Via cao Sport de pensioenvoorziening van Zorg & Welzijn - Flexmoment
Menu

Werken in de Sport

In de cao Sport is de pensioenvoorziening geregeld via de verplichtstelling van pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW), die door de salarisadministratie wordt verwerkt

Dit betekent dat de werkgever een pensioen voor de werknemers moet realiseren. Dit geldt echter niet voor sportverenigingen. Hieronder meer informatie over PFZW en de uitvoeringsorganisatie PGGM. Door de nieuwe wetgeving mogen pensioenfondsen geen aanvullende producten en diensten meer aanbieden. Om die reden werd bij PGGM de uitvoering van pensioenen afgesplitst van het pensioenfonds. De uitvoeringsorganisatie ging verder onder de naam PGGM en het pensioenfonds heet sindsdien PFZW.

Pensioenfonds Zorg en Welzijn

Voor iedereen die in de sector zorg en welzijn werknemer is, wordt er door de werkgever pensioen opgebouwd bij PFZW. Het ouderdomspensioen gaat in op de AOW leeftijd. Desondanks kunnen werknemers de pensioneringsdatum eerder of later in laten gaan. Voor informatie over het partnerpensioen kunnen deelnemers aan het PFZW informatie verkrijgen bij hun werkgever of op de website.

Aanvullende mogelijkheden

Als een werknemer door ziekte niet meer in staat is volledig te werken dan kan hij/zij in aanmerking komen voor een premievrije pensioenopbouw of arbeidsongeschiktheidspensioen. Indien een werknemer minder gaat werken of minder gaat verdienen dan kan de pensioenopbouw op eigen kosten worden voortgezet.

Aanvullend netto-partnerpensioen en wezenpensioen

Pensioen wordt opgebouwd over een jaarlijks maximum salaris. Wanneer meer dan dat maximum verdiend wordt, kan er een aanvullend partnerpensioen worden afgesloten. Bij overlijden van een werknemer valt een deel van het inkomen weg. Via het wezenpensioen heeft PFZW geregeld dat voor eventuele kinderen die jonger zijn dan 21 jaar er toch een inkomen is. 

Verlof, werkeloosheid en uitkering ineens

Uitkeringen waar een werknemer recht op heeft als hij/zij tijdens verlof, ziekte of werkloosheid arbeidsongeschikt raakt of overlijdt, zijn meestal persoonsgebonden. Alles over bescherming bij verlof en werkloosheid is op de website van PFZW terug te vinden. De partner en kinderen tot 21 jaar van een medewerker heeft recht op een uitkering ineens in geval van overlijden tijdens ouderdoms-, arbeidsongeschiktheids- of flexpensioen.

Steeds meer regels en wetgeving komen op het bord van de salarisadministratie. Als het teveel wordt is er een prima oplossing om de druk weg te halen. Elk onderdeel van de salarisadministratie is namelijk veilig uit te besteden, zelfs de totale salarisadministratie.

Branche SectorWerken in de Sport CaoSport PensioenfondsU bent hier Zoekt u wat anders? Start Wizard

Wilt u meer weten over dit onderwerp?


Verstuur uw contactgegevens aan ons, dan nemen wij snel vrijblijvend contact met u op.

Uw naam: *
Uw e-mailadres: *
Uw telefoonnr:
Vraag/opmerking: *

* Verplichte velden
Branche SectorWerken in de Sport CaoSport PensioenfondsU bent hier Zoekt u wat anders? Start Wizard
Salarisadministratie op basis van uw cao verzorgen? We leiden u naar de eenvoudigste oplossing. Te Ingewikkeld? Laten we onze agenda’s op elkaar afstemmen voor een verhelderend adviesgesprek. Verrassend maar niet verplichtend. 085 - 8640124
Copyright Flexmoment  |  BECONNUMMER:  720665  |  Disclaimer  |  Privacy Verklaring  |  Algemene Voorwaarden en Verwerkersovereenkomst
Design & development by: Timeless Design
x
Vraag via WhatsApp
CHAT MET ONS OP HET NUMMER 085 864 0124 Vandaag beschikbaar: 09:00-22:30
Onze excuses, op dit moment is onze Chat offline
Wilt u met ons Chatten? Gebruik bovenstaand nummer in uw WhatsApp om de chat te beginnen.
Flexmoment helpt klanten in heel Nederland
Sluiten