Informatie over het pensioen van de tuinzaad sector - Flexmoment
Menu

Tuinzaadbedrijven

De pensioenadministratie kan gelijk met de salarisadministratie ook worden uitbesteed

Sectoren die vallen onder de agrarische branche zijn aangesloten bij het BPL, het pensioenfonds voor (oud)werknemers in de agrarische branche en groene sector, waar ook tuinzaadbedrijven deel van uitmaken. Voor deze sector is er een verplichte deelname in de pensioenregeling vastgelegd als de bedrijfsactiviteiten officieel hieronder vallen. Bij nieuwkomers of bij twijfel doet BPL eerst een bedrijfsonderzoek. Elk bedrijf dat onder de verplichtstelling van het BPL Pensioenfonds valt betaalt ook premie aan Colland Arbeidsmarkt (opleidings- en ontwikkelingsfonds). BPL Pensioen verzorgt een goed en betaalbaar pensioen voor ruim 100.000 werknemers in de gehele groen keten en aanverwante sectoren.

Wat houdt de dekkingsgraad in?

De dekkingsgraad geeft de financiële situatie op dat moment weer en staat voor de verhouding tussen het geld dat een fonds heeft en het geld dat nodig is om alle pensioenen te kunnen betalen. Niet alleen nu maar ook later.
Als de dekkingsgraad onder de 104,3% zakt bestaat er een kans dat er maatregelen genomen moeten worden.

Op 1 januari 2020 is de pensioenpremie van BPL Pensioen gewijzigd. Sociale partners in de agrarische branche hebben hiertoe besloten vanwege de financiële positie van BPL Pensioenen. Daarmee werd ook de pensioenpremie in de tuinzaadsector aangepast. 

Wanneer gaat het pensioen in van medewerkers in dienst bij de Tuinzaadsector?

Daarbij speelt een keuze mogelijkheid tussen eerder of later met pensioen gaan. De standaard pensioenleeftijd is 68 jaar. Het eerste moment dat een medewerker met pensioen kan gaan is vanaf 60 jaar. Er is natuurlijk ook een laatste moment en dat is 5 jaar nadat men de eerste keer AOW krijgt en dan moet het pensioen daadwerkelijk ingaan.

Salarisadministratie, cao en pensioen teveel zorgen?

Voelt u zich als werkgever teveel belast door administratieve zorgen die de salarisadministratie met zich meebrengt, dan is wellicht dit het goede moment om deze uit te besteden. Dat kan tegenwoordig veilig, geheel online en bespaart veel zorg en tijd. Ook is het mogelijk een deel van de salarisadministratie uit te besteden. In alle gevallen kunnen werkgevers en werknemers online het voor hen bestemde deel blijven volgen.

 

 

Branche SectorTuinzaadbedrijven CaoTuinzaadbedrijven PensioenfondsU bent hier Zoekt u wat anders? Start Wizard

Wilt u meer weten over dit onderwerp?


Verstuur uw contactgegevens aan ons, dan nemen wij snel vrijblijvend contact met u op.

Uw naam: *
Uw e-mailadres: *
Uw telefoonnr:
Vraag/opmerking: *

* Verplichte velden
Branche SectorTuinzaadbedrijven CaoTuinzaadbedrijven PensioenfondsU bent hier Zoekt u wat anders? Start Wizard
Salarisadministratie op basis van uw cao verzorgen? We leiden u naar de eenvoudigste oplossing. Te Ingewikkeld? Laten we onze agenda’s op elkaar afstemmen voor een verhelderend adviesgesprek. Verrassend maar niet verplichtend. 085 - 8640124
Copyright Flexmoment  |  BECONNUMMER:  720665  |  Disclaimer  |  Privacy Verklaring  |  Algemene Voorwaarden en Verwerkersovereenkomst
Design & development by: Timeless Design
x
Vraag via WhatsApp
CHAT MET ONS OP HET NUMMER 085 864 0124 Vandaag beschikbaar: 0:00-0:00
Onze excuses, op dit moment is onze Chat offline
Wilt u met ons Chatten? Gebruik bovenstaand nummer in uw WhatsApp om de chat te beginnen.
Flexmoment helpt klanten in heel Nederland
Sluiten