Pensioenen voor de sector weefselkweek vallen onder BPL - Flexmoment
Menu

Weefselkweek

Pensioeninformatie sector weefselkweek

In een bedrijf van de weefselkweek werkgever bestaat een pensioenregeling, waarvan de deelname op grond van de toetredingsvoorwaarden verplicht is voor de werknemer van 21 jaar en ouder die voor onbepaalde tijd in dienst is. Het betreft hier het Bedrijfspensioenfonds voor de landbouw (BPL).

BPL Pensioen verzorgt een goed en betaalbaar pensioen voor ruim 100.000 werknemers in de gehele groen keten en aanverwante sectoren. Elk bedrijf dat onder de verplichtstelling van het BPL Pensioenfonds valt betaalt ook premie aan Colland Arbeidsmarkt. Dit is een opleidings- en ontwikkelingsfonds voor de groene en de agrarische sector.

Wanneer kunnen leden van het BPL pensioenfonds daadwerkelijk met pensioen?

Daarbij speelt een keuze mogelijkheid tussen eerder of later met pensioen gaan. De standaard pensioenleeftijd is 68 jaar. Het eerste moment dat een medewerker met pensioen kan gaan is vanaf 60 jaar. Er is natuurlijk ook een laatste moment en dat is 5 jaar nadat men de eerste keer AOW krijgt en dan moet het pensioen daadwerkelijk ingaan.

Belangrijke voorwaarden bij het BPL pensioenfonds

  • Als een medewerker overlijdt krijgt de partner een partnerpensioen zolang deze leeft  en de kinderen krijgen een wezenpensioen.
  • Bij arbeidsongeschiktheid of werkloosheid wordt er pensioen opgebouwd en wordt de premie voor de betreffende medewerker betaald. Bij een WW-uitkering blijft de medewerker nog 6 maanden pensioen opbouwen en hoeft hiervoor niet zelf de premie te betalen.

Wilt u meer informatie over het pensioenfonds voor de weefselkweek sector? Neem dan voor vrijblijvende informatie contact met ons op.

Branche SectorWeefselkweek CaoWeefselkweek PensioenfondsU bent hier Zoekt u wat anders? Start Wizard

Wilt u meer weten over dit onderwerp?


Verstuur uw contactgegevens aan ons, dan nemen wij snel vrijblijvend contact met u op.

Uw naam: *
Uw e-mailadres: *
Uw telefoonnr:
Vraag/opmerking: *

* Verplichte velden
Branche SectorWeefselkweek CaoWeefselkweek PensioenfondsU bent hier Zoekt u wat anders? Start Wizard
Salarisadministratie op basis van uw cao verzorgen? We leiden u naar de eenvoudigste oplossing. Te Ingewikkeld? Laten we onze agenda’s op elkaar afstemmen voor een verhelderend adviesgesprek. Verrassend maar niet verplichtend. 085 - 8640124
Copyright Flexmoment  |  BECONNUMMER:  720665  |  Disclaimer  |  Privacy Verklaring  |  Algemene Voorwaarden en Verwerkersovereenkomst
Design & development by: Timeless Design
x
Vraag via WhatsApp
CHAT MET ONS OP HET NUMMER 085 864 0124 Vandaag beschikbaar: 09:00-22:30
Onze excuses, op dit moment is onze Chat offline
Wilt u met ons Chatten? Gebruik bovenstaand nummer in uw WhatsApp om de chat te beginnen.
Flexmoment helpt klanten in heel Nederland
Sluiten