Informatie over Stichting Pensioenfonds Recreatie - Flexmoment
Menu

Dagrecreatie

Informatie over Stichting Pensioenfonds Recreatie en de rol van de salarisadministratie

Er is een afspraak gemaakt ten aanzien van werkgevers en werknemers binnen de zwembad- en recreatiebranche over één pensioenregeling. Deze geldt voor alle medewerkers binnen de sector. Behalve dat één pensioenregeling voor de hele branche duidelijkheid verschaft, worden hierdoor ook risico’s beperkt en kosten gedeeld.

Het is mogelijk dat deelnemers aan de cao Verblijfsrecreatie of aan de cao Dagrecreatie zich vrijwillig aansluiten bij de Stichting Pensioenfonds Recreatie. Bij het Pensioenfonds Recreatie bouwen alle werknemers in de recreatiebranche een standaard pensioen op. Daarnaast bestaat er ook nog het Anw-pensioen en de 9+ regeling. Vanaf hun 21ste bouwen werknemers pensioen op voor later. Vooralsnog krijgt een werknemer pensioen vanaf zijn / haar 67ste jaar zolang hij / zij leeft. Er zijn ook mogelijkheden voor medewerkers die hun pensioen eerder of later willen ingaan.

Eerder opgebouwd pensioen

Als een werknemer elders al een pensioen heeft opgebouwd, dan kan dat meegenomen worden. De officiële benaming is waardeoverdracht. Hoe een werknemer of werkgever hiermee om dient te gaan kan via de website van het pensioenfonds worden aangevraagd.

De overheid kan een pensioenregeling verplicht maken. Dat is ook het geval bij de pensioenregeling voor beide recreatie sectoren. Een werkgever in de zwembad- en recreatiebranche is dus verplicht om betreffende werknemers bij het fonds aan te melden.

De Uitvoering

De pensioenregeling wordt uitgevoerd door de in Groningen gevestigde Stichting Pensioenfonds Recreatie. De visie van dit fonds is: Pensioenfonds Recreatie wil hét pensioenfonds zijn voor de werkgevers en werknemers in de recreatie. Daaronder verstaan wij o.a. de verblijfsrecreatie, de zwembaden en zwemscholen, de buitensport en de dagrecreatie.

Voor ondernemingen in de dagrecreatie met veel verschillende contracten kan de salarisadministratie al snel een grote werkdruk ervaren. Denk aan verwerking van pensioenpremies, maar ook de cao voorschriften en de wisselende wettelijke regels. Uitbesteden van de salarisadministratie geeft ruimte voor andere belangrijke taken. De kosten zijn niet hoger maar de zorgen veel minder.

Branche SectorDagrecreatie CaoRecreatie / Dagrecreatie PensioenfondsU bent hier Zoekt u wat anders? Start Wizard

Wilt u meer weten over dit onderwerp?


Verstuur uw contactgegevens aan ons, dan nemen wij snel vrijblijvend contact met u op.

Uw naam: *
Uw e-mailadres: *
Uw telefoonnr:
Vraag/opmerking: *

* Verplichte velden
Branche SectorDagrecreatie CaoRecreatie / Dagrecreatie PensioenfondsU bent hier Zoekt u wat anders? Start Wizard
Salarisadministratie op basis van uw cao verzorgen? We leiden u naar de eenvoudigste oplossing. Te Ingewikkeld? Laten we onze agenda’s op elkaar afstemmen voor een verhelderend adviesgesprek. Verrassend maar niet verplichtend. 085 - 8640124
Copyright Flexmoment  |  BECONNUMMER:  720665  |  Disclaimer  |  Privacy Verklaring  |  Algemene Voorwaarden en Verwerkersovereenkomst
Design & development by: Timeless Design
x
Vraag via WhatsApp
CHAT MET ONS OP HET NUMMER 085 864 0124 Vandaag beschikbaar: 0:00-0:00
Onze excuses, op dit moment is onze Chat offline
Wilt u met ons Chatten? Gebruik bovenstaand nummer in uw WhatsApp om de chat te beginnen.
Flexmoment helpt klanten in heel Nederland
Sluiten