Voor iedereen die in de sector geestelijke gezondheidszorg via de GGZ werknemer is, wordt er door de werkgever pensioen opgebouwd bij het PFZW. Het ouderdomspensioen gaat in op de AOW leeftijd. Desondanks kunnen werknemers de pensioneringsdatum eerder of later in laten gaan. Voor informatie over het partnerpensioen kunnen deelnemers aan het PFZW informatie verkrijgen bij hun werkgever of op de website.
A. AOW: dit pensioen krijgt u van de overheid.
B. Pensioen bij PFZW. U bouwt dit op via uw werkgever.
C. Pensioen dat u zelf regelt. Bijvoorbeeld met een lijfrente of bank sparen.
Als een werknemer door ziekte niet meer in staat is volledig te werken dan kan hij/zij in aanmerking komen voor een premievrije pensioenopbouw of arbeidsongeschiktheidspensioen. Indien een werknemer minder gaat werken of minder gaat verdienen dan kan de pensioenopbouw op eigen kosten worden voortgezet.
Pensioen wordt opgebouwd over een jaarlijks maximum salaris. Wanneer meer dan dat maximum verdiend wordt, kan er een aanvullend partnerpensioen worden afgesloten. Bij overlijden van een werknemer valt een deel van het inkomen weg. Via het wezenpensioen heeft PFZW geregeld dat voor eventuele kinderen die jonger zijn dan 21 jaar er toch een inkomen is.
Uitkeringen waar een werknemer recht op heeft als hij/zij tijdens verlof, ziekte of werkloosheid arbeidsongeschikt raakt of overlijdt, zijn meestal persoonsgebonden. Alles over bescherming bij verlof en werkloosheid is op de website van PFZW terug te vinden. De partner en kinderen tot 21 jaar van een medewerker heeft recht op een uitkering ineens in geval van overlijden tijdens ouderdoms-, arbeidsongeschiktheids- of flexpensioen.
Als u zich als werkgever teveel belast voelt door administratieve zorgen die de salarisadministratie met zich meebrengt, dan is het uitbesteden van deze werkzaamheden behalve tijd en zorg besparend ook nog een hele voordelige oplossing. Dus ook geen zorgen meer over het administreren van het pensioen voor alle medewerkers.