Voor grafische bedrijven is er het pensioenfonds PGB - Flexmoment
Menu

Grafische Bedrijven

Pensioen Grafische Bedrijven zoals die in de salarisadministratie is opgenomen

Voor werknemers van bedrijven in de grafische bedrijfstak wordt de mogelijkheid geboden om te kiezen uit 3 pensioenregelingen bij het Pensioenfonds PGB. Dat zijn:

  • Een middelloonregeling
  • Beschikbare premieregeling
  • Een combinatieregeling. Dat is een combinatie van de eerste twee regelingen.

Bovendien wordt er nog een keuze geboden uit verschillende variabelen. De salarisadministratie zal alles verwerken en bewaken.

Verder zijn er aanvullende keuzes bij het Pensioenfonds PGB die verschillende extra’s bieden:

  • Collectieve extra keuzes bovenop de door de werknemer gekozen collectieve pensioenregeling, zijn een verzekering voor Anw-pensioen, netto partnerpensioen of arbeidsongeschiktheidspensioen.
  • Individuele extra keuzes bovenop de door de werknemer gekozen pensioenregeling behoren ook tot de mogelijkheden. Het grafisch pensioenfonds PGB heeft als uitgangspunt: “Collectief en solidair” en dat betekent onder meer ook aandacht voor partner en kinderen. Als bijvoorbeeld een werknemer arbeidsongeschikt wordt, dan blijft hij of zij pensioen via dit fonds (deels) opbouwen.

Toelichting op collectieve extra keuzes:

Met de Anw-Plusverzekering wordt een extra partnerpensioen geregeld bij het overlijden van de betreffende medewerker. Deze pensioenvorm komt bovenop het partnerpensioen en stopt als de partner AOW krijgt.

Dan is er nog de WIA-Excedentverzekering. Als een werknemer meer dan € 58.311,- (2021) per jaar verdient en arbeidsongeschikt wordt dan keert deze verzekering 70% van het laatstgenoten salaris boven het genoemde maximum uit. Dit bovenop de WIA-uitkering van de overheid..
Met deze verzekering wordt ook extra partnerpensioen verzekerd voor werknemers die meer dan €  112.189,- (2021) per jaar verdienen. Werknemers wiens salaris boven dit bedrag uitkomt bouwen over dat deel namelijk geen pensioen op.

Er zijn oplossingen die ook nog eens tijdbesparend zijn en op z’n minst niets extra kosten: Uitbesteden van de salarisadministratie bijvoorbeeld.

Als u als werkgever cao- en pensioenafspraken uitvoeren te veel of te complex werk vindt dan is er een doeltreffende oplossing. Het klinkt niet “te mooi om waar te zijn”. Het is de digitale ontwikkeling en communicatie die u in de gelegenheid stellen om de salarisadministratie deels of helemaal uit te besteden. Kern van de zaak is dat het veilig, betrouwbaar, zorg verminderend en vaak voordeliger is.

Branche Grafische Bedrijven CaoGrafimedia PensioenfondsU bent hier Zoekt u wat anders? Start Wizard

Wilt u meer weten over dit onderwerp?


Verstuur uw contactgegevens aan ons, dan nemen wij snel vrijblijvend contact met u op.

Uw naam: *
Uw e-mailadres: *
Uw telefoonnr:
Vraag/opmerking: *

* Verplichte velden
Branche Grafische Bedrijven CaoGrafimedia PensioenfondsU bent hier Zoekt u wat anders? Start Wizard
Salarisadministratie op basis van uw cao verzorgen? We leiden u naar de eenvoudigste oplossing. Te Ingewikkeld? Laten we onze agenda’s op elkaar afstemmen voor een verhelderend adviesgesprek. Verrassend maar niet verplichtend. 085 - 8640124
Copyright Flexmoment  |  BECONNUMMER:  720665  |  Disclaimer  |  Privacy Verklaring  |  Algemene Voorwaarden en Verwerkersovereenkomst
Design & development by: Timeless Design
x
Vraag via WhatsApp
CHAT MET ONS OP HET NUMMER 085 864 0124 Vandaag beschikbaar: 09:00-22:30
Onze excuses, op dit moment is onze Chat offline
Wilt u met ons Chatten? Gebruik bovenstaand nummer in uw WhatsApp om de chat te beginnen.
Flexmoment helpt klanten in heel Nederland
Sluiten