Informatie over het pensioen voor hoveniers - Flexmoment
Menu
Kwaliteit in salarisadministratie
20 plus jaar ervaring binnen MKB
Vaste scherpe tarieven zonder verrassingen
Salarisadministratie uitbesteden? Bereken uw voordeel

Hoveniers

Pensioen Hoveniers 

Sectoren die vallen onder de agrarische branche zijn aangesloten bij het BPL, het pensioenfonds voor (oud)werknemers in de agrarische branche en groene sector, waar ook hoveniers deel van uitmaken. Voor deze sector is er een verplichte deelname in de pensioenregeling vastgelegd.

Als de bedrijfsactiviteiten officieel vallen onder deze sector dan geldt er voor bedrijven en hun medewerkers een zo genaamde “verplichtstelling”. Bij nieuwkomers of bij twijfel doet BPL eerst een bedrijfsonderzoek. Elk bedrijf dat onder de verplichtstelling van het BPL Pensioenfonds valt betaalt ook premie aan Colland Arbeidsmarkt (opleidings- en ontwikkelingsfonds). BPL Pensioen verzorgt een goed en betaalbaar pensioen voor ruim 100.000 werknemers in de gehele groen keten en aanverwante sectoren.

Wanneer kunnen leden van het BPL pensioenfonds daadwerkelijk met pensioen?

Daarbij speelt een keuze mogelijkheid tussen eerder of later met pensioen gaan. De standaard pensioenleeftijd is 68 jaar. Het eerste moment dat een medewerker met pensioen kan gaan is vanaf 60 jaar. Er is natuurlijk ook een laatste moment en dat is 5 jaar nadat men de eerste keer AOW krijgt en dan moet het pensioen daadwerkelijk ingaan.

Belangrijke voorwaarden bij het BPL pensioenfonds

  • Als een medewerker overlijdt krijgt de partner een partnerpensioen zolang deze leeft  en de kinderen krijgen een wezenpensioen.
  • Bij arbeidsongeschiktheid of werkloosheid wordt er pensioen opgebouwd en wordt de premie voor de betreffende medewerker betaald. Bij een WW-uitkering blijft de medewerker nog 6 maanden pensioen opbouwen en hoeft hiervoor niet zelf de premie te betalen.

Wat houdt de dekkingsgraad in?

De dekkingsgraad geeft de financiële situatie op dat moment weer en staat voor de verhouding tussen het geld dat een fonds heeft en het geld dat nodig is om alle pensioenen te kunnen betalen. Niet alleen nu maar ook later. Als de dekkingsgraad onder de 104,3% zakt bestaat er een kans dat er maatregelen genomen moeten worden.

Branche SectorHoveniersbedrijven CaoHoveniers PensioenfondsU bent hier Zoekt u wat anders? Start Wizard
Tijd en geld besparende tip! Wilt u als werkgever niet meer belast worden met de administratieve uitvoering van uw cao en de pensioenverzekering? Kijkt u dan eens hoe eenvoudig en voordelig het is om uw salarisadministratie uit te besteden. Dat bespaart u zorgen en levert u extra tijd op. Voor informatie en condities klik hier. Wilt u als werkgever niet meer belast worden met de administratieve uitvoering van uw cao en de pensioenverzekering?

Wilt u meer weten over dit onderwerp?


Verstuur uw contactgegevens aan ons, dan nemen wij snel vrijblijvend contact met u op.

Uw naam: *
Uw e-mailadres: *
Uw telefoonnr:
Vraag/opmerking: *

* Verplichte velden
Branche SectorHoveniersbedrijven CaoHoveniers PensioenfondsU bent hier Zoekt u wat anders? Start Wizard
Salarisadministratie op basis van uw cao verzorgen? We leiden u naar de eenvoudigste oplossing. Te Ingewikkeld? Laten we onze agenda’s op elkaar afstemmen voor een verhelderend adviesgesprek. Verrassend maar niet verplichtend. 085 - 8640124
Copyright Flexmoment 2019 - 2021  |  BECONNUMMER:  720665  |  Disclaimer  |  Privacy Verklaring  |  Algemene Voorwaarden Salarisadministratie
Design & development by: Timeless Design
x
Vraag via WhatsApp
CHAT MET ONS OP HET NUMMER 085 864 0124 Vandaag beschikbaar: 09:00-22:30
Onze excuses, op dit moment is onze Chat offline
Wilt u met ons Chatten? Gebruik bovenstaand nummer in uw WhatsApp om de chat te beginnen.
Flexmoment helpt klanten in heel Nederland
Sluiten