Pensioenfonds soms ook mogelijk voor webshop medewerkers - Flexmoment
Menu

Webwinkel

Pensioenfonds Detailhandel

De sector Retail non-food maakt gebruik van het Pensioenfonds voor de Detailhandel. Via een verplichtstelling van de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is de werkgever in de detailhandel verplicht aangesloten bij het Bedrijfspensioenfonds Detailhandel, tenzij hij vrijgesteld is.
Iedereen die in de detailhandel werkt bouwt dus automatisch pensioen op bij dit pensioenfonds. Deze organisatie streeft naar een zo gunstig mogelijk pensioen voor alle deelnemers, bijvoorbeeld door slim te beleggen in aandelen, obligaties en vastgoed. Dat geldt voor alle deelnemers, gepensioneerden en werkgevers.

De grootste sector in Nederland

Deze wordt dus gevormd door een grote diversiteit in de detailhandel. Een groeiend aantal hebben naast de stenen winkel een webshop. Evenals de cao van toepassing is op medewerkers die bij de webshop betrokken zijn, is ook de pensioenregeling voor hen van kracht.

Het Pensioenfonds Detailhandel is 1 januari 2021 voor de uitvoering overgestapt naar Capgemini.

Ontwikkeling premie en pensioen:

De pensioenpremie is in 2021 noodgedwongen verhoogd en was ook onvermijdelijk  door een aanhoudende lage rente en dus lage rente opbrengst. De premiestijging kon beperkt worden door de pensioenopbouw te verlagen. Deze zal worden voortgezet tot de introductie van een nieuw pensioenstelsel, echter met een maximum looptijd van 5 jaar.

Wanneer moet een werkgever in actie komen?

Naast de maandelijkse of vier wekelijkse pensioenaangifte zijn er enkele situaties waarin een werkgever actie moet ondernemen. Dat is in de volgende gevallen: Bij het wijzigen van bedrijfsactiviteiten, er geen personeel meer in dienst is en het bedrijf beëindigd wordt.

Laat een externe salarisadministratie het werk doen

Voor de ondernemer zijn administratieve zorgen om salarisbetalingen, cao volgen en pensioen regelen nooit het hoofddoel. Maar het moet wel gebeuren. Dat kan tegenwoordig veilig en vertrouwd, terwijl de werkgever en werknemers te allen tijde inzicht hebben in de stand van zaken.

Branche SectorWebwinkel CaoWebwinkel PensioenfondsU bent hier Zoekt u wat anders? Start Wizard

Wilt u meer weten over dit onderwerp?


Verstuur uw contactgegevens aan ons, dan nemen wij snel vrijblijvend contact met u op.

Uw naam: *
Uw e-mailadres: *
Uw telefoonnr:
Vraag/opmerking: *

* Verplichte velden
Branche SectorWebwinkel CaoWebwinkel PensioenfondsU bent hier Zoekt u wat anders? Start Wizard
Salarisadministratie op basis van uw cao verzorgen? We leiden u naar de eenvoudigste oplossing. Te Ingewikkeld? Laten we onze agenda’s op elkaar afstemmen voor een verhelderend adviesgesprek. Verrassend maar niet verplichtend. 085 - 8640124
Copyright Flexmoment  |  BECONNUMMER:  720665  |  Disclaimer  |  Privacy Verklaring  |  Algemene Voorwaarden en Verwerkersovereenkomst
Design & development by: Timeless Design
x
Vraag via WhatsApp
CHAT MET ONS OP HET NUMMER 085 864 0124 Vandaag beschikbaar: 09:00-22:30
Onze excuses, op dit moment is onze Chat offline
Wilt u met ons Chatten? Gebruik bovenstaand nummer in uw WhatsApp om de chat te beginnen.
Flexmoment helpt klanten in heel Nederland
Sluiten