BpfBOUW is het pensioenpakket voor de Timmerindustrie - Flexmoment
Menu

Timmerfabrieken / Timmerindustrie

Het pensioenpakket voor de Timmerindustrie

Werkgevers in de Timmerindustrie zijn verplicht aangesloten bij het Bedrijfstakpensioenfonds voor de Bouwnijverheid (bpfBOUW) en zijn dan ook verplicht om premies in te houden en vervolgens af te dragen. De werkgever mag (een deel) van de premie inhouden op het loon van de werknemer. De uitvoering van deze regelingen loopt rechtstreeks via het bpfBOUW.

Pensioen opbouw:  Zo nodig kan de salarisadministratie informatie geven

BpfBOUW regelt de pensioenen voor werknemers die actief zijn in de bouwsector. In dit geval dus ook in de Timmerindustrie.
Voor werknemers komen daardoor de volgende pensioenvoorzieningen beschikbaar:

  • De pensioenopbouw komt ten goede aan werknemers bij het met pensioen gaan of arbeidsongeschikt raken. Bij overlijden is er ook pensioen voor de nabestaanden.
  • Zowel werkgevers als werknemers betalen pensioenpremie. Hoe de verdeling van de premie is hangt af van de cao die voor het betreffende bedrijf van toepassing is.
  • Deze drie pensioenuitkeringen zijn dus aan de orde: Ouderdomspensioen, Partner- en wezenpensioen en Arbeidsongeschiktheidspensioen.

Bij de salarisadministratie komt alles samen dus ook de premie inhouding

Bij het uitbesteden van de salarisadministratie kan niet alleen afscheid worden genomen van de zorg voor de salarissen en het volgen van de cao. Ook de premie inhouding voor de pensioenen wordt verwerkt en de gegevens over de afdracht maandelijks aan de werkgever verstrekt.

Branche SectorTimmerfabrieken / Timmerindustrie CaoTimmerfabrieken / Timmerindustrie PensioenfondsU bent hier Zoekt u wat anders? Start Wizard

Wilt u meer weten over dit onderwerp?


Verstuur uw contactgegevens aan ons, dan nemen wij snel vrijblijvend contact met u op.

Uw naam: *
Uw e-mailadres: *
Uw telefoonnr:
Vraag/opmerking: *

* Verplichte velden
Branche SectorTimmerfabrieken / Timmerindustrie CaoTimmerfabrieken / Timmerindustrie PensioenfondsU bent hier Zoekt u wat anders? Start Wizard
Salarisadministratie op basis van uw cao verzorgen? We leiden u naar de eenvoudigste oplossing. Te Ingewikkeld? Laten we onze agenda’s op elkaar afstemmen voor een verhelderend adviesgesprek. Verrassend maar niet verplichtend. 085 - 8640124
Copyright Flexmoment  |  BECONNUMMER:  720665  |  Disclaimer  |  Privacy Verklaring  |  Algemene Voorwaarden en Verwerkersovereenkomst
Design & development by: Timeless Design
x
Vraag via WhatsApp
CHAT MET ONS OP HET NUMMER 085 864 0124 Vandaag beschikbaar: 09:00-22:30
Onze excuses, op dit moment is onze Chat offline
Wilt u met ons Chatten? Gebruik bovenstaand nummer in uw WhatsApp om de chat te beginnen.
Flexmoment helpt klanten in heel Nederland
Sluiten