Pensioen voor Sociaal Werk, Welzijn & Maatschappelijke dienstverlening - Flexmoment
Menu

Sociaal Werk, Welzijn & Maatschappelijke dienstverlening

In de cao is vastgelegd dat voor de pensioenregeling het Pensioenfonds Zorg & Welzijn van toepassing is

Voor iedereen die in de branche Sociaal Werk, Welzijn en Maatschappelijk Werk sector werknemer is, wordt er door de werkgever pensioen opgebouwd bij het PFZW. Het ouderdomspensioen gaat in op de AOW leeftijd. Desondanks kunnen werknemers de pensioneringsdatum eerder of later in laten gaan. Voor informatie over het partnerpensioen kunnen deelnemers aan het PFZW informatie verkrijgen bij hun werkgever of op de website.

Een werknemer kan op drie manieren pensioen opbouwen

A. AOW: dit pensioen krijgt een werknemer van de overheid.
B. Pensioen bij PFZW. Dit wordt opgebouwd via uw werkgever.
C. Pensioen dat de weknemer zelf regelt. Bijvoorbeeld met een lijfrente of bank sparen.

Aanvullende mogelijkheden

Als een werknemer door ziekte niet meer in staat is volledig te werken dan kan hij/zij in aanmerking komen voor een premievrije pensioenopbouw of arbeidsongeschiktheidspensioen. Indien een werknemer minder gaat werken of minder gaat verdienen dan kan de pensioenopbouw op eigen kosten worden voortgezet.

Aanvullend netto-partnerpensioen en wezenpensioen

Pensioen wordt opgebouwd over een jaarlijks maximum salaris. Wanneer meer dan dat maximum verdiend wordt, kan er een aanvullend partnerpensioen worden afgesloten. Bij overlijden van een werknemer valt een deel van het inkomen weg. Via het wezenpensioen heeft PFZW geregeld dat er voor eventuele kinderen die jonger zijn dan 21 jaar er toch een inkomen is. Hierover is alle informatie te vinden op de website van het pensioenfonds.

Uitkeringen

Het betreft hier verlof, werkeloosheid en uitkering ineens. Uitkeringen waar een werknemer recht op heeft als hij/zij tijdens verlof, ziekte of werkloosheid arbeidsongeschikt raakt of overlijdt, zijn meestal persoonsgebonden. Alles over bescherming bij verlof en werkloosheid is op de website van PFZW terug te vinden.
De partner en kinderen tot 21 jaar van een medewerker heeft recht op een uitkering ineens in geval van overlijden tijdens ouderdoms-, arbeidsongeschiktheids- of Flexpensioen.

Alle administratie ten behoeve van de werknemer is uitgebreider en complexer geworden. Vooral voor minder grote organisaties in het Sociale Domein zorgt dit voor extra werkdruk terwijl deze niet veroorzaakt wordt door de  dagelijkse sociale werkzaamheden. Daarom is het ook zo nuttig, eenvoudig en besparend om de salarisadministratie uit te besteden. Dat vergt helemaal geen grote operatie en is gelijk effectief. Bovendien veilig en met een zinvolle communicatie.

Branche Sociaal werk CaoSociaal Werk, Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening PensioenfondsU bent hier Zoekt u wat anders? Start Wizard

Documenten

Behorend bij: Sociaal Werk, Welzijn & Maatschappelijke dienstverlening
Wilt u meer weten over dit onderwerp?


Verstuur uw contactgegevens aan ons, dan nemen wij snel vrijblijvend contact met u op.

Uw naam: *
Uw e-mailadres: *
Uw telefoonnr:
Vraag/opmerking: *

* Verplichte velden
Branche Sociaal werk CaoSociaal Werk, Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening PensioenfondsU bent hier Zoekt u wat anders? Start Wizard
Salarisadministratie op basis van uw cao verzorgen? We leiden u naar de eenvoudigste oplossing. Te Ingewikkeld? Laten we onze agenda’s op elkaar afstemmen voor een verhelderend adviesgesprek. Verrassend maar niet verplichtend. 085 - 8640124
Copyright Flexmoment  |  BECONNUMMER:  720665  |  Disclaimer  |  Privacy Verklaring  |  Algemene Voorwaarden en Verwerkersovereenkomst
Design & development by: Timeless Design
x
Vraag via WhatsApp
CHAT MET ONS OP HET NUMMER 085 864 0124 Vandaag beschikbaar: 0:00-0:00
Onze excuses, op dit moment is onze Chat offline
Wilt u met ons Chatten? Gebruik bovenstaand nummer in uw WhatsApp om de chat te beginnen.
Flexmoment helpt klanten in heel Nederland
Sluiten