Payrolling in beweging. Wat betekent dat voor u als werkgever? | Flexmoment

Payrolling in beweging. Wat betekent dat voor u als werkgever?

Voor u als werkgever is payrolling nog steeds een eenvoudige manier om tijd te besparen en zorgen weg te nemen, ongeacht in welke branche u werkzaam bent.
Payrolling werkt als volgt: personeel, dat voor payrolling in aanmerking komt, krijgt een dienstverband bij Flexmoment. Daarmee draagt u het juridische werkgeverschap aan ons over.

Functioneel blijft het personeel volledig onder uw leiding. Wij nemen een aantal administratieve taken van u over, zoals de verwerking van de gewerkte uren, het maken van loonstroken en jaaropgaven en het indienen van de aangiften voor loonheffingen. Arbeidsrechtelijk loopt u ten aanzien van deze medewerkers geen werkgeversrisico meer.

Meer informatie
Payrolling Alternatief 2020

Wat niet verandert bij payrolling in 2020

Bij payrolling behoudt u het initiatief. U selecteert zelf uw bestaande en/of nieuwe medewerkers en draagt deze dienstverbanden over aan Flexmoment. Vervolgens sluit u met ons een inleencontract af. Vanaf dat moment zijn wij de juridische werkgever.

U betaalt Flexmoment een vast bedrag over het bruto uur- of maandloon. Dit is een transparant systeem dat door beide partijen eenvoudig te controleren is. Voor u zijn er geen bijkomende kosten, zoals doorbetaling van het loon bij ziekte. Door gebruik te maken van onze payrolling service kunt u meer tijd besteden aan uw corebusiness en wordt u niet afgeleid door ingewikkelde en tijdrovende administratieve zaken.

Nieuwe zekerheden voor werknemers

Bij de overgang naar payrolling blijven de oorspronkelijk vastgelegde rechten van uw bestaande medewerkers behouden. Voor payrollmedewerkers geldt:
  • Een payrollmedewerker ontvangt hetzelfde salaris en dezelfde arbeidsvoorwaarden die door de opdrachtgever voor de eigen medewerkers zijn vastgelegd. Flexmoment geeft volledige openheid van zaken over deze rechten in het nieuwe dienstverband.
  • De uitbetaling van salaris, vakantiegeld en eventuele periodieke vergoedingen wordt op tijd en correct uitgevoerd.
  • Alle informatie over vakantiedagen, betalingen, jaaropgaven, pensioenregelingen en de CAO wordt duidelijk gecommuniceerd.
  • Bij eventuele ziekte van langdurige aard en arbeidsongeschiktheid zorgt Flexmoment voor de juiste begeleiding.
  • In geval van beëindiging van contracten voor onbepaalde tijd zet Flexmoment zich in voor herplaatsing.

Payrolling wordt in 2020 duurder en minder flexibel

Door deze veranderingen wordt payrolling duurder en minder flexibel. Payrolling blijft in sommige gevallen de beste optie, aangezien u administratieve en belastingtechnische werkzaamheden blijven bespaard. Doordat uw ingehuurde medewerkers dezelfde arbeidvoorwaarden als uw vaste medewerkers krijgen, creëert u bovendien een ongestoorde arbeidsverhouding.

Flexmoment is uw betrouwbare partner

Copyright Flexmoment 2019 - 2020  |  Disclaimer  |  Algemene Voorwaarden Payrolling / Uitzenden  |  Algemene Voorwaarden Salarisadminstratie  |  Privacy Verklaring
Design & development by: Timeless Design
x
Vraag via WhatsApp
CHAT MET ONS OP HET NUMMER 0614120004 Vandaag beschikbaar: 09:00-22:30
Onze excuses, op dit moment is onze Chat offline
Wilt u met ons Chatten? Gebruik bovenstaand nummer in uw WhatsApp om de chat te beginnen.
Sluiten