Voor de gehandicaptenzorg is er het PFZW - Flexmoment
Menu

Gehandicaptenzorg

Pensioenfonds Zorg en Welzijn kan niet buiten de salarisadministratie voor de medewerkers

Medewerkers die werkzaam zijn in de gehandicaptenzorg maken gebruik van het pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW). Voor iedereen die in de sector gehandicaptenzorg werknemer is, wordt er door de werkgever pensioen opgebouwd bij PFZW. Het ouderdomspensioen gaat in op de AOW leeftijd. Desondanks kunnen werknemers de pensioneringsdatum eerder of later in laten gaan. Voor informatie over het partnerpensioen kunnen deelnemers aan het PFZW informatie verkrijgen bij hun werkgever of op de website.

Een werknemer in de gehandicaptenzorg kan op drie manieren pensioen opbouwen:

A. AOW: dit pensioen krijgt een werknemer van de overheid.
B. Pensioen bij PFZW. Dit wordt opgebouwd via uw werkgever.
C. Pensioen dat de weknemer zelf regelt. Bijvoorbeeld met een lijfrente of bank sparen.

Aanvullende mogelijkheden

Als een werknemer in de gehandicaptenzorg door ziekte niet meer in staat is volledig te werken dan kan hij/zij in aanmerking komen voor een premievrije pensioenopbouw of arbeidsongeschiktheidspensioen. Indien een werknemer minder gaat werken of minder gaat verdienen dan kan de pensioenopbouw op eigen kosten worden voortgezet.

Aanvullend netto-partnerpensioen en wezenpensioen

Pensioen wordt opgebouwd over een jaarlijks maximum salaris. Wanneer meer dan dat maximum verdiend wordt, kan er een aanvullend partnerpensioen worden afgesloten. Bij overlijden van een werknemer valt een deel van het inkomen weg. Via het wezenpensioen heeft PFZW geregeld dat voor eventuele kinderen die jonger zijn dan 21 jaar er toch een inkomen is. Hierover is alle informatie te vinden op de website van het pensioenfonds.

Verlof, werkeloosheid en uitkering ineens

Uitkeringen waar een werknemer recht op heeft als hij/zij tijdens verlof, ziekte of werkloosheid arbeidsongeschikt raakt of overlijdt, zijn meestal persoonsgebonden.
Alles over bescherming bij verlof en werkloosheid is op de website van PFZW terug te vinden. De partner en kinderen tot 21 jaar van een medewerker heeft recht op een uitkering ineens in geval van overlijden tijdens ouderdoms-, arbeidsongeschiktheids- of Flexpensioen.

De salarisadministratie is verantwoordelijk voor pensioenpremies en aanpassingen

Behalve aandacht voor de pensioenpremies en de aanpassingen daarvan, heeft de salarisadministratie ook de verantwoordelijkheid voor het muteren van cao afspraken en regelgeving uit alle hoeken. Een veel aandacht vergende taak terwijl de gehandicaptenzorg in feite de hoofdtaak is. De salarisadministratie kan gelukkig eenvoudig, maar uiterst degelijk worden uitbesteed. Voordeel is dat werkgever en werknemers online hun deel van de salarisadministratie kunnen volgen.

Branche Gehandicaptenzorg CaoGehandicaptenzorg PensioenfondsU bent hier Zoekt u wat anders? Start Wizard

Wilt u meer weten over dit onderwerp?


Verstuur uw contactgegevens aan ons, dan nemen wij snel vrijblijvend contact met u op.

Uw naam: *
Uw e-mailadres: *
Uw telefoonnr:
Vraag/opmerking: *

* Verplichte velden
Branche Gehandicaptenzorg CaoGehandicaptenzorg PensioenfondsU bent hier Zoekt u wat anders? Start Wizard
Salarisadministratie op basis van uw cao verzorgen? We leiden u naar de eenvoudigste oplossing. Te Ingewikkeld? Laten we onze agenda’s op elkaar afstemmen voor een verhelderend adviesgesprek. Verrassend maar niet verplichtend. 085 - 8640124
Copyright Flexmoment  |  BECONNUMMER:  720665  |  Disclaimer  |  Privacy Verklaring  |  Algemene Voorwaarden en Verwerkersovereenkomst
Design & development by: Timeless Design
x
Vraag via WhatsApp
CHAT MET ONS OP HET NUMMER 085 864 0124 Vandaag beschikbaar: 09:00-19:30
Onze excuses, op dit moment is onze Chat offline
Wilt u met ons Chatten? Gebruik bovenstaand nummer in uw WhatsApp om de chat te beginnen.
Flexmoment helpt klanten in heel Nederland
Sluiten