenvoudig worden uitbesteed: voordelig, veilig en zorgvuldig.

Branche SectorBaksteen CaoNederlandse Baksteenindustrie PensioenfondsU bent hier Zoekt u wat anders? Start Wizard

Wilt u meer weten over dit onderwerp?


Verstuur uw contactgegevens aan ons, dan nemen wij snel vrijblijvend contact met u op.

Uw naam: *
Uw e-mailadres: *
Uw telefoonnr:
Vraag/opmerking: *

* Verplichte velden
Branche SectorBaksteen CaoNederlandse Baksteenindustrie PensioenfondsU bent hier Zoekt u wat anders? Start Wizard
Salarisadministratie op basis van uw cao verzorgen? We leiden u naar de eenvoudigste oplossing. Te Ingewikkeld? Laten we onze agenda’s op elkaar afstemmen voor een verhelderend adviesgesprek. Verrassend maar niet verplichtend. 085 - 8640124
Copyright Flexmoment  |  BECONNUMMER:  720665  |  Disclaimer  |  Privacy Verklaring  |  Algemene Voorwaarden en Verwerkersovereenkomst
Design & development by: Timeless Design
x
Vraag via WhatsApp
CHAT MET ONS OP HET NUMMER 085 864 0124 Vandaag beschikbaar: 09:00-22:30
Onze excuses, op dit moment is onze Chat offline
Wilt u met ons Chatten? Gebruik bovenstaand nummer in uw WhatsApp om de chat te beginnen.
Flexmoment helpt klanten in heel Nederland
Sluiten