Zorg & Welzijn is het pensioenfonds voor de kinderopvang - Flexmoment
Menu

Kinderopvang

Zorg & Welzijn is het pensioenfonds voor de kinderopvang

Voor iedereen die in de sector Kinderopvang werknemer is, wordt er door de werkgever pensioen opgebouwd bij PFZW. Het ouderdomspensioen gaat in op de AOW leeftijd. Desondanks kunnen werknemers de pensioneringsdatum eerder of later in laten gaan. Voor informatie over het partnerpensioen kunnen deelnemers aan het PFZW informatie verkrijgen bij hun werkgever of op de website.

Verdeling pensioenpremie

De medewerker betaalt een deel van de pensioenpremie. De werkgever houdt dit deel in op het salaris van de medewerker. De verdeling van de pensioenpremie tussen werkgever en medewerker in de Kinderopvang tot 1 januari 2022 is:

a.  Voor het ouderdoms- en partnerpensioen betaalt de medewerker 11,23% van de pensioengrondslag.
b.  Voor het arbeidsongeschiktheidspensioen betaalt de medewerker geen premie.

Aanvullende mogelijkheden

Als een werknemer door ziekte niet meer in staat is volledig te werken dan kan hij/zij in aanmerking komen voor een premievrije pensioenopbouw of arbeidsongeschiktheidspensioen. Indien een werknemer minder gaat werken of minder gaat verdienen dan kan de pensioenopbouw op eigen kosten worden voortgezet.

Aanvullend netto-partnerpensioen en wezenpensioen

Pensioen wordt opgebouwd over een jaarlijks maximum salaris. Wanneer meer dan dat maximum verdiend wordt, kan er een aanvullend partnerpensioen worden afgesloten. Bij overlijden van een werknemer valt een deel van het inkomen weg. Via het wezenpensioen heeft PFZW geregeld dat eventuele kinderen die jonger zijn dan 21 jaar er toch een inkomen is. Hierover is alle informatie te vinden op de website van het pensioenfonds.

Verlof, werkeloosheid en uitkering ineens

Uitkeringen waar een werknemer recht op heeft als hij/zij tijdens verlof, ziekte of werkloosheid arbeidsongeschikt raakt of overlijdt, zijn meestal persoonsgebonden. Alles over bescherming bij verlof en werkloosheid is op de website van PFZW terug te vinden. De partner en kinderen tot 21 jaar van een medewerker heeft recht op een uitkering ineens in geval van overlijden tijdens ouderdoms-, arbeidsongeschiktheids- of Flexpensioen.

Liever geen zorgen over de altijd in beweging zijnde regels t.a.v. cao en pensioen in de kinderopvangbranche?

Overweegt u dan eens om de salarisadministratie uit te besteden. Het bespaart u niet alleen zorg maar ook veel tijd, terwijl uitbesteden veilig en efficiënt te regelen is. Het gaat namelijk grotendeels online.

Branche Kinderopvang CaoKinderopvang PensioenfondsU bent hier Zoekt u wat anders? Start Wizard

Wilt u meer weten over dit onderwerp?


Verstuur uw contactgegevens aan ons, dan nemen wij snel vrijblijvend contact met u op.

Uw naam: *
Uw e-mailadres: *
Uw telefoonnr:
Vraag/opmerking: *

* Verplichte velden
Branche Kinderopvang CaoKinderopvang PensioenfondsU bent hier Zoekt u wat anders? Start Wizard
Salarisadministratie op basis van uw cao verzorgen? We leiden u naar de eenvoudigste oplossing. Te Ingewikkeld? Laten we onze agenda’s op elkaar afstemmen voor een verhelderend adviesgesprek. Verrassend maar niet verplichtend. 085 - 8640124
Copyright Flexmoment  |  BECONNUMMER:  720665  |  Disclaimer  |  Privacy Verklaring  |  Algemene Voorwaarden en Verwerkersovereenkomst
Design & development by: Timeless Design
x
Vraag via WhatsApp
CHAT MET ONS OP HET NUMMER 085 864 0124 Vandaag beschikbaar: 09:00-13:00
Onze excuses, op dit moment is onze Chat offline
Wilt u met ons Chatten? Gebruik bovenstaand nummer in uw WhatsApp om de chat te beginnen.
Flexmoment helpt klanten in heel Nederland
Sluiten