Het pensioenfonds PFZW voor medewerkers in de Jeugdzorg - Flexmoment
Menu

Jeugdzorg

Pensioenfonds Zorg en Welzijn voor de jeugdzorg; de salarisadministratie voor alle medewerkers

Voor werknemers in de sector Jeugdzorg wordt door de werkgever pensioen opgebouwd bij PFZW, het Pensioen Fonds Zorg en Welzijn. De werkgever biedt hen hiermee een aantrekkelijke arbeidsvoorwaarde. Een collectieve pensioenregeling heeft namelijk veel voordelen voor medewerkers én voor de samenleving. 

Het ouderdomspensioen gaat in op de AOW leeftijd. Desondanks kunnen werknemers de pensioneringsdatum eerder of later in laten gaan. Voor informatie over het partnerpensioen kunnen deelnemers aan het PFZW informatie verkrijgen bij hun werkgever of op de website.

Aanvullende mogelijkheden in het pensioenfonds

Een van de mogelijkheden komt ten goede aan werknemers die minder gaan werken of minder geld gaan verdienen. De pensioenopbouw kan dan op rekening van de werknemer worden voortgezet. Wordt een werknemer getroffen door een situatie dat volledig werken niet meer mogelijk is, dan kan deze in aanmerking komen voor een premievrije pensioenopbouw of arbeidsongeschiktheidspensioen.

Aanvullend netto-partnerpensioen en wezenpensioen

Pensioen wordt opgebouwd over een jaarlijks maximum salaris. Wanneer meer dan dat maximum verdiend wordt, kan er een aanvullend partnerpensioen worden afgesloten. Bij overlijden van een werknemer valt een deel van het inkomen weg. Via het wezenpensioen heeft PFZW geregeld dat voor eventuele kinderen die jonger zijn dan 21 jaar er toch een inkomen is. Hierover is alle informatie te vinden op de website van het pensioenfonds.

Verplichte pensioenregeling

De sociale partners in de sector zorg en welzijn, w.o. de Jeugdzorg, hebben gekozen voor een verplichte pensioenregeling. Daarom zijn de meeste werkgevers met hun medewerkers aangesloten bij PFZW. Sociale partners zijn de werkgevers- en werknemersorganisaties, die met elkaar onderhandelen over de arbeidsvoorwaarden, zoals pensioen. Door pensioen collectief en solidair te regelen zijn de beste pensioenresultaten te bereiken. Zeker in een sector met veel kleine instellingen.

Als u zich als werkgever in de Jeugdzorg teveel belast voelt door administratieve zorgen die de salarisadministratie met zich meebrengt, dan is uitbesteden een effectieve en betrouwbare oplossing. En dan worden ook alle cao wijzigingen doorgevoerd en de administratie rond de pensioenen nauwkeurig geregeld.

Branche Jeugdzorg CaoJeugdzorg PensioenfondsU bent hier Zoekt u wat anders? Start Wizard

Wilt u meer weten over dit onderwerp?


Verstuur uw contactgegevens aan ons, dan nemen wij snel vrijblijvend contact met u op.

Uw naam: *
Uw e-mailadres: *
Uw telefoonnr:
Vraag/opmerking: *

* Verplichte velden
Branche Jeugdzorg CaoJeugdzorg PensioenfondsU bent hier Zoekt u wat anders? Start Wizard
Salarisadministratie op basis van uw cao verzorgen? We leiden u naar de eenvoudigste oplossing. Te Ingewikkeld? Laten we onze agenda’s op elkaar afstemmen voor een verhelderend adviesgesprek. Verrassend maar niet verplichtend. 085 - 8640124
Copyright Flexmoment  |  BECONNUMMER:  720665  |  Disclaimer  |  Privacy Verklaring  |  Algemene Voorwaarden en Verwerkersovereenkomst
Design & development by: Timeless Design
x
Vraag via WhatsApp
CHAT MET ONS OP HET NUMMER 085 864 0124 Vandaag beschikbaar: 09:00-22:30
Onze excuses, op dit moment is onze Chat offline
Wilt u met ons Chatten? Gebruik bovenstaand nummer in uw WhatsApp om de chat te beginnen.
Flexmoment helpt klanten in heel Nederland
Sluiten