BPL pensioen is het pensioenfonds voor werknemers in glastuinbouw - Flexmoment
Menu

Glastuinbouw

Pensioen Glas- en tuinbouw

Sectoren die vallen onder de Agrarische branche zijn aangesloten bij het BPL, het pensioenfonds voor (oud)werknemers in de agrarische en groene sector, waar ook glas- en tuinbouw deel van uitmaakt. Voor deze sector is er een verplichte deelname in de pensioenregeling vastgelegd.

Als de bedrijfsactiviteiten officieel vallen onder deze sector dan geldt er voor bedrijven en hun medewerkers een zo genaamde “verplichtstelling”. Bij nieuwkomers of bij twijfel doet BPL eerst een bedrijfsonderzoek.
Elk bedrijf dat onder de verplichtstelling van het BPL Pensioenfonds valt betaalt ook premie aan Colland Arbeidsmarkt. Dit is een opleidings- en ontwikkelingsfonds voor de groene en de agrarische sector.

Wanneer kunnen leden van het BPL pensioenfonds daadwerkelijk met pensioen?

Daarbij speelt een keuze mogelijkheid tussen eerder of later met pensioen gaan. De standaard pensioenleeftijd is 68 jaar. Het eerste moment dat een medewerker met pensioen kan gaan is vanaf 60 jaar. Er is natuurlijk ook een laatste moment en dat is 5 jaar nadat men de eerste keer AOW krijgt en dan moet het pensioen daadwerkelijk ingaan.

Belangrijke voorwaarden bij het BPL pensioenfonds

  • Als een medewerker overlijdt krijgt de partner een partnerpensioen zolang deze leeft  en de kinderen krijgen een wezenpensioen.
  • Bij arbeidsongeschiktheid of werkloosheid wordt er pensioen opgebouwd en wordt de premie voor de betreffende medewerker betaald. Bij een WW-uitkering blijft de medewerker nog 6 maanden pensioen opbouwen en hoeft hiervoor niet zelf de premie te betalen.

Wat houdt de dekkingsgraad in?

De dekkingsgraad geeft de financiële situatie op dat moment weer en staat voor de verhouding tussen het geld dat een fonds heeft en het geld dat nodig is om alle pensioenen te kunnen betalen. Niet alleen nu maar ook later. Als de dekkingsgraad onder de 104,3% zakt bestaat er een kans dat er maatregelen genomen moeten worden.

Meer informatie?

Als u zich als werkgever in de sector Glastuinbouw teveel belast voelt door administratieve zorgen die de salarisadministratie met zich meebrengt, dan is het uitbesteden van deze werkzaamheden behalve tijd en zorg besparend ook nog een hele voordelige oplossing. Dus ook geen zorgen meer over het administreren van het pensioen voor alle medewerkers.

Branche SectorGlastuinbouw CaoGlastuinbouw PensioenfondsU bent hier Zoekt u wat anders? Start Wizard

Wilt u meer weten over dit onderwerp?


Verstuur uw contactgegevens aan ons, dan nemen wij snel vrijblijvend contact met u op.

Uw naam: *
Uw e-mailadres: *
Uw telefoonnr:
Vraag/opmerking: *

* Verplichte velden
Branche SectorGlastuinbouw CaoGlastuinbouw PensioenfondsU bent hier Zoekt u wat anders? Start Wizard
Salarisadministratie op basis van uw cao verzorgen? We leiden u naar de eenvoudigste oplossing. Te Ingewikkeld? Laten we onze agenda’s op elkaar afstemmen voor een verhelderend adviesgesprek. Verrassend maar niet verplichtend. 085 - 8640124
Copyright Flexmoment  |  BECONNUMMER:  720665  |  Disclaimer  |  Privacy Verklaring  |  Algemene Voorwaarden en Verwerkersovereenkomst
Design & development by: Timeless Design
x
Vraag via WhatsApp
CHAT MET ONS OP HET NUMMER 085 864 0124 Vandaag beschikbaar: 09:00-13:00
Onze excuses, op dit moment is onze Chat offline
Wilt u met ons Chatten? Gebruik bovenstaand nummer in uw WhatsApp om de chat te beginnen.
Flexmoment helpt klanten in heel Nederland
Sluiten